Sfârșitul lumii este aproape: ce celebritate a făcut recent această previziune sumbră și când se va întâmpla

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Jane Goodall, în vârstă de 87 de ani, care este câștigătoare a Premiului Templeton și a fost numită "Ambasador al Păcii" de către Organizația Națiunilor Unite în anul 2002, a oferit un avertisment dur, spunând că omenirea va fi distrusă dacă nu se iau măsuri cât mai urgente.

"Lumea se va sfârși dacă nu reușim să schimbăm drastic planurile de alimentație globală, prin prisma pandemiei de coronavirus și a crizei climatice", susține faimoasa antropologă, etologă și primatologă britanică.

 ilustratie cu un barbat care se afla la limita dintre o planeta distrusa de incalzirea globala si una in care natura este verde

Previziuni sumbre pentru generațiile viitoare

Ea spune că umanitatea aproape a epuizat resursele naturale ale Pământului, iar dezvoltarea economică accelerată contribuie la crearea rețetei dezastrului - un scenariu negru pentru generațiile viitoare. 

jane goodall vorbeste la microfon, in timpul unui eveniment cu tematica schimbarilor climatice

Sursa foto: Facebook

"Să fiu sinceră, dacă acesta nu reprezintă un apel de trezire, atunci eu nu dau foarte multe speranțe pentru viitorul planetei noastre. Am creat condițiile care facilitează agentul patogen să treacă de la animale la om, în aceste piețe în Asia. Dar a fost același lucru și cu cimpanzeii din Africa Centrală, cu virusul HIV și MERS, care a provenit de la cămilele din Arabia Saudită.

Chestiunea este să găsim acum modalitatea de a folosi resursele naturale, care sunt finite în multe locuri, unde natura nu le poate reface rapid. Și avem aceeastă idee nebună că poate exista o dezvoltare economică nelimitată, pe o planetă cu resurse naturale finite. Asta nu merge. Perspectivele pentru generațiile viitoare sunt sumbre", a declarat Jane Goodall, într-un interviu acordat publicației Bloomberg.

Citește și: Apocalipsa este mai aproape decât am crede! Când vine Sfârșitul Lumii, potrivit lui Isaac Newton

Cercetătoarea susține că pandemia de Covid-19, dar și criza climatică pe care o trăiește omenirea în prezent sunt rezultatul surpraexploatării lumii naturale. Totodată, dezvoltarea agriculturii a contribuit la apariția bolilor animalelor, dar și la facilitatea răspândirii acestora în rândul oamenilor.

ilustratie cu planeta pamant pe jumatate in flacari

"Am adus acest lucru asupra noastră din cauza lipsei absolute de respect față de animale și mediu. Nerespectarea noastră față de animalele sălbatice și față de cele de crescătorie a creat această situație, în care boala se poate transmite și către ființele umane. Dacă nu facem lucrurile diferit, suntem aproape de sfârșit. Nu putem continua în acest fel", a mai spus ea. 

Surse articol: Bloomberg / The Guardian / USAToday

Surse foto: IStock, Facebook

Articolul urmator Părintele Cleopa, previziuni cutremurătoare despre Apocalipsă: "Oamenii vor căuta moartea, şi moartea nu va veni"!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.