Nu Skin

Studiu: excluderea socială, periculoasă pentru omenire

Lorena Teacă

Lupta împotriva terorismului a devenit o obsesie globală, chiar dacă este mult mai rară decât decesele suspecte.

Teroriștii declară adesea că anumite convingeri politice sau religioase îi provoacă să se manifeste în acest fel, însă sociologii afirmă faptul că mai degrabă un sentiment de nedreptate determină aceste porniri teroriste.

O echipă de sociologi internaționali a investigat problema, iar rezultatele au fost publicate în Frontiers in Psychology. Aceștia susțin că sentimentul de exludere socială reprezintă un motiv pentru care oamenii reacționează în mod violent.

Femeie care stă în poziția șezut cu capul în jos

Cercetătorii au studiat problema cu ajutorul unor marocani, deoarece aceștia sunt foarte puțin integrați în Europa. Participanții la studiu au fost nevoiți să răspundă la chestionarul privind folosirea violenței în integrarea ideilor islamice și să joace Cyberball. S-a constatat că subiecții care au fost eliminați din joc au exprimat o dorință arzătoare de a reveni și de a lupta, doar pentru a reuși.

Treizeci și opt de participanți au acceptat și investigații cerebrale, motiv pentru care a fost descoperit faptul că a fost suficientă doar exluderea din cadrul jocului pentru ca mintea acestora „să gândească” în mod terorist.

Femeie singură pe malul mării

Doctorul Nafees Hamid de la Universitatea din Londra a declarat: „Nu spunem că exluderea socială este singurul factor de motivare a violenței, dar este unul important”.

Prin urmare, savanții au ajuns la concluzia că orice act care ar putea face o comunitate etnică sau religioasă să se simtă exclusă crește șansele de apariție a terorismului.

Surse foto: iStock, Unsplash

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!