Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Superstiții de Sfântul Valentin: ce trebuie să facă fetele ca să se mărite

Marţi, 07.02.2017
de Mihaela Onofrei

Sfântul Valentin a fost un preot catolic care a trăit în Roma în timpul împăratului Claudiu al II-lea. Acest împărat a decretat ca bărbații să nu mai aibă voie să se însoare, deoarece el credea că bărbații care nu au o familie sunt soldați mai buni. Sfântul Valentin nu a fost de acord cu această lege și a continuat să binecuvânteze cupluri în secret. Împăratul a aflat acest lucru și preotul a fost decapitat pentru nesupunere.

Deoarece Sfântul Valentin a murit pe 14 februarie în numele dragostei, această sărbătoare s-a păstrat până în zilele noastre. În timpul Imperiului Roman, se spunea că în ziua de 14 februarie păsările își aleg perechea și de atunci s-a păstrat ideea de porumbei pereche pe felicitări și decorațiuni.

Iată ce trebuie să facă fetele care vor să se mărite în această zi!

Să încerce aceste ritualuri

Fetele care vor să se mărite trebuie să fie trezite cu un sărut în ziua de Sfântul Valentin, deoarece acesta le va purta noroc în găsirea alesului.

Dacă dormi cu 5 crenguțe de busuioc sub pernă în noapte de Sfântul Valentin, îți vei visa sortitul. Crenguțele trebuie așezate în cele patru colțuri ale pernei, iar o altă crenguță trebuie așezată în centru. De asemenea, fierbe un ou, scoate-i gălbenușul și umple-l cu sare. Acest ou trebuie mâncat la cină. Înainte de a te culca, recită această rugăciune: „Sfinte Valentine, fii bun cu mine de îndată; în vis lasă-mă să îmi văd dragostea adevărată”. Dacă faci toate aceste lucruri corect, atunci sigur îți vei visa alesul.

O tradiție veche spune că îți poți da seama cine este alesul făcând următorul lucru: scrii mai multe nume ale unor potențiali parteneri pe foi pe care le acoperi cu lut, ca niște biluțe. După ce pui aceste biluțe de lut într-un vas cu apă, primul nume care iese la suprafață este al soțului tău.

O altă tradiție controversată presupune o vizită la biserică la 12 noaptea. Dacă înconjori biserica de 12 ori la ora 12 noaptea, ești răsplătită cu o viziune sau un vis al viitorului soț.

Dacă ești într-o relație de mult timp, iar partenerul tău încă nu a făcut pasul cel mare, trebuie să faci următorul lucru pentru a grăbi cererea în căsătorie. În noaptea de Sfântul Valentin pune-ți sub pernă o monedă de argint. Se spune că dacă faci acest lucru, atunci iubitul tău te va cere în căsătorie în maximum un an.

Dacă ai un trifoi cu patru foi în casă, poartă-l în papuc în această zi specială. Se spune că te va duce la jumătatea ta.

Un măr tăiat în patru îți spune câți copii vei avea în funcție de câte semințe are mărul.

Să observe păsările și animalele

Dacă o fată vede un măcăleandru în această zi, se zice că urmează să se mărite cu un marinar.

Dacă ea vede o vrabie, atunci urmează să se mărite cu un bărbat sărac și să trăiască o viață foarte fericită alături de acesta.

Dacă observă un sticlete, se va căsători cu un bărbat bogat.

Dacă vede o veveriță în această zi, se va căsători cu un zgârcit care nu va cheltui bani pe ea.

Dacă vede doi porumbei de Sfântul Valentin, atunci va avea o căsătorie fericită și armonioasă.

O altă superstiție spune că trebuie să găsești un măgar cu urechi lungi pentru a afla dacă te căsătorești sau nu. Tot ce trebuie să faci este să-l întrebi dacă te vei îndrăgosti în viitorul apropiat. Dacă măgarul dă din cap, atunci înseamnă că da. Dacă măgarul își mișcă o ureche, este mai puțin probabil.

Să observe bărbații pe care îi întâlnesc

O tradiție mai veche spune că fetele de măritat urmează să se căsătorească cu primul bărbat tânăr pe care îl întâlnesc în ziua de Sfântul Valentin.

De asemenea, acestea își pot vedea viitorul soț dacă se trezesc înainte de răsăritul soarelui pe 14 februarie. Se spune că primul bărbat pe care îl zăresc pe stradă este perechea lor.

Se mai spune că și primul nume de bărbat pe care îl citești sau îl auzi este numele viitorului tău soț.

Să fie atente la semne

În unele țări, cererea în căsătorie vine sub forma unui cadou ce constă într-un articol de îmbrăcăminte. Dacă femeia acceptă acel cadou, atunci înseamnă că acceptă și cererea în căsătorie.

Dacă găsești o mănușă pe trotuar de Sfântul Valentin, atunci cel care o are pe cealaltă este sortitul tău.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!