Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Te înroşeşti repede? Ce spune asta despre şansele tale de reuşită

Joi, 09.03.2017
de Violeta Ieremie

Înroșirea feței este o reacţie normală a corpului la o situaţie inconfortabilă, de jenă sau necunoscut, şi poate arăta o lipsă de încredere în tine.

Acest lucru nu trebuie să te împiedice să faci anumite lucruri şi să-ţi îndeplineşti visurile.

roseata obraz

Roşeaţa de pe chipul tău are legătură cu teama de a nu greşi, de a nu te face de ruşine în faţa celorlalţi, iar acest fapt ne-a fost indus în subconștient încă din copilărie.

Dacă te înroşeşti repede, înseamnă că ai tendinţa să eviţi situaţiile care nu-ţi sunt cunoscute sau lucrurile pe care nu le prea stăpâneşti. Dacă nu se întâmplă să fii cea mai bună la tot ce vrei să faci, preferi să nu mai faci, decât să te faci de râs.

Însă, în acest fel, pierzi multe ocazii de a evolua de teama că ceilalţi ar putea observa că nu eşti o autoritate în domeniu.

Ceea ce vezi tu la oamenii de succes - încredere, entuziasm şi multă energie - este rezultatul a multe eşecuri, a multor momente în care aceşti oameni s-au înroşit şi totuşi au mers înainte, vrând să-şi demonstreze că-şi pot depăşi condiţia şi programările impuse de alţii.

Din fericire, acest lucru se poate remedia.

Fii autentică şi acceptă-ți vulnerabilitatea!

Un lucru de care poţi să fii conştientă este acela de a fi tu însăţi şi de a respinge normalul altora.

Fii perseverentă!

Această calitate este o caracteristică a oamenilor încăpăţânaţi, care vor să reuşească tot ce-şi propun şi nu renunţă uşor la idealurile lor doar pentru că, la un moment dat, nu cunosc ceva sau nu sunt destul de calificaţi.

Ai încredere în tine!

Ai destul curaj, astfel încât să îndrăzneşti să faci lucrurile altfel, în stilul tău, şi multă forţă interioară pentru a te implica în ceva important pentru tine.

neincredere

Nu-ţi pierde simţul umorului!

Râsul este un medicament universal care te scapă de multe clipe tensionate, te energizează şi te face să treci mai uşor peste momentele grele. A râde înseamnă a privi lucrurile din altă perspectivă. Dacă stai să-ţi aminteşti întâmplările din trecut, vei constata că viaţa este cea mai bună glumă. Comicul de situaţie este o soluţie foarte bună şi potrivită când totul în jurul tău este haos.

Fii liberă!

Fii fidelă visurilor tale şi gândeşte în afara cutiei, lăsând în urmă limitările.

Sigur, aceste lucruri nu se întâmplă într-o zi sau peste noapte. Ai răbdare cu tine şi fii blândă!

Dacă e să ne uităm la marile personalităţi, sunt câteva persoane care au fost, la fel ca tine, introvertite, ruşinoase şi fără încredere, precum: Frederic Chopin (compozitor celebru), Albert Einstein (om de ştiinţă), Mark Zuckerberg (creatorul reţelei de socializare Facebook), Abraham Lincoln (unul dintre cei mai importanți preşedinţi ai Americii).

Aceşti oameni au pornit la drum cu un bagaj sărac de încredere, însă au fost perseverenţi şi nu s-au temut când îndoiala și-a făcut loc în viaţa lor, ci au depăşit momentele prin caracteristicile menționate mai sus. Au ales să creadă în talentul lor nativ şi să strălucească, deşi mai aveau şi ei momente în care se înroşeau.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoide de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!