Nu Skin

Testul care îți spune câtă răutate ai în suflet

Redactor Andreea Baluteanu

Deși adorăm poveștile cu happy-end din filme, realitatea este rareori declinată doar în tonuri de alb sau negru și se împacă mai bine cu griul decât cu non-culorile. Așa cum nu poți afirma despre un om că este 100% rău, nici nu am întâlnit încă o persoană fără pată.

Ceea ce nu înseamnă că inimile noastre sunt concepute la fel sau că bat cu aceeaşi cadență: în fiecare dintre ele există o bătălie unică între rău și bine. Află câtă răutate se ascunde în sufletul tău, răspunzând la întrebările de mai jos!

Testul care îți arată dacă răul sau binele a câștigat inima ta

Inima ta e preponderent pură și luminoasă, sau ești pe cale să îți pierzi sufletul în întuneric? Cu alte cuvinte, cât rău se ascunde în ea?

Ca să afli, răspunde la întrebările de mai jos, dar fii sinceră! Ești față în față cu sufletul tău, nimeni nu va afla vreodată dacă optezi pentru „da” sau „nu”, așa că nu ai niciun motiv să îți cosmetizezi alegerile.

femeie rea

 1. Ești invidioasă pe persoanele care ți se par mai inteligente, mai frumoase sau mai bogate decât tine?
 2. Cazi adesea în capcana geloziei?
 3. Atunci când cineva face o faptă bună, pe care toți o laudă, te surprinzi încercând să găsești motive meschine pe care le-ar fi putut avea?
 4. Ai făcut până acum rău deliberat cuiva pe care nu îl suportai?
 5. Te-ai bucurat din suflet de nenorocirea cuiva, fie că acea persoană ți-a făcut sau nu rău?
 6. Te plângi adesea de existența ta, considerând că ai motive să fii rea cu ceilalți, pentru că nu ai avut parte de avantajele lor?
 7. Ești o persoană critică?
 8. Vezi întâi partea goală a paharului?
 9. Subiectele tale de conversație preferate includ subiecte „negre” ale umanității precum schimbările climatice, terorismul, alegerile politice controversate, declinul valorilor pozitive?
 10. Recunoști că unele dintre aceste teme de discuție îți produc o plăcere secretă, lucru pe care nu l-ai recunoaște însă în fața nimănui?
 11. Urmărești cu religiozitate știrile la TV, ești fană a filmelor violente și nu îți poți desprinde privirea de la filmele horror?
 12. Ai obiceiul de a-i învinui pe ceilalți pentru ce nu a mers bine în viața ta?
 13. Obișnuiești să te cerți în fiecare zi, uneori cu persoane apropiate, pe care știi prea bine că le rănești, dar nu te poți abține?
 14. Le cumperi celor din jur mici atenții, dar doar cu scopul de a-i manipula, pentru că te simți vinovată sau ca să îi îndupleci să te ierte?
 15. Te bate gândul că nu ai niciun motiv să te simți recunoscătoare pentru lucrurile bune din viața ta?
 16. Simți că e ceva în neregulă cu tine?

Rezultatele

...dacă ai răspuns majoritar cu nu: felicitări, în inima ta domnește bunătatea. Nimeni nu poate fi pur precum un înger, așa că nu trebuie să te învinovățești prea tare dacă sufletul ți-a fost pătat de invidie sau de gelozie ori dacă ai căzut din când în când în capcana criticilor. Cât timp aceste porniri sunt sporadice și imediat cenzurate, nu ai motive de îngrijorare.

...dacă ai răspuns majoritar cu da: în sufletul tău, răutatea e pe punctul de a prelua controlul, dacă nu a făcut-o deja. Nu suntem aici să îți ținem lecții de morală, dar te încurajăm să îți răspunzi ție însăși cu sinceritate la câteva întrebări. De ce simți nevoia să fii răutăcioasă? Din ce motiv ești invidioasă, geloasă pe cei din jur sau le dorești cu încăpățânare răul?

Cum să spulberi răutatea din inima ta

Chiar dacă „nu” și-a făcut rareori loc printre răspunsurile tale de mai sus, nu e cazul să disperi sau să te resemnezi, ajungând la concluzia că natura ta e una demonică. De cele mai multe ori, la originea răutății stau propriile complexe, evenimente traumatizante, nesiguranța de sine sau chiar o formă inconștientă de autopedepsire.

femeie rea telefon

Primul pas a fost făcut, ai recunoscut cu sinceritate că există o pată pe sufletul tău. Acum trebuie să încerci să realizezi care este cauza ei!

Practică mai des meditația și alege recunoștința. Specialiștii sunt de părere că sunt calea către bunătate și fericire. Mulțumește în fiecare zi cuiva sau notează un lucru pentru care ești recunoscătoare!

Zâmbește mai des! Înlocuiește programele violente cu comedii, știrile de tipul „celor de la ora cinci” cu documentare educative. Citește mai des povești inspiraționale și relaxează-te în compania filmulețelor cu animăluțe sau copii adorabili. Vei vedea cât de frumoase sunt trăsăturile tale atunci când permiți ochilor să strălucească și buzelor să se întindă într-un zâmbet!

Ajută! Așa cum voința și trupul trebuie antrenate, și sufletul se educă. Fă-ți un obicei din a oferi o mână de ajutor, de a susține financiar cauze sau de a face voluntariat, chiar (și mai ales) dacă nu simți nevoia de a o face!

Caută ajutor! Dacă ai impresia că nu îți mai poți ține pornirile în frâu sau că ești mândră de partea ta negativă, poate ar fi mai bine să discuți cu cineva în care ai încredere sau la care ții.

Tu ești mândră de „radiografia” sufletului tău?

Surse foto: IStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (13)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta