Adevarata Stare de Bine

Testul cinstei: află dacă ești om onest

Joi, 02.02.2017
de Andreea Marinescu

„Dacă nu poți spune adevărul despre tine, nu ai capacitatea să vezi, cu adevărat, cum sunt ceilalți”. Tâlcul înțeleptelor cuvinte ale Virginiei Wolf vizează, de fapt, calitatea oamenilor de a fi cinstiți.

Însă, dincolo de idealurile filosofice, realitatea îi poate tenta pe cei mai încercați dintre noi, și nu numai, să se îndepărteze de la principiile care construiesc un om cu adevărat frumos. Sunt situații dificile în care mulți oameni aleg calea cea mai ușoară sau nu au altă opțiune decât să meargă pe acest drum.

Îți prezentăm patru împrejurări diferite și, în funcție de alegerea făcută, poți afla dacă ai rămâne un om bun, cinstit și amabil atunci când te vei confrunta cu situație-limită.

Situația 1

O femeie în vârstă de 40 de ani, aflată în pragul unei crize existențiale, care are probleme cu alcoolul, dar și cu soțul, merge la un rendez-vous cu un bărbat însurat. Este deprimată, soțul nu o mai iubește, nu o mai privește, își îneacă necazul în alcool. Își dorește să se simtă din nou femeie și își pune toate speranțele în această nouă experiență cu bărbatul însurat.

Testul cinstei-iubiti la asfintit

Situația 2

O tânără actriță de 23 de ani, de o frumusețe rară, care a suferit încă din copilărie abuzuri, care a dat piept cu viața de adult la o vârstă fragedă, a avut amanți bătrâni și violenți, dar întotdeauna capabili să-i asigure stabilitatea financiară. Mai nou, este implicată într-o relație cu femeia care o ține în chirie - o împătimită a sadomasochismului. A devenit dependentă de droguri, pare optimistă și euforică, însă în sufletul ei este furtună. Dornică să simtă iubirea unui bărbat normal, răspunde avansurilor unui patron de restaurant, într-un parc. Deși știe că bărbatul este însurat, tânăra actriță merge la întâlnirea cu patronul.

Testul cinstei-tanara pe pat de trandafiri

Situația 3

O femeie de 60 de ani, considerată în anturajul ei drept un reper al principiilor și al eleganței, află că soțul o înșală cu o tânără voluptuoasă, râvnită de toți bărbații din cercul ei de prieteni. A aflat acest lucru într-o seară, când partenerul ei a trezit-o din somn, a bătut-o ușor pe umăr și i-a spus ce se petrece. Din răzbunare, simțindu-se umilită, doamna distinsă acceptă să aibă și ea o întâlnire amoroasă, dar nu cu oricine, ci cu cel mai bun amic al soțului.

Testul cinstei-femeie pe pat, in lenjerie intima

Situația 4

O soție își așteaptă soțul acasă, foarte supărată pentru că în ultima parte a zilei nu a putut lua legătura cu el. Era a treia oară când se întâmpla una ca asta și voia explicații. Soțul îi mărturisește că a fost tentat să aibă trei relații extraconjugale, însă, în ultimul moment, a decis să nu facă acest pas pentru că i s-a părut că face o mare nedreptate.

Testul cinstei-barbat in parc cu agenda

În primele trei situații, cele trei femei, indiferent de motivele pe care le-au avut, au fost hotărâte să-și ducă planul la capăt. Dacă ai ales una dintre aceste situații, indiferent de circumstanțele atenuante pe care le-ar avea cele trei protagoniste, atunci ai alege necinstea. De ce? Tocmai pentru că cele trei femei erau hotărâte să-și ducă la bun sfârșit intențiile, intenții care au fost însă năruite de refuzul domnului, același în toate cele trei scenarii. Necinstea lui stă în gândul că ar vrea să-și înșele nevasta, însă faptul că nu a trecut la fapte ne face să avem, până la urmă, încredere că este om bun și cinstit.

Surse foto: Pexels.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!