Top cinci filme cu talentata Kate Winslet

Duminică, 10.04.2016
de Andreea Baluteanu

Kate Winslet se numără printre cele mai talentate actriţe ale generaţiei sale, impresionând în roluri complexe şi fiind renumită pentru faptul că îşi joacă personajele fără inhibiţii. Numeroşii săi fani o îndrăgesc atât pentru priceperea sa în ale actoriei, dar şi pentru veridicitatea de care dă dovadă în carieră, pronunţându-se de nenumărate ori împotriva utilizării masive a Photoshopului.

Descoperă mai jos top cinci filme cu Kate Winslet!

Top cinci filme cu Kate Winslet

  1. Revolutionary Road (Nonconformiştii, 2008)


Drama care are în prim-plan un cuplu de tineri căsătoriţi, care se luptă cu frustrările, cu gelozia şi cu provocările unei relaţii bazate pe iubire, dar sugrumată de ambiţii şi de vise nerealizate, a fost descrisă drept o continuare veridică a poveştii de dragoste dintre Rose şi Jack din „Titanic”! Într-adevăr, acest film cu Kate Winslet reia parteneriatul iconic dintre vedeta de origine britanică şi bunul ei prieten Leonardo DiCaprio, cu care împarte şi o scenă fierbinte. Gustul amar care ne rămâne în urma eşecurilor în iubire ale protagoniştilor ne-au făcut să ne bucurăm că Jack nu a „supravieţuit” şi că magia cuplului din „Titanic” a rămas astfel intactă.

Nu numai amicul de o viaţă a întovărăşit-o pe Kate în „Revolutionary Road”, ci şi fostul său soţ Sam Mendes, regizor al peliculei. Putând să se desfăşoare într-un ambient familiar, actriţa a făcut o prestaţie de milioane, câştigând un Glob de Aur pentru cel mai bun rol. A ratat Oscarul, în favoarea... sa, pentru rolul pe care l-a interpretat în pelicula „The Reader”.

  1. Finding Neverland (În căutarea Tărâmului de Nicăieri, 2004)


Acest film cu Kate Winslet se bucură de prezenţa unei alte legende a cinematografiei, Johnny Depp, personificându-l pe J.M. Barrie, autorul lui Peter Pan. Kate joacă rolul unei mame care îşi creşte singură cei patru copii şi al cărei fiu Peter (Freddie Highmore) îl impresionează pe scriitor cu maturitatea sa, determinându-l să inventeze o lume în care copilăria nu ia sfârşit niciodată, iar fantezia este cea mai puternică lege a vieţii.

Deşi Kate nu a primit nicio nominalizare la un premiu important cu rolul pe care îl interpretează în „Finding Neverland”, drama este atât de înduioşătoare, încât te va mişca până la lacrimi. Nu o rata, mai ales dacă te afli în căutarea unei poveşti bine scrise şi jucată excepţional !

  1. Titanic (Titanic, 1997)Frumoasa cu forme voluptuoase poate sta liniştită: a reuşit să îşi depăşească performanţa într-unul dintre cele mai iubite filme ale tuturor timpurilor. Drama romance care are drept fundal una dintre catastrofele cutremurătoare ale secolului trecut, scufundarea vasului Titanic, a făcut istorie în box-office (al doilea film cu cele mai mari încasări din istorie) şi continuă să domine lista noastră cu filme care ne fac garantat să izbucnim în lacrimi şi să ne petrecem momentele de după genericul de final suspinând necontrolat şi agăţându-ne de propria batistă!

Dincolo de golul pe care l-a lăsat în inima fanilor, atunci când Rose a fost nevoită să dea drumul mâinii lui Jack, „Titanic” s-a bucurat şi de aprecierea criticilor, câştigând nu mai puţin de 11 premii Oscar, record atins numai de peliculele „Stăpânul Inelelor: Întoarcerea Regelui” şi „Ben Hur”! Se pare că nimeni nu poate rezista unei poveşti de dragoste tragice!

  1. The Eternal Sunshine of the Spotless Mind (Eterna strălucire a minţii neprihănite, 2004)


Dacă ai ratat acest film cu Kate Winslet, trebuie neapărat să corectezi această „eroare cinematografică”, deoarece pelicula conţine o poveste de dragoste cu totul originală, personaje bine conturate şi o capacitate enormă de a te absorbi în desfăşurarea sa!

Cu părul portocaliu, Kate o interpretează pe tulburătoarea Clementine Kruczynski, o fată plină de viaţă, care îl cucereşte fără drept de apel pe introvertitul Joel Barish (Jim Carrey). După câteva momente dificile, cei doi hotărăsc să se despartă, iar bărbatul află că iubita sa a decis să şi-l şteargă din memorie, folosindu-se de o tehnică revoluţionară, care îţi permite să dai „delete” oamenilor din viaţa ta. Hotărând că este cazul să procedeze la fel, Joel realizează că încă o mai iubeşte pe Clementine şi că nu vrea să o piardă. Iar noi rămânem cu întrebarea: poţi şterge pe cineva din mintea ta, dar vei reuşi să îl îndepărtezi şi din inimă?

  1. The Reader (Cititorul, 2008)


Actriţa britanică are o pasiune imensă pentru rolurile controversate, dificile, care includ şi scene cu nuduri, dar şi momente care îţi aduc lacrimi în ochi. În „The Reader”, Michael Berg este un elev care se îndrăgosteşte de o femeie mai în vârstă, Hanna Schmitz, în Germania din zorii declanşării celui de-al Doilea Război Mondial. Povestea lor de dragoste cu aromă de „imposibil” se leagă pe măsură ce Michael descoperă că Hanna e analfabetă şi îi dezvăluie magia lecturii, citindu-i din cele mai mari opere. După o despărţire de mai mulţi ani, cele două personaje se reîntâlnesc, într-un context chiar şi mai dificil: Michael este nevoit să îşi apere prima iubire în procesul în care este acuzată de crime de război în timpul conflagraţiei mondiale.

„The Reader” este filmul cu Kate Winslet care te va determina să îţi pui întrebări şi să judeci cu ochii deschişi una dintre marile tragedii ale umanităţii, înscriindu-se în aceeaşi ligă cu capodopere incontestabile ale cinematografiei, precum „Lista lui Schindler” şi „La vita e bella”.

Tu ce părere ai despre acest top al celor mai apreciate filme cu Kate Winslet? Care este preferatul tău?

Surse foto: splashnews.com, facebook.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!