Nu Skin

Tradiții și obiceiuri de Crăciun din întreaga lume

Redactor Alexa Galgau

Luminițe, cadouri, voie bună, miros de brăduț, cozonac, sarmale și câte și mai câte - fără îndoială că aceasta este cea mai frumoasă perioadă a anului, în care toată lumea se simte mai darnică și mai veselă. Crăciunul este celebrat aproape peste tot în lume și fiecare popor are propriile tradiții referitoare la această sărbătoare frumoasă - unele care ți s-ar putea părea de-a dreptul stranii, dar fascinante în același timp.

Descoperă câteva tradiții și obiceiuri de Crăciun din jurul lumii! Le-am ales pe cele mai interesante!

Cele mai interesante tradiții și obiceiuri de Crăciun

1. Festivalul luminilor uriașe din Filipine

Acest festival unic are loc în sâmbăta dinaintea Ajunului Crăciunului, în orașul San Fernando, care a fost denumit „Capitala Crăciunului” în Filipine. Turiști din toată lumea vin să admire aranjamentele luminoase pline de grandoare, iar la competiție participă 11 sate. Fiecare participant încearcă să impresioneze cu instalații care mai de care mai sofisticate, iar rezultatul final este un spectacol vizual care a devenit celebru în toată lumea.

2. Țapul imens din Gävle, Suedia

Încă din 1966, suedezii din orășelul Gävle au început să construiască un țap imens din paie în zona centrală a orașului, iar aceasta a devenit tradiția cea mai importantă de Crăciun în acea parte a țării. Ciudat este însă că din acest obicei s-a născut altul, puțin mai bizar: an de an, oamenii încearcă să ardă grandiosul țap - până acum, au reușit de 26 de ori, iar cea mai recentă distrugere a acestuia a avut loc în 2013.

3. Cină cu aripioare KFC în Japonia

Japonia este una dintre țările cu cele mai interesante și fascinante tradiții. Totuși, când vine vorba despre tradițiile și obiceiurile de Crăciun, Japonia și-a format un rit ieșit din comun cu ocazia acestei sărbători care nu este nici pe departe la fel de populară ca în Occident: la cină se mănâncă de la... KFC. Nu știm exact cum s-a ajuns la această tradiție, dar cert este că e unică (și foarte profitabilă pentru lanțul de restaurante KFC).

4. Ziua lumânărilor mici în Columbia

Dia de las Velitas este una dintre cele mai frumoase tradiții și obiceiuri de Crăciun din lume, în care oamenii pun lumânărele mici și lămpi din hârtie pe balcoane si la geamuri pentru a celebra Imaculata Concepție. Spectacolul vizual este copleșitor de frumos, mai ales că acum obiceiul s-a răspândit peste tot în Columbia. Orașul în care pot fi admirate cele mai frumoase aranjamente luminoase este Quimbaya, unde există o adevărată competiție între localnici.

5. Mersul la slujbă pe role în Venezuela

Una dintre cele mai bizare și simpatice tradiții de Crăciun din lume este cea din Caracas, capitala Venezuelei: în dimineața de Ajun, oamenii merg la slujba religioasă de Crăciun, însă nu se urcă în mașini, ci merg... pe role. Traficul este oprit în acea zi, pentru a permite credincioșilor să se deplaseze astfel până la slujbă!

6. Festival în aer liber în Australia

Deși asociem Crăciunul cu cea mai friguroasă perioadă a anului și nu putem să ne gândim la această sărbătoare fără să ne imaginăm și nămeți, în Australia, Crăciunul pică în cea mai călduroasă perioadă a anului, ceea ce nu îi împiedică pe australieni să fie cuprinși de spiritul sărbătorilor. Unul dintre cele mai importante evenimente de Crăciun este festivalul Carols by Candlelight, derivat dintr-o tradiție australiană din secolul al XIX-lea. Acesta se ține, conform tradiției, în Ajunul Crăciunului, în orașul Melbourne, dar s-a extins și în alte orașe mari din Australia.

7. Cele 13 deserturi în Provence, Franța

O tradiție foarte frumoasă de Crăciun este cea din Provence, unde cina luată cu familia, în Ajun, se termină cu un desert format din 13 feluri, care îi reprezintă pe cei 12 apostoli și pe Iisus. Orice desert poate fi pus pe masă în cadrul acestei tradiții, important fiind, de fapt, numărul simbolic. Este însă recomandat să fie vorba despre alimente care nu se degradează ușor (de exemplu, fructe uscate), deoarece ele sunt lăsate pe masă din Ajun până pe 27 decembrie.

Care dintre aceste tradiții și obiceiuri de Crăciun din jurul lumii ți-au plăcut cel mai mult?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta