Nu Skin

Trebuie să cunoști aceste descântece de deochi din bătrâni

Redactor Divahair.ro

Considerat de cele mai multe ori o superstiție, deochiul poate avea, în realitate, efecte neplăcute asupra celui care îl suferă. Sunt persoane care se deoache foarte ușor, indiferent de felul în care încearcă să se protejeze.

Află trei descântece din bătrâni care te scapă imediat de deochi!

Cele mai cunoscute și des folosite descântece de deochi din bătrâni

Acesta este unul dintre descântecele foarte eficiente, care alungă deochiul cât mai departe:

„Fugi, deochi, dintre ochi / Fugi, deochetură / Că te-ajunge vânt din gură / Fugi, deocheat / Că te-ajunge vânt turbat / Fugi, deochi, din fața obrazului / Din zgârciul nasului / Din grumazii gâtului / Din creierii capului / Și să ieși și să te duci / Că eu cu gura te-am descântat / Cu mâna te-am luat / Și-n vânt te-am aruncat / Să rămâie (numele persoanei deocheate) / Curat, luminat / Ca floarea câmpului / Ca roua dimineții.”

Un alt deochi transmis din bătrâni este acesta:

„Fugi deochi / Dintre ochi / Că vine Mama, suflet îndărăt / Și cum vine te-nghite / Și te prăpădește / Ce te-a făcut / Ca Dumnezeu / Ce te-a lăsat / Și tu (numele) să rămâi / Luminat / Și curat / Ca argintul strecurat / Ca maică-ta / Ca steaua în cer / Amin.”

Într-un vas plin cu apă, stinge cărbuni încinși, unul câte unul, și rostește următorul descântec, care te va proteja de deochi multă vreme:

„Fugi ochi de deochi / Ieși și fugi din calea lui (numele persoanei deocheate) / Pe pământ pustiu / Unde vântul nu bate / Unde câinii nu latră / Și cocoșii nu cântă / Amin.”

Cum îți dai seama că ai fost deocheată

Simți că ești deochiată atunci când ai dureri de cap, stări de vomă și caști încontinuu fără un motiv anume. Deochiul poate fi provocat de multe ori de o persoană care te admiră sau care te laudă prea mult, fără să-ți poarte vreun gând rău. Se crede că deochiul se prinde de cineva atunci când asupra sa se rostesc vorbe de deochi. Mai mult, anumite persoane se deoache foarte ușor și se spune despre ele că așa s-au născut. Alte persoane au darul de a-i deochea pe alții doar privindu-i insistent.

Cum poți să te aperi de deochi

Poți să te protejezi de deochi purtând roșu sau anumite haine pe dos. Dacă ai impresia că deochi ușor persoane pe care doar vrei să le admiri, scuipă de trei ori și spune în gând „Să nu-i fie de deochi”.

Foarte eficiente împotriva deochiului sunt descântecele din bătrâni. Le poți spune chiar tu sau le poate rosti încet cineva din familia ta, care e cunoscut că poate alunga deochiul, punându-ți mâinele pe creștet. 

Reține unul dintre descântecele cunoscute din bătrâni și rostește-l de fiecare dată când un deochi e aruncat asupra ta!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (108)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta