Ucigașul invizibil: peste 25.000 de români morți într-un an!

Ucigașul invizibil: peste 25.000 de români morți într-un an!

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Agenția Europeană de Mediu (AEM) a publicat recent un raport extrem de îngrijorător pentru locuitorii Europei.

Femeie care masoara poluarea aerului

Conform datelor şi informaţiilor făcute publice pe data de 29 octombrie 2018, poluarea aerului depăşește în continuare limitele şi valorile stabilite în ghidurile Uniunii Europene şi ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, prezentând un pericol pentru oameni și mediu totodată. Și asta în ciuda eforturilor susținute făcute de ONG-uri, corporații și persoane fizice totodată.

Hans Bruyninckx, directorul executiv al Agenției Europene de Mediu, a decalrat următoarele: “Poluarea aerului e un inamic invizibil și trebuie să ne intensificăm eforturile pentru a combate cauzele. În ceea ce privește poluarea aerului, emisiile generate de transportul rutier sunt adesea mai dăunătoare decât cele provenite din alte surse, deoarece aceste emisii au loc la nivelul solului și tind să se producă în orașe, aproape de oameni. De aceea, este atât de important ca Europa să își dubleze eforturile pentru a reduce emisiile din transport, energie și agricultură și pentru a investi în a le face mai ecologice și mai durabile”

Raportul de luni al AEM estimează că poluarea cu particule PM2,5 a cauzat 422.000 de decese premature în 41 de ţări europene în 2015, din care circa 391.000 au fost în cele 28 de state membre ale UE. Din acestea din urmă, 25.000 de morţi premature au survenit numai în România.

Planeta poluata

Cum era de așteptat, principalele surse de poluare a aerului sunt transportul rutier, emisiile provenite din agricultură, producţie de energie, industrie şi gospodăriile: "În ceea ce priveşte poluarea aerului, emisiile generate de transportul rutier sunt adesea mai dăunătoare decât cele provenite din alte surse, deoarece aceste emisii au loc la nivelul solului şi tind să se producă în oraşe, aproape de oameni. De aceea, este atât de important ca Europa să îşi dubleze eforturile pentru a reduce emisiile din transport, energie şi agricultură şi pentru a investi în a le face mai ecologice şi mai durabile".

Articolul urmator
Avertismentul părintelui Calistrat! "În clipa în care am blestemat, blestemul se întoarce peste noi"
Avertismentul părintelui Calistrat! "În clipa în care am blestemat, blestemul se întoarce peste noi"
Ce vei face peste 10 ani?
Incepe quiz
Ce vei face peste 10 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.