Un bărbat surd și orb a început să vadă și să audă după ce a fost lovit de fulger

Cristina Gherghina

Un bărbat care a fost lovit de fulger a avut surpriza vieții sale! Este povestea lui Edwin E. Robinson, un fost șofer de camion, din Maine, SUA, care în urma unui accident traumatic pe autostradă și-a pierdut atât simțul vederii, cât și pe cel al auzului. 

La 9 ani de la accidentul de pe autostradă, mai exact în anul 1980, pe vremea când Edwin avea vârsta de 62 de ani, a suferit un alt accident care ar fi putut fi mortal, dar, în schimb, i-a schimbat viața. 

fulger

"Pot să te văd! Pot să te văd!" 

Într-o zi ca oricare alta, Edwin se afla în afara casei sale, căutându-l pe Took Took, un pui de găină. Dintr-o dată a început o furtună și, în momentul în care s-a adăpostit sub un plop din jurul casei sale, bărbatul a fost lovit de un fulger. 

Potrivit soției sale, acesta a fost inconștient timp de 20 de minute, iar apoi, când s-a trezit, bărbatul a constatat că vederea și auzul îi reveniseră. Cu toate că vederea nu îi revenise în totalitate, acesta putea distinge obiectele din fața lui, lucru pe care nu reușea să îl facă înainte. 

"Am auzit un zgomot ca și cum cineva ar fi pocnit dintr-un bici, iar apoi, când mi-am revenit, stăteam cu fața în apă, la baza copacului", le povestea Edwin jurnaliștilor pe vremea aceea. 

Pentru că se simțea slăbit și deshidratat, Edwin s-a dus în dormitor să se odihnească. "Picioarele îmi erau parcă de cauciuc și tot corpul îmi tremura. Seara, când m-am trezit, stăteam pe scaun în sufragerie. Puteam să văd peretele și ceasul, însă imaginea ceasului se tot estompa", povestea Edwin.

În momentul în care bărbatul a văzut-o pe soția sa, casa a fost suprinsă de chiote de bucurie. 

"Pot să te văd! Pot să te văd! Pot să văd casa! Pot să citesc!", a început să strige bucuros bărbatul, potrivit soției sale. 

Doctorul William F. Taylor a fost unul dintre primii specialiști care l-au examinat pe Edwin. În urma consultației, doctorul a confirmat faptul că bărbatul își redobândise vederea și auzul, numind acest eveniment "un caz antologic". De asemenea, doctorul a mai menționat faptul că papucii cu talpă de cauciuc pe care Edwin îi purta în timpul accidentului i-au salvat viața. 

Surse foto: Istock

Articolul urmator Pe patul de moarte, un bătrân îi spune „Nu te-am iubit niciodată” fiului care a venit să-l vadă pentru ultima oară

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.