Nu Skin

Visezi să câştigi la loto? Dacă răspunsul este pozitiv, acest articol sigur te va ajuta!

Redactor Divahair.ro

Vacanţe în ţări exotice, cumpărături fără limite, lipsa grijilor financiare şi chiar asigurarea traiului descendenţilor - ce au în comun toate aceste elemente? O avere care să le susţină, bineînţeles!

Dacă există o regulă nescrisă care spune că nu ai voie să întrebi un multimilionar cum a reuşit să obţină primul său milion - de euro sau dolari, poate că această întrebare nu ar mai fi atât de incomodă dacă ar putea să răspundă simplu - "Am câştigat la Loto!".

Visul de a deveni bogat peste noapte determină tot mai mulţi români să îşi încerce şansele la jocurile de loterie. Situaţia este aceeaşi în întreaga lume, pentru că ştim foarte bine care este proporţia celor bogaţi în raport cu restul populaţiei: 80% din averea globală stă în mâinile unui procent de 20% din populaţie. Pentru a ajunge parte din acei 20%, pentru a intra în rândul milionarilor în valută, jocurile de loto reprezintă o şansă de îmbogaţire peste noapte, pe care o încearcă tot mai mulţi.

Având în vedere numărul ridicat de variante posibile şi de combinaţii potenţial câştigătoare, dar şi numărul mare de participanţi, unii jucători pot să devină descurajaţi. Cum să speri ca vei fi cel care va ghici combinaţia de numere ce vor fi extrase şi că vei câştiga marele premiu?

La Loto 6 din 49 - binecunoscutul joc de loterie care a transformat de-a lungul timpului vieţile câtorva români - şansa de câştig calculată matematic este de 1 la aproape 14 milioane. Descurajant! Totuşi, reporturile săptămânale atrag tot mai mulţi participanţi. Chiar dacă şansa pare potrivnică, există experţi în domeniu şi jucători care au reuşit să câştige premii mari şi care oferă sfaturi celor care aleg să îşi încerce norocul.

Orice sfat care îţi poate aduce un plus de şansă, fără a garanta însă că premiul cel mare va fi câştigat de fiecare dată, este binevenit. Nu există o reţetă clară, testată şi aplicabilă care te poate transforma în marele câştigător - şi totuşi poţi să obţii şanse mai bune, apelând la următoarele tactici.

Ai câteva numere pe care le consideri norocoase? Poate fi data ta de naştere, poate fi vârsta la care a ajuns copilul tău sau poate fi reprezentarea numerică a orice altceva consideri important.

Joacă acele numere şi nu te baza pe aleator, pe un sistem de alegere rapidă a numerelor sau pe vreun generator automat de variante loto. Numerele tale se pot dovedi mai norocoase decât o astfel de alegere.

Evită combinaţiile de numere cu probabilitate scăzută de extragere. Ce înseamnă asta? Statisticile arată că la orice joc de loterie au fost extrase rareori mai mult de 3 numere consecutive. Situaţia arată identic şi cu privire la numerele din aceeaşi categorie: intervalele 1-10, 11-20, 21-30 şi aşa mai departe.

Statistic vorbind, probabilitatea ca o variantă cu numerele 12, 13, 14, 15, 16, 17 să devină câştigătoare este aceeaşi ca şi pentru oricare altă combinaţie de numere. Totuşi situaţia faptică spune altceva, aşadar nu te baza pe astfel de numere dacă vrei să îţi creşti şansele de a câştiga.

Ai auzit vreodată expresia "mai multe bilete, mai multe şanse de câştig"? Ei bine, chiar se aplică în această situaţie.

În cazul în care sumele investite ar depăşi bugetul pe care ţi l-ai propus, ai o altă opţiune: te alături unui grup de jucători la loto, pui banii la comun şi joci mai multe variante. Chiar dacă premiul va fi împărţit apoi, e mult mai bine să ai un 10% din câştig decât deloc. Poate că nu va ieşi câştigătoare varianta pusă de tine, dar acesta este avantajul de a te alătura unui aşa-numit "sindicat" al jucătorilor la loto.

Nu uita că nu trebuie să te limitezi la a juca la o singură loterie. Unele au şanse de câştig mai mari, altele mai mici. Unele îţi oferă bonusuri mai atractive, altele premii mai reduse. Pentru un plus de şansă, poţi să încerci să participi la mai multe.

Opţiunile sunt numeroase: dintre loteriile autohtone poţi alege nu doar 6 din 49, ci şi Joker sau Loto 5 din 40. Dacă nici acestea nu sunt suficiente, poţi participa la loterii internaţionale, care îţi oferă posibilitatea achiziţionării de bilete online. Loterii celebre precum Powerball, Mega Millions, EuroJackpot, EuroMillions, La Primitiva şi multe altele, se află doar la câteva click-uri distanţă.

Lucrurile trebuie privite şi din altă perspectivă. Poate să pară doar un joc de noroc, însă un număr ridicat de câştigători au reuşit să găsească varianta de numere aducătoare de premii apelând la aşa-numitele "unelte loto".

Este vorba despre statistici legate de frecvenţa de apariţie a numerelor, despre perechi sau triplete de numere cu un procentaj ridicat de extragere ori despre numere calde sau reci. Astfel de informaţii poti să găseşti foarte uşor online - pentru jocurile loto româneşti poţi folosi spre exemplu statisticile oferite de rezultateloto.ro.

Care a fost ultima apariţie a numărului 36? De câte ori a fost extras numărul tau preferat - 21? Care este numărul ce a fost extras cel mai des de-a lungul timpului? Răspunsurile la toate aceste întrebări le poţi primi de pe platforma sus amintită.

Când vine vorba de numere şi participarea acestora la extrageri, oamenii se axează pe date de naştere, aniversarea căsătoriei, ziua în care au obţinut permisul de conducere - toate au un element comun: sunt doar DATE calendaristice.

Majoritatea jucătorilor optează pentru astfel de date speciale. Pentru un plus de şansă, poţi să te bazezi şi pe numerele de peste 31, ţinând cont de ideea că sunt mai puţin jucate.

O părere generală spune că banii caştigaţi la loto sunt pierduţi la fel de usor. Ce ai spune dacă ai câştiga totusi de 7 ori? Este performanţa unui american, care dă participantilor la loterie şi câteva sfaturi:

  • alege-ţi numerele proprii şi nu cele generate aleator
  • studiază statisticile legate de frecvenţa de apariţie a numerelor, când le alegi pe ale tale
  • perseverează şi joacă tot timpul aceleaşi variante
  • nu depăşi bugetul alocat, pentru a nu trece în panta dependenţei

Nu are importanţă dacă eşti un jucator înveterat sau o persoană care vrea să îşi încerce pentru prima dată norocul. Mirajul câştigului atrage în egală măsură ambele categorii de persoane. Poate că nu vei ajunge la premiul cel mare sau poate vei ajunge, cu toate acestea un plus de şansă este oricând binevenit. Şi nu uita regula de bază: nu poţi câştiga dacă nu joci.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta