Vremea la început de noiembrie în România: temperaturi neașteptate pentru această perioadă a anului!

Vremea la început de noiembrie în România: temperaturi neașteptate pentru această perioadă a anului!

Cristina Gherghina

UPDATE 7 NOIEMBRIE: ANM a emis o nouă avertizare meteo de ploi! Cu toate că ploile vor pune stăpânire pe aproape întreaga țară, temperaturilor vor rămâne destul de ridicate față de normalul acestei perioade. Joi, 7 noiembrie, va fi o zi de vară în toată regula, cel mai cald fiind în Dobrogea și în sudul Munteniei. 

Cu toate că ploile urmează să lovească din plin țara noastră, toată luna noiembrie va fi cald, conform ANM.

Ziua de joi se anunță a fi foarte călduroasă față de valorile termice normale pentru această lună. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări la în regiunile de munte, temporar va ploua, iar izolat se  vor înregistra cantități de apă mai însemnate. Temperaturile vor fi cuprinse între 12 și 23 de grade, iar minimele între 3 și 15 grade.

Pentru vineri, 8 noiembrie, se anunță ploi în regiunile intracarpatice, local la munte și pe zone restrânse în restul țării. De asemenea, se va înregistra o maximă de 23 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 7 și 15 grade.

Vreme pentru săptămâna 4-11 noiembrie 

Se vor înregistra volri termice mai mari decât cele normale pentru această perioadă, în special în regiunile estice și sudestice. 

Vreme pentru săptămâna 11-18 noiembrie 

Vremea va fi în continuare deosebit de caldă, iar cantitățile de precipitații vor fi excedentare în sud-estul țării, dar și ușor deficitare în sud-vest.

Vreme pentru săptămâna 18- 25 noiembrie 

Temperaturile medii vor fi mai mari decât cele normale pentru această lună, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general excedentar în zonele extracarpatice, dar în special în sud-vestul teritoriului.

Vreme pentru săptămâna 25 noiembrie- 2 decembrie

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade. Cantitățile de apă vor fi mai însemnate în regiunile extracarpatice și apropiate de cele normale ale perioadei în restul țării. 

 

După ce am înghețat de frig zilele acestea, meteorologii de la Severe Weather Europe anunță că un val de aer tropical urmează să își facă apariția în Europa Centrală și cea de Est, inclusiv la noi în țară. 

După ce aerul polar a adus temperaturi scăzute însoțite de ninsori și ploi, sunt așteptate temperaturi ridicate în zilele următoare, din cauza noului val de căldură. 

val de caldura

Potrivit severe-weather.eu, doar vineri se va mai simți prezența aerului polar pentru că, începând de sâmbătă 2 noiembrie, valul de aer tropical va ajunge în zona centrală și de est a Europei, împingând astfel aerul polar.

De asemenea, meteorologii avertizează că în Europa de Est și Balcani, într-un interval de doar 3 zile, de pe 2 noiembrie până pe 4 noiembrie, temperaturile vor ajunge până la 25 de grade. 

Până atunci însă, temperaturile vor avea valori negative, în special în zona de nord a țării, precum și în zonele deluroase din restul teritoriului.

Surse foto: Istock

Articolul urmator
"Poarta Iadului", locul din România care bagă turiștii în spaimă. Ce spun localnicii
"Poarta Iadului", locul din România care bagă turiștii în spaimă. Ce spun localnicii
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.