24 de cazări inedite în România! Ce detalii le fac să fie fabuloase!

24 de cazări inedite în România! Ce detalii le fac să fie fabuloase!

Redactor Andreea Baluteanu

De fiecare dată când îți rezervi concediul, te topești de încântare în fața peisajelor superbe din Bali sau a stațiunilor montane exclusiviste din Austra? Departe de noi gândul de a contesta farmecul acestor locații superbe, dar îți garantăm că și în patria noastră adesa ignorată poți regăsi locuri de poveste.

Și nu numai la nivel de daruri cu care am fost binecuvântați de natură. Trăiești cu impresia că țara noastră are peisaje care taie respirația și locuri de cazare execrabile? Suntem gata să te contestăm, și nu cu unul, ci cu 24 de argumente! Iată mai jos astfel de spații de basm: cazări inedite din România, pe care e musai să le bifezi!

Cazări inedite în România: strop de tradiție pentru inimi flămânde

După ambuscada în care ne prinde de multe ori lumea modernă, sufletul tău se poate simți secătuit de bine și de frumos! Soluția? Frecventează măcar una dintre ideile noastre de cazări inedite din România de mai jos, care te reîmpacă cu tradiția.

Ferma Dacilor

Ce spui despre câteva zile petrecute într-o căsuță năstrușnică în copac sau într-o casă de piatră ca pe vremea strămoșilor noștri, dacii? La Ferma Dacilor, totul e posibil! Pâinea frământată și coaptă pe vatră, deliciile din străbuni, drumețiile cu inima plină, dar și…sporturile extreme îți stau generoase la dispoziție. Ansamblul situat în județul Prahova, în zona podgoriei Dealu Mare, animă Drumul vechi al Vinului, constituit de romani, și te îmbie cu degustări care ne lasă gura apă. Ce zici despre un pahar de Apogeum, cea mai bună Fetească Neagră din lume, cât timp te delectezi cu un apus nepământean și cu cartea ta preferată?

ferma dacilor

Sursa foto: fermadacilor.ro

Iz de Maramureș

Dacă îți spunem că proprietarii acestei cazări inedite din România au lucrat la hoteluri de mii de stele în Dubai, atunci ne crezi că așa se declină luxul împletit cu tradiția? La Iz de Maramureș poți locui în case recondiționate, decorate cu obiecte ce stau mărturie trecutului, dar de fapt concepute de artizani români chiar în modernitate. Ai parte de tot confortul posibil, de mâncare ca în Maramureș și de regăsire de sine. Și dacă tot te împaci cu spiritualitatea ta, vizitează și cea mai înaltă biserică de lemn din lume, patrimoniul UNESCO din Șurdești!

Iz de Maramureș

Sursa foto: iz-de-maramures-sisesti.booked.net

Transylvania Log Cabins

Iartă-ne, tocmai am dat o fugă până în raiul terestru din localitatea Peșteana, din județul Hunedoara, și abia ne-am întors, ușor amețite. Locația Transylvania Log Cabins îmbină tradiția, prin căsuțe autentice românești recondiționate, cu tot confortul posibil: wifi, căldură berechet, iluminat electric. Trebuie musai să stai măcar o noapte în căsuțele suspendate din copaci, dar nu rata nici vilele superbe, cu piscine și hamace.

Transylvania Log Cabins

Sursa foto: Instagram

Barn Cottage

„Dimineața pe răcoare, mă-ntorc cu fața la soare”: așa vei îngâna în Barn Cottage, din Bran, când te vei trezi în zorii zilei, cuprinsă de o stare de recunoștință nemărginită. Casa este construită într-un fost hambar din vârful unui deal, la care ajungi după o plimbare pe un drum forestier de doi kilometri. Pitoreasca locație e utilată modern, izolată, așa că nu stai decât tu cu tine, sufletul tău, cei dragi și imensitatea toată.

Barn Cottage

Sursa foto: airbnb.com

Casa săsească din Viscri

Suntem sigure că știi deja că Viscri ocupă un loc special în inima Prințului Charles, așa că nu e de mirare că turismul în zonă a explodat. Cu toate acestea, sufeltul pur al localnicilor a preîntâmpinat comercializarea zonei, Viscri reținând în continuarea puritatea și bunătatea care i-a adus prinți și prințese la vatră. Poate că nu o să te întâlnești cu Meghan Markle, dar cu siguranță la Casa săsească vei admira camerele decorate tradițional, mâncarea bună de tot, cu ingrediente locale, calmul și pacea din zonă.

Casa săsească din Viscri

Sursa foto: airbnb.com

Ca în povești: cazări inedite din România cu iz de basm

Cazările inedite din România de mai jos te duc cu gândul la poveștile noastre tradiționale: pe noi ne-au cucerit!

Castel Daniel

Ia-ți rochia de bal, cu trenă și cu tot tacâmul, și mergi să te cazezi la Castel Daniel. În satul Tălișoara din județul Covasna te așteaptă un castel din secolul al XVII-lea recondiționat de un cuplu tânăr care a renunțat la viața de capitală pentru a investi în turismul românesc. Cu 8 camere dotate cu tot confortul, dar surprinzând peisajul tipic al epocilor nobile, acest loc te va face să visezi la prinți și prințese.

Castel Daniel

Sursa foto: danielcastle.ro

Hotelul de Gheață Bâlea Lac

Te rugăm, încălzire globală, lasă-ne castelul de gheață din Munții Făgăraș. În această demnă reprezentantă de cazări inedite din România te vei simți ca în basmul Frozen, locuind în camere zidite numai din gheață și zăpadă de artiști care le reclădesc anual cu o altă tematică. Dacă nu ai puteri de Elsa și ți-e teamă că ți se va face frig, nu-ți face griji: paturile sunt acoperite cu blănuri care îți țin de cald, iar frumusețea locului e așa covârșitoare, că nici că îți mai pasă.

Hotelul de Gheață Bâlea Lac

Sursa foto: hotelofice.ro

Castelul de lut Valea Zânelor

Această locație e destul de populară, așa că e firesc să fi auzit de ea: dar ai vizitat-o? Căsuțele de lut zâmbesc ștrengar cu turnurile lor țuguiate și ușile rotunjite, aerul e proaspăt de la atâta fericire, iar zumzetul turiștilor te va fascina. Deși Valea Zânelor nu oferă încă posibilități de cazare, chiar și o excursie de o zi îți va hrăni sufletul pe îndestulate.

Castelul de lut Valea Zânelor

Sursa foto: valeazanelor.ro

Cabana Stone Garden

De data aceasta, te invităm într-un basm din Epoca de piatră. Cabana Stone Garden a fost construită de către un tânăr întreprinzător al cărui geniu deja îl admirăm, cu pietre cărate chiar de el din râul Arieș. Ornată numai cu piatră, stuf sau lemn, cabana nu e nici pe departe un rai al confortului, dar te va face să te simți precum o prințesă din paleolitic sau precum eroinele din Familia Flinstone.

Cabana Stone Garden

Sursa foto: stone-garden-ro.book.direct/ro-ro

Conacul Archia

„Pentru boieri contemporani”: așa sună descrierea Conacului Archia, acolo unde te vei simți precum una dintre preafrumoasele domnițele românce. Situat într-o zonă mirifică din Deva, într-un peisaj rural cu vibrații aparte în sufletul tău, conacul strălucește îmbietor în mijlocul unui domeniu de 10 ha și este practic creat pentru a răspunde nevoii de frumos din sufletul tău dornic de cazări inedite din România!

Conacul Archia

Sursa foto: Instagram

Conacul Brătescu

Tot ca la palat te vei simți și în Conacul Brătescu, deschis în 2014 la numai 10 minute de mers pe jos de Bran. Camerele sunt decorate ca în acele povești românești care merită istorisite la nesfârșit, peisajele sunt sublime, iar mâncarea, de devorat copios. Conacul Brătescu are și oferte pentru a petrece Paștele în 2020, așa că ce mai aștepți?

Conacul Brătescu

Sursa foto: conaculbratescu.ro

Conacul Polizu

Trecem la cazări inedite din România cu alură regească! Oaze de liniște și relaxare, spațioase, luminase și oferind acea experiență a luxului de o noblețe aparte, camerele de la Conacul Polizu vor ocupa mereu un loc aparte în inima ta. Construit în secolul al XIX-lea și recondiționat în 2010, când și-a deschis porțile oaspeților, Conacul Polizu a găzduit și membri ai familiei regale, un motiv în plus să îi treci pragul.

Conacul Polizu

Sursa foto: conacpolizu.ro/#

Pe țărmul mării: cazări inedite în România

Crezi că litoralul românesc este „pierdut” pentru totdeauna? Locațiile de mai jos vor face tot posibilul ca să te contrazică!

Cuibul de la Mare

Proprietarii acestei oaze nepământene își doresc să te simți nu ca într-o cazare inedită în România, ci ca în casa prietenilor tăi de la mare, iar pentru această intenție orice turist le va mulțumi. Aproape de plaja din Corbu, locația miroase a nostalgie, decorurile poartă amprenta tradiției, mâncarea e gustoasă, cu ingrediente locale, iar cafeaua e întotdeauna din partea casei. Ce să mai spunem despre starea de bine, despre viața tihnită pe șezlonguri și hamace și despre amintirile cât pentru încă 1000 de vieți?

Cuibul de la Mare

Sursa foto: cuibuldelamare.ro

Green Village Resort

Avem o problemă: nu credem că îți putem descrie ca atare Green Village Resort, deoarece cuvintele sunt prea sărace pentru a cinsti frumusețea pitorească a locului. Situat în Sfântu Gheorghe, la granița de poveste dintre Dunăre și Marea Neagră, la Green Resort Village ajungi doar cu barca, ceea ce te va deconecta instant. Dacă te plictisești cumva de decorurile mirifice, ai la dispoziție numeroase activități sportive, campionate de fotbal pe plajă, Yoga sau Pilates: ce ți-ai mai putea dori?

Green Village Resort

Sursa foto: Instagram

Respirând aerul tare: cazări inedite în România, la munte

Vârfuri semețe, peisaje care te amețesc, verdeață și liniște sau zăpadă și puritate: locațiile de mai jos merită bifate măcar o dată în viață!

Holiday Home Mountain Retreat

Una dintre cele mai frumoase cazări inedite din România în care am pus piciorul, vila cu camere înalte și ferestre largi te face să te simți ca în Canada sau ca în Elveția, ceea ce poate părea bizar pentru țara noastră. Aflată la 39 de km de Brașov și putând fi închiriată în integralitate, Holiday Home Mountain Retreat te cucerește și cu confortul mirosind a autenticitate, dar și cu peisajele de vis.

Holiday Home Mountain Retreat

Sursa foto: holiday-home-mountain-retreat-fundata.hotelmix.ro/

Cabana Șapte

Iubeşti munții și nu vrei nicio opreliște între tine și peisajul spectaculos, de vis? Atunci pereții de sticlă ai Cabanei Șapte vor reprezenta granița de rai dintre tine și paradis. La picioarele Munților Făgăraș și la o oră și jumătate de Sibiu și Brașov, acest spațiu cu influențe scandinave e practic o oază de relaxare, unde te vei întâlni tu și cu sufletul tău.

Cabana Șapte

Sursa foto: cabanasapte.ro

Lux de România: cazări la standarde europene, chiar la noi

Când e vorba despre cazări inedite din România, ai un singur criteriu: cât mai mult lux? Bucură-te de confortul absolut în locațiile de mai jos!

Ana Hotels Europa Eforie Nord

Situată pe Strada Republicii, nr 13, din Eforie Nord, Ana Hotels, hotel de 4 stele, demonstrează că luxul absolut poate scânteia și în stațiunile mai mici de la Marea Neagră. Camerele sunt extraordinare, recepția e de vis, mâncărurile alese, iar priveliștea spre valurile de smarald, neprețuită.

Ana Hotels Europa Eforie Nord

Sursa foto: anahotels.ro

Atra Doftana

Localizată în Teșila, Atra Doftana e o locație exclusivistă, multi-premiată, cu un decor de poveste și servicii premium. Și nu trebuie să ne crezi pe noi, e suficient să afli că a primit premiul de Pensiunea Anului în 2013, de la Gala de excelență în turism. De atunci a fost nominalizată continuu și adulată permanent. Nu mai rămâne decât să vezi cu proprii ochi și pe propria piele de ce este considerată una dintre cazările inedite din România.

Atra Doftana

Sursa foto: atradoftana.ro

Concorde Old Bucharest Hotel

Situat pe Splaiul Independenței, în sectorul 3 din București și cotat la 4 stele, Hotelul Concorde uimește cu grația extraordinară cu care împletește trecutul cu prezentul. Dotările moderne și elementele de ultra confort strălucesc alături de detalii arhitecturale din secolul al XIX-lea, eclectice și pline de noblețe. Dacă ai poftă de o doză de răsfăț sau ai drum prin capitală, știi unde trebuie să mergi.

Concorde Old Bucharest Hotel

Sursa foto: hotelconcorde.ro

Hotel Kronwell

Podele încălzite, colecție de vinuri, băi care te fac să te simți precum în incinta casei unui miliardar din California; așa sună doar o scurtă descriere a acestei cazări inedite din România. Situat în Brașov, la rândul său un motiv pentru a-ți rezerva măcar o dată una dintre splendidele sale camere, Hotelul Kronwell impresionează și cu spa-urile decadente, la care trebuie musai să te desfeți cu un masaj.

Hotel Kronwell

Sursa foto: kronwell.com

Phoenicia Royal Hotel

Știi că Mamaia nu putea să lipsească de pe lista noastră, nu? Ce Acapulco, ce Coasta de Azur, ce Miami? Acest hotel de cinci stele de pe litoralul românesc poate duce luxul la alte definiții. Cu apartamente superbe, priveliști de neuitat și plajă privată, cu specialități culinare internaționale de-a dreptul încântătoare, experiențe de welness desăvârșite și cosmetice 100% naturale în camere, Phoenicia Royal Hotel trebuie neapărat inclus pe lista ta!

Phoenicia Royal Hotel

Sursa foto: https://phoeniciahotels.ro/leisure/phoenicia-royal-hotel/

Rosen Villa

Numai dacă te gândești că această vilă încântătoare e situată în Sibiu, deja suspini de fericire. De data aceasta, însăși atmosfera vintage a acestei cazări inedite din România face toți banii. Camerele sunt superbe, luminoase, ca într-un basm al timpurilor trecute, iar grădina unde poți savura prăjituri și cafea îți taie respirația. Relaxare, împlinire sufletească, frumusețe desăvârșită: ce ai mai putea dori?

Rosen Villa

Sursa foto: rosenvillasibiu.ro/resort

Sungarden Golf & Spa Resort

Ne plimbăm acum printr-unul dintre cele mai frumoase orașe ale României, fermecătorul Cluj. Resort-ul Sungarden Golf & Spa Resort e decorat cu cinci stele și crede-ne, o merită pe fiecare. Localizat în Pădurea Baciu, te tentează cu terenurile de golf, cu piscina în aer liber, cu spa-urile demne de o vedetă de la Hollywood, dar și cu camerele luxoase, așa cum nu ai fi crezut că poți avea la noi. Nu o să îți mai faci concediile în afara țării!

Sungarden Golf & Spa Resort

Sursa foto: Instagram

Hotel Central Park Sighișoara

Unul dintre cele mai frumoase orașe medievale din lume îți arată că știe și el cu se mănâncă luxul! Hotel Central Park Sighișoara a primit patru stele și crede-ne, niciuna dintre ele nu este „căzătoare”. La adresa Hermann Oberth nr. 25, clădirea a fost ridicată în 1897, a devenit spațiu de petreceri decadente în regimul comunist și a fost renovată după Revoluție, devenind una dintre cele mai wow cazări inedite din România.

Hotel Central Park Sighișoara

Sursa foto: hotelcentralpark.ro

De abia așteptăm să aflăm ce părere ai despre aceste cazări inedite din România? Care dintre ele ți-a făcut cu ochiul?

Vezi și care sunt cele mai periculoase destinații turistice pentru femei din lume! 

Surse foto: Instagram

Articolul urmator
Litoralul românesc: de ce să îl alegi și unde sunt cele mai frumoase plaje
Litoralul românesc: de ce să îl alegi și unde sunt cele mai frumoase plaje
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.