Cele mai periculoase destinaţii turistice pentru femei! Top 10 țări care reprezintă o adevărată ameninţare

Cele mai periculoase destinaţii turistice pentru femei! Top 10 țări care reprezintă o adevărată ameninţare

Redactor Andreea Baluteanu

Trăim într-o lume în care granițele sunt tot mai fluide și în care turismul înflorește. Vrem să batem la pas pământul, iar oportunitățile extraordinare, deschiderea culturală și progresul societății par să fie capabile să transforme acest vis în realitate.

Cu toate acestea, există în continuare locații în care, ca femeie, vei purta mereu o amenințare planând funest deasupra capului. Deși specialiştii sunt de părere că poți avea vacanțe fabuloase în oricare dintre țările de mai jos și că pericolul nu echivalează cu tragedie, nu va strica niciodată să fii precaută. Află de mai jos care sunt cele mai periculoase destinații turistice pentru femei și vezi cum să te păzești!

Cele mai periculoase destinații turistice pentru femei: topul de care să te ferești

Trendul ca femeile să călătorească singure este tot mai accentuat în ultima perioadă. Mai mult, și psihologii insistă că este o experiență pe care să ți-o dăruiești, dat fiind faptul că te va ajuta să fii mai responsabilă, mai independentă și să te cunoști mai bine. Cu toate acestea, rezumă-te la destinațiile sigure atunci când călătorești pe cont propriu și nu la statele de mai jos. În cazul lor, mergi alături de familie, de iubit sau măcar de un grup consistent de prietene. Iată pe ce țări să pui semnul întrebării când vine vorba despre  vacanțe: cele mai periculoase destinații turistice pentru femei, conform publicației Forbes!

  1. Egipt

Circulă filmulețe pur și simplu înspăimântătoare despre Egipt în ultima perioadă; într-adevăr, țara nu mai e demult statul pașnic și încântător în care puteai privi ore întregi Piramidele, visând la nemurirea sufletului. Grupările teroriste, în special ISIS, vizează grupurile de occidentali și mai ales pe cele de femei. Au existat numeroase atentate, mai ales în preajma obiectivelor turistice, dar în același timp există și locații sigure, iar egiptenii sunt gazde încântătoare.

Egipt

Sursa foto: Instagram

Ce poți face? Evită aglomerația din piețe, dar și locurile izolate. Respectă întocmai dress code-ul local, acoperă-ți genunchii, gleznele, brațele și părul, mai ales atunci când mergi în moschei. Ferește-te de privirea localnicilor de sex masculin, deoarece poate fi considerată o formă de flirt, și pune siguranța ta mereu pe primul plan. Regula de aur? Niciodată nu poți fi prea precaută într-una dintre cele mai periculoase destinații turistice pentru femei. Caută cartiere sigure, așa cum e Zamalek, și optează cu predilecție pentru Uber în loc de taxi.

  1. Maroc

Păcat de această țară superbă! În Maroc, cel mai mare pericol îl constituie infracțiunile stradale, dar, fiind vorba tot despre un stat musulman, și violența împotriva femeilor e perpetuată.

Poartă genți de tip poștaș sau borsete, fii atentă, nu afișa bijuterii de valoare și ai grijă cu gadgeturile scumpe. Respectă de asemenea codul vestimentar și mergi pe principiul „less is more”. Mai ales dacă ești într-un grup de fete, e posibil să ai parte de atenția nedorită a străinilor, deși riscul de atingeri sau contact nedorit e scăzut. De ce să mai ții cont? Nu cere indicații bărbaților dacă te rătăcești, ci întreabă o femeie sau intră într-un magazin. Nu ar strica să înveți nici câteva cuvinte în arabă, mai ales dacă te plimbi prin încântătoarele regiuni rurale, acolo unde nici franceza nu îți va servi.

  1. Jamaica

Ce caută Jamaica pe lista celor mai periculoase destinații turistice pentru femei, se va întreba orice iubitoare de plajă și de apă cristalină? Problema aici este legată de violență și chiar de riscul ridicat de viol, ce poate apărea, ai grijă, chiar și în locațiile all-inclusive. Resorturile populare sunt însă în generale safe.

Cum te păzești? Fii discretă în etalarea sentimentelor și apără-ți bunurile ca pe ochii din cap, deoarece furturile stradale sunt la ordinea zilei.

  1. India

Una dintre cele mai populare destinații turistice pentru femei e și una dintre cele mai nesigure. Cu toleranța sa religioasă, cu peisajele care taie respirația și ambientul de pace și liniște, India e însă „pătată” de atacurile extremiștilor, dar și de violența contra femeilor.

Taj Mahal

Sursa foto: Instagram

Nicio măsură de precauție nu e exagerată. Agresiunile sexuale pot avea loc și dacă ești însoțită, așa că poartă haine care să te acopere, eventual chiar tradiționale, și nu te plimba singură pe stradă. Începe ziua de dimineață și încheie-o tot devreme, fiindcă serile indiene nu sunt doar fierbinți, dar și extrem de periculoase. Există însă și spații sigure în India, precum Rishikesh (renumit pentru locațiile unde se practică yoga), Gujarat, Punjab sau Calcutta.

  1. Peru

Binecuvântată cu natură care îți taie respirația, cu peisaje divine, dar și oameni cu inima caldă, America Latină e însă și gazdă a unora dintre cele mai violente organizații criminale. Nu e de mirare deci că deține câteva dintre cele mai periculoase destinații turistice pentru femei! În Peru, luarea de ostatici, jafurile armate și infracțiunile bancare sunt cele mai acute griji.

Cum să fii în siguranță? Vizitează cu predilecție regiunile de țară, mai pitorești și mai liniștite decât marile orașe, nu te aventura în sălbăticie și evită mai ales accesul la evenimentele sportive, acolo unde acționează bandele locale. Cheamă întotdeauna taxiul de la restaurant sau de la hotel, nu purta bijuterii ostentative și nu lua de acasă mai mulți bani decât ai nevoie. Și, chiar dacă vorbești fluent limba lui Cervantes, mai bine ascunde aceste cunoștințe de față cu străinii care par periculoși. În cazul în care folosești transportul în comun, prioritizează de fiecare dată variantele mai costisitoare deoarece sunt și mai sigure.

  1. Bahamas

De data aceasta, chiar ne revoltăm! Dacă nici Bahamasul nu ne mai este permis? La rândul său cotat printre cele mai periculoase destinații turistice pentru femei, Bahamasul este perceput ca o locație cu risc critic de către Departamentul de Stat American din cauza înclinației spre agresiuni sexuale și jafuri armate.

bahamas

Sursa foto: Instagram

Ce să faci? Alege numai hoteluri sau resorturi bine cotate, cu recenzii pozitive, și axează-te mai ales pe opiniile femeilor. Vizitează cu predilecțiile locațiile populate și nu umbla singură pe străzi.

  1. Columbia

O destinație de altfel superbă, Columbia este „blestemată” cu povara aceleiași cote ridicate a infracționalității precum întreaga Americă Latină. Jafurile armate, luarea de ostatici, agresiunile sexuale, asaltul narco-traficanților, violența domestică și chiar crimele împotriva turiștilor sunt la ordinea zilei.

Ca să ai grijă de tine, nu te plimba singură noaptea, ține posesiunile cele mai valoroase la hotel, nu îți afișa bunurile, ca să nu fii luată „la ochi”. Fă întotdeauna rezervări de la hotel sau de la restaurant și nu urca în taxiuri „agățate” pe stradă.

  1. Ecuador

Deși una dintre cele mai sigure variante printre cele mai periculoase destinații turistice pentru femei, superbul Ecuador are și el rata sa de furturi, crime stradale, răpiri, jaf armat și violuri.

Ferește-te de transportul în comun extrem de aglomerat, interesează-te întotdeauna cu privire la cele mai periculoase cartiere și urmează sfaturile de „bun simț” de mai sus. De asemenea, asigură-te că iei mereu cu tine la baie șervețele și igienizant, deoarece Ecuadorul nu excelează la acest capitol.

  1. Turcia

Deși în tensiunile politice actuale suntem sigure că nu mai e cazul să te avertizăm cu privire la Turcia, tot o facem. Dincolo de contextul nesigur pentru o femeie pe care îl presupune orice stat musulman, țara euro-asiatică e focar de atentate sinucigașe, desfășurate mai ales în spațiile publice.

Trucia

Sursa foto: Instagram

Dacă decizi totuși să treci peste orice temere și să vizitezi una dintre cele mai periculoase destinații turistice pentru femei, respectă până în cele mai mici detalii dress code-ul local, ai grijă de unde iei taxi, ignoră comercianții mult prea agresivi și fii mai precaută chiar și decât în cazul locațiilor de mai sus. Nu rata experiența hammam-ului, una dintre cele mai safe, dar caută spațiile all-female.

  1. Guatemala

Încheiem lista de cele mai periculoase destinații turistice pentru femei cu Guatemala. Cu o activitate criminală și infracțională intensă, acest stat sud-american nu se dezice din păcate de tradiția restului continentului.

Nu merge singură pe stradă seara, alege întotdeauna tururile cu ghizi, folosește genți tip poștaș sau borsete și învață câteva fraze în spaniolă: se vor dovedi, cu siguranță, de folos.

Tu ce părere ai despre lista noastră? Te-ai gândit să călătorești într-unele dintre cele mai periculoase destinații turistice pentru femei? Dacă da, ți-am schimbat părerea?

Vezi și care sunt pericolele care te pasc când îți petreci vacanța în țări exotice! Și, într-o lume în care atentatele teroriste curmă încă vieți, vezi cum să fii în siguranță!

Surse foto: iStock, Instagram

Articolul urmator
14 stațiuni balneare care te vor ajuta să tratezi problemele coloanei
14 stațiuni balneare care te vor ajuta să tratezi problemele coloanei
Care este adevărata natură a spiritului tău?
Incepe quiz
Care este adevărata natură a spiritului tău?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.