27 de imagini care te vor convinge că România este minunată

27 de imagini care te vor convinge că România este minunată

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

România este una dintre cele mai frumoase țări din Europa, dar și din lume! Avem o țară minunată, cu locuri care îți taie răsuflarea și cu o diversitate de peisaje pe care nu multe țări o au. De la plajele Mării Negre până la mănăstirile din Suceava și de la Delta Dunării și pădurile virgine din Carpați, poți să străbați țara în lung și în lat fără să obosești în a-i admira colțurile de Rai.

Susținem că România este o țară minunată, care merită vizitată, dar și protejată. Din acest motiv, am selectat câteva imagini cu cele mai frumoase peisaje din țara noastră. Sperăm că aceste peisaje îți vor stârni curiozitatea și îți vor trezi la viață spiritul de aventură. Dacă nu știi ce să vizitezi în următoarea ta excursie, privește imaginile de mai jos și decide! Suntem siguri că va fi o alegere dificilă!

Imaginile care te vor convinge că România este minunată

Castelul de Lut Valea Zanelor

Valea Zanelor, Sibiu. Sursa: @promovezromania.

peisaj din Paltiniu Suceava

Paltiniu, Suceava. Sursa: @romaniapitoreasca.

peisaj Paraul Rece

Paraul Rece, Brasov. Sursa foto: @ig_romania.

trenul in Moldovita, Suceava

Moldovita, Suceava. Sursa foto: @fotografiaromaneasca.

exterior Castelul Peles

Castelul Peles, Sinaia. Sursa foto: @romaniamagica.

Castelul Peleș este o bucățică din istoria României, dar și o amintire a monarhiei din România. Dacă exteriorul în stil german nu te-a convins, interiorul sigur o va face!

oi si cioban in Brasov

Peisaj dintr-un sat din Brasov. Sursa foto: @romaniainspo.

banca din Iasi

Iasi. Sursa foto: @topromaniaphoto.

Iașiul lui Eminescu și al lui Creangă rămâne unul dintre locurile pe care trebuie să le vezi în această viață. Printre cele mai frumoase obiective se numără grădina botanică, casa lui Ion Creangă, dar și plopii fără soț ai lui Eminescu.

Castelul Cantacuzino

Castelul Cantacuzino, Busteni. Sursa foto: @romanialandscape.

Bușteni nu lipsește din acest top al celor mai frumoase imagini din România. Nici nu trebuie să ne întrebăm de ce! Aici sunt cele mai multe destinații turistice din zona de munte, dar și peisaje minunate.

imagine de sus cu Barsana, Maramures

Barsana, Maramures. Sursa foto: @ig_romania.

Mănăstirea Bârsana este una dintre cele mai vechi mănăstiri din România, construită în secolul al XIV-lea, care se află pe Valea Izei. Atât aceasta, cât și celelalte clădiri din jur sunt realizate din lemn de către meșteri din Maramureș.

Arcul de Triumf, Bucuresti

Arcul de Triumf, Bucuresti. Sursa foto: @romaniainpics

Capitala României are multe locuri unice de vizitat, dar și străzi care te fac uneori să uiți că te afli în aceeași țară.

Biserica Neagra din Brasov

Brasov. Sursa foto: @romaniawow.

Brașovul este una dintre cele mai frumoase destinații turistice din orice sezon. Fiind înconjurat de munți, aici poți avea parte de aer proaspăt, dar și de cele mai frumoase peisaje.

Chipul lui Decebal

Chipul lui Decebal, Orsova. Sursa foto: @romania.online.

Un simbol al Daciei apuse, dar și al unui trecut glorios, chipul lui Decebal rămâne un tribut al unui conducător abil, care și-a condus supușii cu multă vitejie.

peisaj din Sighisoara

Sighisoara. Sursa foto: @romanialandscape.

Acest oraș de poveste a reușit să își păstreze aspectul medieval în timp și să devină unul dintre cele mai cunoscute orașe din Europa.

oameni pe drum de munte

Muntii Piatra-Craiului. Sursa foto: @topromaniaphoto.

cazanele dunarii

Cazanele Dunarii. Sursa foto: @romaniainspo.

Moeciu de Sus

Moeciu de Sus, Brașov. Sursa foto: @ephemerydy

Deși este la doar 29 de kilometri depărtare de Brașov, Moeciu este comuna în care poți avea parte de o escapadă de agitația urbană. Pe lângă oamenii primitori, aici te poți bucura de peisaje rurale minunate, care îți vor tăia respirația.

transfagarasan

Transfăgărășan. Sursa foto: @transfagarasan.

Dacă nu știai până acum, Transfăgărășanul este unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume. O plimbare prin acest peisaj feeric sigur „îți va încărca bateriile”!

cetatea Neamt

Cetatea Neamt. Sursa foto: @romaniamagica

Muntii Bucegi

Munții Bucegi. Sursa foto: @stancu_adi.

Un moment de serenitate, în care timpul se oprește... cam așa putem descrie acest peisaj. Munții Bucegi oferă multe peisaje neclintite în timp, peste care anii nici nu par că mai trec.

Muntii Rodnei

Muntii Rodnei. Sursa foto: @ciprianmiresan.

Acești munți păstrează urmele ghețarilor cuatermali și te încântă cu câmpuri cu flori, dar și cu cele mai frumoase apusuri.

cluj napoca

Cluj Napoca. Sursa foto: @fotografia.romaneasca.

Un alt parc național pe care trebuie să îl vizitezi în această viață și care te va cuceri cu câmpurile unice de flori, dar și cu crestele semețe ale munților - acesta este Parcul Național din munții Retezat.

sfinxul din muntii bucegi

Sfinxul, Muntii Bucegi. Sursa foto: @promovezromania.

Sfinxul a devenit de-a lungul anilor un simbol al României. Această stâncă sculptată în timp se află în Munții Bucegi, extrem de aproape de Babele, altă atracție a României pe care trebuie să o vezi în această viață.

sibiu

Sibiu. Sursa foto: @bestpictures.1

Dacă ajungi vreodată la Sibiu, atunci trebuie neapărat să vizitezi și centrul vechi, un loc cu străduțe înguste, ca în filmele medievale.

muntii Sureanu

Muntii Sureanu. Sursa foto: @negru.florina.

Acești munți sălbatici, pitorești și ușor de parcurs se numără printre singurele locuri din România neafectate de activitățile umane. Aici ai parte de experiențe autentice, dar și peisaje minunate.

lacul vulturilor

Lacul Vulturilor. Sursa foto: @marian_baches.

Cunoscut și sub denumirea de Lacul fără fund, Lacul Vulturilor este un colțișor de Rai din Munții Buzăului, care îți vor confirma din nou că avem o țară frumoasă.

castelul bran

Castelul Bran. Sursa foto: @promovezromania.

Construit pe o stâncă, castelul lui Dracula te așteaptă cu povești despre conți și vampiri, dar și cu o călătorie în timpuri străvechi.

cazinoul din constanta

Cazinoul din Constanta. Sursa foto: @romaniapics.

Dacă ajungi la Constanța, nu rata cazinoul de pe faleză. Deși este în paragină, acesta încă păstrează arhitectura din timpul regelui Carol I.

România este minunată! Tocmai de aceea ar trebui să ne bucurăm mai mult de peisajele superbe și să o prețuim pentru diversitate și unicitate.

Surse foto: Pinterest, Pixabay

Articolul urmator
Lista capitalelor culturale din 2024. Merită vizitate!
Lista capitalelor culturale din 2024. Merită vizitate!
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (13)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.