6 locuri de vizitat in Transilvania

6 locuri de vizitat in Transilvania
Redactor Alexa Galgau
Miercuri, 30.03.2016

Cuprins

Transilvania este o regiune indragita de romani si de straini deopotriva si indraznim sa spunem ca este unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa! Nu exista om care sa viziteze Transilvania si care sa nu se ataseze imediat de pitorescul ei si de frumusetea inegalabila a naturii si a oraselor. De altfel, o mare parte dintre turistii straini vin aici pentru a vizita castelul lui Dracula, dar raman uimiti cand descopera atat de multe locuri minunate. Pana si printul Charles este vrajit de aceasta regiune!

Despre aceste locuri de vizitat in Transilvania s-ar putea scrie o carte intreaga, insa noi le-am ales pe cele care pur si simplu iti vor taia rasuflarea!

Cele mai frumoase locuri de vizitat in Transilvania

Parcul National Retezat

Parcul National Retezat este unul dintre numeroasele coltisoare din Romania care ne demonstreaza ca plaiurile noastre sunt rupte din Rai. El se intinde pe o suprafata de 54 440 de hectare si altitudinea sa variaza intre 800 si 2 500 de metri. Parcul Retezat gazduieste numeroase specii de plante si animale, printre care si capra neagra, din care au mai ramas putine exemplare. In aceasta rezervatie naturala se afla aproape jumatate din lacurile glaciare din Romania. 

Castelul Corvinilor

Asupra orasului Hunedoara vegheaza unul dintre cele mai vechi castele romanesti, construit in secolul al XIV-lea: Castelul Corvinilor. Castelul nu a avut o „viata” usoara, fiind asediat si distrus partial de multe ori, insa a fost mereu reparat si refortificat, reusind astfel sa reziste pana in prezent. Castelul are 42 de incaperi si o suprafata impresionanta de 7 000 de metri patrati. De curand a fost renovat, asa ca acum il poti admira in toata splendoarea lui. 

Castelul Bran

Multi turisti straini vin in Romania pentru a vizita castelul lui Dracula, adica faimosul Bran, una dintre cele mai frumoase astfel de constructii din Romania. Aflat in imediata vecinatate a orasului Brasov, acest obiectiv turistic inspira entuziasm, teama, curiozitate si incantare in acelasi timp. In prezent, incaperile castelului sunt mobilate cu piese care au apartinut familiei Habsburg, cea in proprietatea careia se afla Bran inca din 2009. Plin de mister si o adevarata incantare pentru privirile curioase ale turistilor, Castelul Bran ramane unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat in Transilvania

Cetatea Sighisoara

Portiunea medievala a orasului Sighisoara este o adevarata mandrie nationala, fiind una dintre cele mai importante si mai bine conservate astfel de locuri din Europa. De indata ce patrunzi in cetate, esti coplesita de grandoarea data de vechimea acesteia (exista inca din secolul al XII-lea). Poti sa te plimbi ore in sir pe stradutele ei intortocheate, care te transporta parca in alta lume. Cele mai vizitate obiective din Cetate sunt: Scara Acoperita, Turnul cu Ceas, Casa lui Vlad Dracul si Biserica Manastirii Dominicane. Daca vrei sa poposesti peste noapte in aceasta bijuterie medievala, alege sa stai la Casa cu Cerb, pensiunea cea mai indragita din Sighisoara. 

AICI poti descoperi toate obiectivele minunate din Sighisoara si din imprejurimi!

Lacul Sfanta Ana

In aceasta parte a Europei, Lacul Sfanta Ana este singurul lac care s-a format in craterul unul vulcan stins. El are o suprafata de 19 hectare si are o adancime redusa, de doar 6 metri. Este un loc impanzit in permanenta de turisti, care vin aici sa se relaxeze si sa inoate. Apa din lac are o compozitie bizara, fiind asemanatoare cu cea a apei distilate. O alta ciudatenie o reprezinta faptul ca nivelul apei nu scade, desi lacul a luat nastere prin acumulare de precipitatii si nu are izvor. 

Biserica Neagra si Piata Sfatului

Oricine merge in Transilvania trebuie sa viziteze macar o data Brasovul, care inca pastreaza o arhitectura medievala, cel putin in partea centrala, unde se afla Piata Sfatului si Biserica Neagra. Aceasta din urma este o cladire in stil arhitectural gotic, comparabila cu multe catedrale europene. Si aceasta constructie a avut o soarta nu tocmai blanda, pentru ca atunci cand era aproape de finisare, in secolul al XIV-lea, turcii au asediat-o si au distrus-o intr-o mare masura. Apoi, in secolul al XVII-lea a avut loc incendiul care i-a si dat numele de „Biserica Neagra”, aspectul ars fiind pastrat pana in prezent.

Langa Biserica Neagra se intinde Piata Sfatului, unde poti admira vechea primarie, dar si o multime de alte constructii in stil medieval. Aici au loc cele mai multe concerte si targuri, asa ca ai sanse mari sa te bucuri de diverse evenimente, avand in vedere ca Brasovul este un oras plin de viata.

Afla de AICI ce alte obiective trebuie sa vizitezi in Brasov!

Bifeaza si tu aceste locuri de vizitat in Transilvania si povesteste-ne cum ti s-au parut! 

Surse foto: wildhsheperdtours.com, worldwideromania.com, bran-castle.com, yourguideintransylvania.com, turistinromania.net, romaniatourism.com

Incepe quiz
Ai fost binecuvântată ori blestemată la naștere?
Ai fost binecuvântată ori blestemată la naștere?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ne găsești pe