Nu face niciodată baie în cada unui hotel şi alte 5 lucruri interzise în vacanţă

Nu face niciodată baie în cada unui hotel şi alte 5 lucruri interzise în vacanţă

Roxana Dumitrica

Sezonul vacanţelor se apropie și de-abia aştepţi să explorezi cele mai exotice destinaţii? Chiar dacă vacanţa înseamnă relaxare şi deconectare, este necesar să urmezi nişte reguli pentru buna desfăşurare a sejurului tău. Mai jos îţi prezentăm 5 reguli de conduită pe care să le urmezi în vacanţă.

femeie care face baie

1. Nu sta desculţă în aeroport

Podeaua din aeroport este foarte tranzitată, de aceea este plină de bacterii. Dacă nu porţi şosete la controlul de securitate, rişti să te expui micozelor. Alege un outfit lejer care să îţi permită să porţi şosete şi nu sta desculţă în aeroport sub nicio formă.

2. Nu face baie în cada hotelului

Deşi visezi la o baie cu spună şi la un pahar de vin în vacanţă, te sfătuim să stai departe de cada de la hotel, pentru că este plină de bacterii şi substanţe chimice care pot cauza alergii severe. Rezultatul unui studiu din 2012, publicat în Journal of Microbiology, arăta că într-o cameră de hotel sunt mai multe bacterii decât într-o şcoală sau într-un avion. Alege, în schimb o zi la spa, în locul băii de la hotel.

3. Fii atentă ce și cât mănânci

Deşi eşti tentată să guşti din bucatele tradiţionale ale zonei pe care o vizitezi, ai grijă la excese. Multe mâncăruri, dincolo de numărul mare de calorii pe care îl conţin, sunt foarte grele la stomac. De asemenea, apa din surse nesigure poate conţine bacterii care cauzează diaree. Fii atentă și la legumele și fructele crude! Nu le consuma fără să le speli bine în prealabil.

4. Ţine ventilatorul din avion mereu pornit

Deşi ai crede că este o sursă de microbi, ventilatorul de deasupra locului din avion este prietenul tău. Aerul pe care îl respiri în avion este reciclat, iar ventilatorul are rolul de a-l purifica. Vei respira aer proaspăt pe durata zborului fără a te expune vreunui risc, precum cel cauzat de aerul condiţionat.

5. Ia medicamente cu tine

Deşi nu te gândeşti la lucruri rele atunci când pleci în vacanţă, este bine să ai la tine o trusă de prim ajutor care să conţină medicamente de bază, precum cele pentru digestie sau analgezice. De asemenea, este bine să ai la tine spirt şi bandaje, în caz de accidente. Să sperăm că nu va fi nevoie să o foloseşti, însă este bine să ai mereu la tine asemenea trusă.

Nu în ultimul rând, ia în calcul riscurile la care te expui atunci când alegi o destinaţie. Diferenţele de cultură, de obiceiuri şi stilul de trai al locuitorilor din ţări precum Asia sau Africa s-ar putea să te sperie, iar în loc să te bucuri de vacanţă, vei avea parte de un şoc. Fii mereu pregătită, apelează la un ghid şi alege locuri care au recomandări bune.

Tu ţii cont de aceste reguli când pleci în vacanţă?

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Lista capitalelor culturale din 2024. Merită vizitate!
Lista capitalelor culturale din 2024. Merită vizitate!
Ce te face irezistibila?
Incepe quiz
Ce te face irezistibila?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (11)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.