Patru lucruri pe care trebuie să le știi despre cascada Bigăr, cel mai frumos loc din România

Patru lucruri pe care trebuie să le știi despre cascada Bigăr, cel mai frumos loc din România

Redactor Divahair.ro

Situată în Rezervația Cheile Nerei, din județul Caraș-Severin, Cascada Bigăr pare un loc rupt dintr-un peisaj de basm, devenind rapid un obiectiv turistic extrem de apreciat.

Află patru lucruri interesante pe care trebuie să le știi despre Cascada Bigăr înainte de a porni la drum s-o vizitezi! 

Curiozități despre Cascada Bigăr

Considerată monument al naturii, Cascada Bigăr se află pe lista celor mai impresionante și frumoase locuri din România și chiar din lume, motivul fiind lesne de înțeles. Un izvor de apă subterană care curge de pe o stâncă acoperită cu mușchi - sunt detalii care alcătuiesc această piesă frumoasă și unică a naturii.

1. În 2013, site-ul The World Geography a desemnat Bigăr drept una dintre cele mai spectaculoase cascade din lume. La acea vreme, site-ul aprecia cascada pentru modul unic în care apa se revarsă în cantități mici de pe domul de piatră.

2. Cascada Bigăr este locul prin care trece paralela 45. De altfel, pentru a ajunge la cascadă, trebuie să treci de Lacul Miniș, iar apoi să oprești în dreptul indicatorului pentru paralela 45, aflat în partea dreaptă a drumului. Lângă indicator, un pod traversează un pârâu limpede și te ghidează spre cascadă, care este la câțiva metri distanță.

3. Cascada Bigăr face parte din Rezervația Cheile Nerei, unul dintre cele mai frumoase parcuri naționale din țară. Aici mai poți vizita Cheile Șușarei, Lacul Dracului și Ochiul Beiului, toate fiind obiective turistice de o frumusețe extraordinară.

 

Une photo publiée par Timis Corina (@corina_timis) le

4. La câteva sute de metri departăre de Cascada Bigăr se află și peștera cu același nume. Peștera Bigăr poate fi vizitată doar dacă izbutești să traversezi râul înghețat în picioarele goale și dacă poți urca apoi, cu ajutorul unei frânghii, până aproape de intrare.

Vizitează Cascada Bigăr, cel mai frumos loc din România, și vei rămâne uimită de peisajul de vis!

Articolul urmator
Litoralul românesc: de ce să îl alegi și unde sunt cele mai frumoase plaje
Litoralul românesc: de ce să îl alegi și unde sunt cele mai frumoase plaje
Care e cel mai bun loc de agatat pentru tine?
Incepe quiz
Care e cel mai bun loc de agatat pentru tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (15)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.