A cântat cu zâmbetul pe buze, deși a ascuns în suflet dureri copleșitoare. Gabi Luncă și-a pierdut unul dintre copii chiar în ziua botezului

A cântat cu zâmbetul pe buze, deși a ascuns în suflet dureri copleșitoare. Gabi Luncă și-a pierdut unul dintre copii chiar în ziua botezului

Ramona Jurubita

Gabi Luncă a bucurat o mulțime de suflete cu muzica sa, fără să le dea de înțeles că sufletul ei avea nevoie de mângâiere. Interpreta de muzică lăutărească a trăit 82 de ani și a avut parte de multe drame de-a lungul vieții.

A început să cânte de la 13 ani și nu s-a oprit până în momentul în care moartea a răpit-o din această lume. Deși în anul 1993 a părăsit scena muzicii lăutărești, a continuat să cânte la slujbele Bisericii Penticostale din București. A fost numită de fani „țiganca de mătase”, în timp ce unii critici muzicali îi spuneau „marea doamnă” a muzicii lăutărești. Motivul? Întotdeauna s-a comportat ca o doamnă și, mai presus de orice, și-a respectat publicul.

Interpreta de muzică lăutărească și-a dedicat întreaga viață carierei și nu și-a încărcat niciodată ascultătorii cu problemele pe care le avea. Chiar dacă au mai fost zile în care sufletul îi era sfâșiat de durere, artista a cântat ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Și-a onorat întotdeauna promisiunile și a făcut atmosferă la evenimentele unde era invitată, deși poate în inima ei se dădeau lupte grele.

Cel mai dureros moment de acest gen a fost pierderea primului său copil, care a făcut-o să sufere mai mult ca orice pe lume. În ciuda tragediei prin care a trecut, vedeta nu a renunțat niciodată la muzică. A asistat la decesul fetiței sale, care a avut loc în ziua botezului, la numai două luni după ce venise pe lume.

Toate detaliile despre această întâmplare nefericită sunt cuprinse în „Povestea vieții noastre”, o carte autobiografică scrisă de ea și de soțul său, Ion Onoriu. Gabi Luncă a mărturisit că se simte oarecum vinovată pentru decesul fiicei sale, pentru că nu și-a respectat o promisiune făcută în fața divinității. Aceasta a spus că se va pocăi dacă va rămâne însărcinată, dar nu s-a ținut de cuvânt.

„Era neagră la față, cum e pământul, era desfigurată. A murit pentru că n-am putut să-mi țin jurământul făcut.”, și-a amintit cântăreața.

După această grea încercare, Dumnezeu a binecuvântat-o cu alți patru copii, care au avut norocul de a trăi și de a-i bucura existența: Rebeca, Estera, Sara și Emanuel Onoriu.

Gabi Luncă îmbrățișată de fiica sa, Rebeca Onoriu, lângă un buchet uriaș de trandafiri roz
Gabi Luncă alături de fiica sa, Rebeca Onoriu

Pierderea primei sale născute nu a fost singura dramă care i-a marcat existența. A trecut prin multe alte greutăți de-a lungul vieții, primele dintre ele fiind chiar în copilărie.

A rămas fără mamă la trei ani

Gabi Luncă s-a născut pe 16 octombrie 1938 în comuna Vărbilău, județul Prahova, într-o familie cu șase copii. A rămas orfană de mamă când avea numai trei ani și jumătate și, ulterior, a ajuns să fie crescută de bunică, pentru că mama vitregă se purta foarte urât cu ea.

Deși era micuță când și-a pierdut mama, și-a amintit până în ultima parte a vieții ziua în care cadavrul mamei sale a fost adus acasă de la spital.

„Chiar dacă am pierdut-o pe mama la trei ani și jumătate, îmi amintesc cum își lăsa părul pe spate și apoi îl răsucea și îl prindea roate, în coc. Când mama a murit, eu eram acasă la nașul meu. Casa noastră era chiar în centrul satului, iar eu am văzut că la mine la poartă s-a adunat lume multă, dar nu înțelegeam de ce și cineva mi-a zis: mâine vine mama ta, dar vine îmbrăcată în mireasă. Eu, copil, nu am înțeles. Când au adus-o acasă, o vecină a venit, m-a luat în brațe, m-a dus la acel trandafir și mi-a tăiat de acolo șase trandafiri și mi-a zis: Acuma tu mergi cu mine să îi duci mamei tale.”, a declarat artista, potrivit publicației Adevărul.

A aflat că are cancer și a luptat cu tot sufletul să învingă boala

Anul 2009 i-a adus lui Gabi Luncă o nouă încercare. Vedeta a aflat că are cancer la sân și a făcut toate eforturile pentru a învinge boala. A ascultat sfaturile medicale și nu a refuzat niciun tratament dintre cele existente la acea vreme. „Dumnezeu a scăpat-o”, așa cum a declarat chiar ea când a primit vestea cea bună de la medici: s-a vindecat.

„Se poate scăpa foarte uşor de cancer în ziua de azi. Eu am mers la medic imediat ce am simţit că este ceva în neregulă cu mine. M-am operat, am făcut tratament, tot ce au spus medicii, şi am scăpat. Dumnezeu m-a scăpat. Vreau să le sfătuiesc pe toate femeile să meargă la un control, măcar o dată pe an. Această boală este foarte grea, am avut momente de disperare. M-am jelit zile întregi, mă uitam la toate hainele şi mă întrebam dacă mă mai întorc acasă ca să pot să le port. Citostaticele au fost insuportabile pentru mine, dar Dumnezeu nu m-a lăsat.”, au fost cuvintele rostite de Gabi Luncă după lupta obositoare cu nemilosul cancer.

Deși nu a avut deloc o viață ușoară, artista și-a dus crucea în spate cu zâmbetul pe buze. A trăit cu demnitate și nu s-a plâns niciodată de greutățile întâmpinate. Călătoria ei pe Pământ a ajuns la final pe 2 aprilie 2021, când a fost răpusă de COVID-19 în plină pandemie.

A fost, este și va rămâne un exemplu pentru mulți oameni, căci a avut puterea de a căra pe umerii săi fragili toată durerea pe care a adunat-o de-a lungul anilor.

Drama din viața Mariei Lătărețu. Și-a îngropat cinci din cei șase copii: „În viață nu am știut decât să cânt și să-mi îngrop copiii"

Surse foto: FacebookFacebook

Surse articol: AdevarulAntenastarsLibertateaAdevarulSpynews

Articolul urmator
Ce mai face astăzi Catrinel Dumitrescu, actrița de-o finețe inegalabilă! Și-a iubit soțul și teatrul cu toată ființa și s-a dedicat trup și suflet vieții de artist
Ce mai face astăzi Catrinel Dumitrescu, actrița de-o finețe inegalabilă! Și-a iubit soțul și teatrul cu toată ființa și s-a dedicat trup și suflet vieții de artist
Ce talent ascuns ai?
Incepe quiz
Ce talent ascuns ai?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (9)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.