A fost o victimă a bullying-ului când era copil, dar a ajuns prima Miss Anglia roșcată

A fost o victimă a bullying-ului când era copil, dar a ajuns prima Miss Anglia roșcată

Alida Enache

După ce a fost timp de mulți ani victimă a bullying-ului din cauza culorii părului ei, în copilărie, Jessica Gagen a reușit să le dea o importantă lecție de viață celor care au tachinat-o cu cruzime. La 26 de ani, tânăra a câștigat un concurs de frumusețe, devenind astfel prima Miss Anglia roșcată.

Copilăria frumoasei Jessica Gagen nu a fost deloc ușoară. Din cauza culorii părului ei, a fost constant hărțuită la școală de către colegii ei, fapt care, în mod evident, a afectat-o pe viață. Totuși, câțiva ani mai târziu, tânăra, originară din Skelmersdale, Lancashire, a reușit să le demonstreze tuturor că părul ei roșcat este cu adevărat special și că, bineînțeles, violența nu are niciun cuvânt de spus în fața unui suflet pur.

Studenta la inginerie aerospațială a câștigat primul loc la celebrul concurs de frumusețe Miss Anglia, după ce a concurat cu alte 30 de tinere la fel de strălucitoare și fermecătoare. Astfel, a făcut istorie, devenind prima Miss Anglia roșcată, iar acum se pregătește, încrezătoare, pentru concursul Miss World.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miss England 22/23 | Jessica Ashley Gagen (@jessicaashley_)

Această victorie formidabilă vine după ce, ani la rând, a fost chinuită de colegii ei de școală. Aceștia o loveau cu pumnii, o scuipau și chiar încercau să o ardă pentru simplul fapt că avea părul roșcat. Bun motiv, nu-i așa?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miss England Contest (@missenglandofficial)

Cu toate acestea, Jessica Gagen a avut puterea de a trece peste suferința de atunci și chiar a reușit să-și recapete încrederea în sine după ce s-a înscris la o agenție de modeling, lucru făcut imediat după finalizarea liceului. De atunci, a defilat pe podiumurile din întreaga lume și a avut parte de victorii la care altădată nici măcar nu ar fi visat.

În urmă cu doar un an, aceasta a ajuns finalistă la Miss Anglia, iar înfrângerea în fața lui Rehema Muthamia, câștigătoarea din 2021, nu a făcut decât să o motiveze. Tânăra, care studiază la Universitatea din Liverpool, și-a dorit încă de pe atunci să câștige astfel de concursuri având un scop nobil în inimă: vrea să îi educe pe copiii care se confruntă cu diverse suferințe.

Imagine cu Jessica Gagen în timp ce pilotează un avion

"De-a lungul școlii generale, am fost tachinată pentru că sunt roșcată. Nu am menționat prea mult acest lucru în timpul concursului de anul trecut, deoarece cred foarte mult în a lăsa negativitatea în trecut, dar, având în vedere că nu a existat niciodată o Miss Anglia cu părul roșu, cred că este important să educăm oamenii cu privire la situațiile cu care se confruntă roșcatele în școală și să le dăm putere copiilor care se confruntă cu aceleași lucruri cu care m-am confruntat eu.

Am fost lovită, scuipată și mi s-au aruncat lucruri în cap de câteva ori, dar cel mai rău a fost atunci când o fată m-a ars pentru că aveam părul roșcat.

În clasa a 7-a, obișnuiam să-mi mănânc prânzul în toaletele școlii, pentru că atunci când încercam să stau cu unele dintre fete, acestea se ridicau și mă lăsau singură.

Obișnuiam să fiu foarte supărată din cauza tuturor acestor lucruri, dar sunt hotărâtă să le arăt copiilor care se confruntă cu aceeași situație că asta nu se va întâmpla la nesfârșit.", a mărturisit ea.

Imagine cu Jessica Gagen în vacanță

În ciuda faptului că a finalizat concursul pe cel de-al doilea loc la Miss Anglia 2021, Jessica a câștigat runda națională Explore the Nation. După ce și-a început călătoria în universul modelingului internațional la doar 18 ani, în prezent tânăra este pregătită să câștige cea mai mare și importantă competiție de până acum. Ea va reprezenta Anglia pe scena mondială.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miss England 22/23 | Jessica Ashley Gagen (@jessicaashley_)

"M-am uitat în urmă și m-am gândit că nu sunt atât de multe roșcate la televizor. Cred că ar fi atât de bine dacă ar exista o roșcată care să ocupe o astfel de poziție. Nici măcar anul trecut nu a fost nicio roșcată la Miss World.

M-am gândit că dacă aș putea câștiga acest premiu, aș putea să le dau putere copiilor care sunt hărțuiți pentru felul în care arată și pentru culoarea părului lor. Sunt singura roșcată din familia mea, așa că întotdeauna am căutat pe cineva care să înțeleagă cumva hărțuirea în școală.

Este frumos să pot reprezenta copiii mai mici și să le spun "Am trecut prin asta și puteți folosi această durere pentru a evolua". Fă acest lucru să fie superputerea ta", a mai declarat ea.

Citește și: Finalistă Miss Anglia, prima regină a frumuseții din istorie care concurează nemachiată

Surse foto: Instagram, Instagram, Instagram, Instagram

Surse articol: Mirror, Boredpanda, Thesun

Articolul urmator
Viața tulburătoare a Mihaelei Mihai! A trăit în teroare alături de fostul soț și a fost o victimă a regimului comunist
Viața tulburătoare a Mihaelei Mihai! A trăit în teroare alături de fostul soț și a fost o victimă a regimului comunist
Ce fel de nume ar trebui sa ii pui primului copil?
Incepe quiz
Ce fel de nume ar trebui sa ii pui primului copil?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.