Finalistă Miss Anglia, prima regină a frumuseții din istorie care concurează nemachiată

Finalistă Miss Anglia, prima regină a frumuseții din istorie care concurează nemachiată

Alida Enache

O studentă la Facultatea de Științe Politice King's College London a ajuns în finala Miss Anglia, după ce a devenit prima regină a frumuseții care a apărut nemachiată la concurs în cei 94 de ani de istorie a acestuia. Greu de crezut, nu-i așa? Mai ales într-o epocă în care alergăm constant după mult râvnita perfecțiune...

Melisa Raouf, acum în vârstă de 20 de ani, locuiește în Londra și are un mare atu: este deosebit de frumoasă. Ochii săi de un albastru intens, dar și trăsăturile unice au fost de ajuns pentru a impresiona juriul și i-au asigurat locul în topuri la concursurile de frumusețe din Londra.

Tânăra a urcat pe podium în semifinalele concursului de la Londra, la începutul acestei luni, fără vreo urmă de machiaj pe chip, cu dorința clară de a inspira și alte femei să se iubească așa cum sunt și să nu mai alerge după perfecțiune.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miss England Contest (@missenglandofficial)

Iar partea bună este că Melisa Raouf chiar a fost apreciată pentru mentalitatea și curajul său! Frumoasa concurentă a rămas uimită atunci când a obținut un loc în finala Miss Anglia. Cine ar fi crezut că frumusețea naturală este apreciată, cu adevărat, în ziua de astăzi? Ei bine, aparent, există foarte multe persoane care nu au căzut pradă perfecționismului de pe rețelele de socializare, iar tânăra din Londra este una dintre ele.

Aceasta își dorește cu orice preț să elimine toxicitatea din social media deoarece perfecționismul vândut pe internet la presează pe fetele și femeile din întreaga lume să se machieze și să apeleze la diverse proceduri de înfrumusețare.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miss England Contest (@missenglandofficial)

"Am fost uimită când a ajuns în finala Miss Anglia. Înseamnă foarte mult pentru mine, deoarece simt că multe fete de diferite vârste poartă machiaj pentru că se simt presate să facă acest lucru", a declarat ea. "Când am început să mă machiez la o vârstă fragedă, nu m-am simțit niciodată confortabil în pielea mea. Nu am simțit niciodată că îndeplinesc standardele de frumusețe", a mai completat aceasta.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miss England Contest (@missenglandofficial)

Organizatorii celebrului concurs au introdus anterior o rundă de "top model fără machiaj", însă este pentru prima dată când cineva concurează fără urmă de machiaj pe chip. Cu toții au rămas, pur și simplu, uimiți atunci când au văzut-o pe Melisa Raouf.

"A fost o experiență destul de descurajantă, dar a fost uimitor să câștig în acest fel. Dacă suntem fericiți în propria piele, nu ar trebui să fim obligați să ne acoperim fața cu machiaj. Defectele noastre ne fac să fim ceea ce suntem și asta face ca fiecare individ să fie unic.

Cred că oamenii ar trebui să-și iubească și să-și îmbrățișeze defectele și imperfecțiunile, deoarece știm că adevărata frumusețe se află în simplitate", a mai zis ea.

Tânăra a mai mărturisit că și-a făcut curaj să participe la astfel de concursuri tocmai pentru a promova frumusețea interioară într-o epocă a obsesiei pentru rețelele de socializare. De când a apărut pe scena concursului Miss Anglia, care există de 94 de ani, ea a început să primească susținerea și aprecierea internauților din întreaga lume. Mulți dintre ei o copleșesc cu e-mailuri, în care îi mărturisesc că este o adevărată sursă de inspirație.

Imagine cu Melisa Raouf nemachiată, în timp ce face un selfie

"Am acceptat de curând că sunt frumoasă în pielea mea și de aceea am decis să concurez fără machiaj. Încă mă simt încrezătoare în mine însămi, cu machiaj sunt toată ascunsă. Așa sunt eu, nu mi-e teamă să împărtășesc cine sunt. Am vrut să arăt cine este Melisa cu adevărat", a mai adăugat concurenta.

Melisa Raouf va concurs cu alte 40 de tinere pentru a obține titlul de "Miss Anglia" în ziua de 17 octombrie, la Centrul de conferințe și evenimente Heart of England din Coventry. Aceasta plănuiește să apară, din nou, pe podium nemachiată și să își susțină, în continuare, valorile.

"Voi merge în finală cu fața nemachiată. Mi-ar plăcea să-mi folosesc platforma Miss Anglia pentru a promova frumusețea naturală și pentru a elimina această mentalitate toxică. Atâtea fete mi-au trimis mesaje în care îmi spun cum le-am făcut să se simtă mai încrezătoare în ele însele.

Având în vedere că sănătatea mintală este un subiect atât de important, vreau să le fac pe toate fetele să se simtă bine. Vreau doar să elimin toate standardele de frumusețe. Simt că toate fetele sunt frumoase în felul lor. Simt că am făcut-o pentru toate fetele", a mai explicat finalista Miss Anglia.

Organizatoarea competiției, Angie Beasley, a mărturisit că în anul 2019 a introdus "Bare Face Top Model" (o probă fără machiaj), deoarece a fost șocată de cât de mult exagerau concurentele cu make-up-ul.

Imagine cu Melisa Raouf la plajă, în timp ce face un selfie

"Am văzut prea multe imagini nerealiste pe Instagram și concurenți care credeau că trebuie să se machieze pentru a arăta frumos. Le încurajează pe concurente să ne arate cine sunt cu adevărat, fără a fi nevoie să se ascundă în spatele machiajului și a filtrelor de pe rețelele de socializare.

Această rundă a concursului a fost introdusă în 2019, deoarece primeam atât de multe imagini de intrare de la concurenți care își acopereau fețele cu machiaj gros și foloseau filtre. De atunci, concurenții își postează imaginile pe social media pentru a intra în această rundă.

Este pentru prima dată când am văzut o concurentă complet lipsită de machiaj concurând într-o semifinală și care a spus că s-a simțit încrezătoare în fața tuturor celorlalte concurente. Sunt de acord cu machiajul pentru a-ți pune în valoare frumusețea naturală, dar nu este nevoie ca tinerele să îl poarte într-un strat atât de gros încât să arate ca o mască", a explicat ea.

Citește și: Cea mai tânără femeie care a primit premiul Nobel pentru Pace! Cine este Malala Yousafzai

Surse foto: Instagram, Instagram

Surse articol: Dailymail, Celebkura, Mylondon

Articolul urmator
Povestea de viață a reginei Wilhelmina a Olandei, prima femeie miliardară din lume
Povestea de viață a reginei Wilhelmina a Olandei, prima femeie miliardară din lume
Ce regină din istorie ești?
Incepe quiz
Ce regină din istorie ești?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (9)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.