A recunoscut tot! Actrița Emmanuelle Béart a mărturisit că a fost victima incestului când era copil

A recunoscut tot! Actrița Emmanuelle Béart a mărturisit că a fost victima incestului când era copil

Anca Marcus

Actrița franceză de renume Emmanuelle Béart aduce în prim-plan o poveste cutremurătoare de abuz sexual suferit în copilărie. În documentarul „Such a Resounding Silence," ea împărtășește cu curaj experiențele dureroase, sperând să arunce o rază lumină asupra luptelor altor victime ale incestului. 

Emmanuelle Béart, în vârstă de 60 de ani, cunoscută pentru rolurile ei din „Misiune imposibilă", „8 women” și „Hell” a dezvăluit abuzurile sexuale trăite în copilărie. Îngrozitoarea sa traumă a început pe când Emmanuelle avea doar 10 ani și a continuat până la vârsta de 14. 

Emmanuelle Béart: „Este un proiect pe care îl am în minte de când aveam 19 ani" 

În cadrul videoconferinței de presă dedicate noului documentar, Emmanuelle Béart a recunoscut că inițial i-a fost foarte greu să vorbească despre traumele sale. Cu toate acestea, a decis să împărtășească această poveste pentru a aduce în atenția lumii luptele și suferințele altor victime ale incestului. Este un act de curaj care poate contribui la sprijinirea celor care au trecut prin traume similare și la un grad mai ridicat de conștientizare al efectelor incestului.

Actrița a ales să păstreze anonimatul agresorului său, deoarece consideră că acest aspect nu face parte din subiectul filmului. Cu toate acestea, ea a dorit să clarifice că individul în cauză nu este tatăl ei și că bunica sa a avut un rol crucial în salvarea sa. 

În plus, în cadrul documentarului, a fost inclus un fragment video cu o discuție între actriță și agresorul său, ce are însă loc în afara cadrului. În această discuție, Emmanuelle Béart pretinde că agresiunea ar fi putut continua mult timp, deoarece nimeni din familie nu remarcase ce se petrecea. 

„Din moment ce tatăl meu, mama mea şi prietenii mei nu au observat nimic, puteai să faci asta din nou, şi ai făcut-o, timp de patru ani”, afirmă actrița într-un fragment din documentar. 

Proiectul a fost prezentat pe 6 septembrie 2023, la Paris, și va ajunge la publicul larg pe 24 septembrie, când va fi difuzat pe canalul francez M6. 

Documentarul include poveștile a încă patru persoane curajoase (trei adulți și un copil), victime ale incestului, ce își împărtășesc dramele pline de durere și lupta continuă.

Astfel le vei cunoaște pe: Norma, care a fost victima abuzurilor sexuale comise de bunicul ei în timpul copilăriei, Pascale, care a ținut ascunse până la vârsta de 50 de ani traumele provocate de molestarea ce îl avea drept autor pe tatăl său, Sarah, ale cărei răni provin din abuzurile la care fiica sa a fost supusă de fostul partener, și Joachim, care îi acuză de incest pe proprii părinți, în ciuda refuzului vehement al acestora de a-și recunoaște vinovăția. 

Emmanuelle Beart aflata pe covorul roșu

Cariera actriței Emmanuelle Béart  

Emmanuelle Béart, născută în 1963, este o actriță franceză care a apărut în peste 60 de producții de film și televiziune, începând din 1972. A cunoscut gloria în lumea cinematografiei, deținând un premiu César în palmares și nu mai puțin de opt nominalizări la cea mai înaltă distincție cinematografică din Franța. 

Performanțele sale remarcabile au inclus roluri în filme precum „A Heart in Winter", „Nelly and Mr Arnaud" sau „La Belle Noiseuse”, care au cucerit inimile publicului. Cu toate acestea, vedeta nu s-a limitat la actorie și, recent, ea a îndrăznit să exploreze lumea regiei în documentarul „Such a Resounding Silence". 

Emmanuelle Béart a demonstrat un curaj excepțional, dezvăluind o parte întunecată a trecutului său și aducând la lumină un subiect extrem de sensibil. Actrița devine astfel un simbol al curajului și al luptei împotriva abuzurilor, sperând că dezvăluirea sa va inspira și alte victime să-și facă cunoscute poveștile și să caute ajutorul de care au nevoie. 

Surse foto: Instagram, Instagram

Surse articol: The Guardian, Time, NYPost

Articolul urmator
Nicoleta Nucă a mărturisit că a fost captivă într-o relație toxică. „Mă jignea, mă controla, era posesiv. Astea erau la ordinea zilei"
Nicoleta Nucă a mărturisit că a fost captivă într-o relație toxică. „Mă jignea, mă controla, era posesiv. Astea erau la ordinea zilei"
Ce fel de nume ar trebui sa ii pui primului copil?
Incepe quiz
Ce fel de nume ar trebui sa ii pui primului copil?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.