Aaron Rose Philip: modelul adolescentin în scaun cu rotile, fără identitate de gen face furori pe internet

Aaron Rose Philip: modelul adolescentin în scaun cu rotile, fără identitate de gen face furori pe internet

Alida Enache

Da, chiar oricine poate fi model, indiferent de originea sa, culoarea pielii sau preferințele sexuale! Și ghici ce! Chiar și persoanele în scaun cu rotile pot face furori pe covorul roșu. Trebuie doar să vrei asta și să fii încrezător/încrezătoare. Restul vine de la sine, iar Aaron Rose Philip, un model adolescentin foarte diferit de ceea ce ai văzut până acum, ne dovedește tuturor asta!

Aaron Rose Philip este un model american originar din Antigua care s-a născut la data de 15 martie 2001 și a apărut în atenția publicului larg în anul 2018. Atunci, a devenit primul model de culoare, fără identitate de gen și cu dizabilități, care a fost reprezentat de o agenție de modeling importantă. Și, bineînțeles, de atunci nu a făcut decât să evolueze în acest domeniu. Destul de surpinzător, mai ales pentru zilele noastre, nu-i așa?

Modelul Aaron Rose Philip a iubit moda încă de când se știe. Dar, crescând în New York, una dintre capitalele de stil ale lumii, a fost continuu deranjată de evidenta lipsă de diversitate în ceea ce privește prezentările de modă, editorialele și campaniile designerilor. Și tocmai pentru că știa, cu certitudine, că ar trebui să se schimbe ceva în acest sens, ca o adevărată reprezentantă a generației Z, și-a făcut curaj și a ieșit în față.

Imagine cu Aaron Rose Philip în timp ce face un selfie

Cum a făcut asta? Ei bine, în anul 2017, a distribuit pe Twitter un mesaj foarte interesant, care a strâns peste 84 de mii de like-uri și numeroase comentarii.

"Sincer, când sunt selectată/descoperită de o agenție de modeling, s-a TERMINAT cu voi toți! prin voi toți mă refer la LUME! A sosit vremea pentru incluziune/diversitate, oameni buni, implicați-vă!".

Mesajul adolescentei a fost extrem de apreciat de publicul larg și, bineînțeles, de reprezentanți ai modei din întreaga lume, iar la scurt timp după ce a ajuns viral pe internet, Aaron Rose Philip semna primul ei contract cu Elite Model Management.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aaron Rose Philip (@aaron___philip)

"Am fost de fapt șocată de dragostea pe care am primit-o de la toată lumea, fie că era vorba de colegii din industrie sau de membrii familiei sau de prieteni, m-am simțit atât de apreciată. Când Linda Evangelista și Naomi Campbell m-au felicitat pe Instagram, cu siguranță am plâns", spune ea despre momentul său de glorie.

Ulterior, după ce a pășit pentru prima dată pe podium, au urmat multe alte proiecte și evenimente importante. Pe lângă faptul că a apărut la Săptămâna Modei de la New York, din anul 2022, modelul american a devenit una dintre cele mai proaspete fețe ale modei, pozând în campanii pentru Moschino, Collina Strada și Sephora și multe altele. În plus de asta, în anul 2019, a apărut într-un clip de-al lui Miley Cyrus, cel al piesei Mother's Daughter.

"A fost tot ceea ce am visat și cel mai minunat lucru pentru care am muncit vreodată. Mă simt incredibil de uimită și recunoscătoare pentru că Moschino și Jeremy Scott au fost cei care mi-au schimbat viața și cei cu care am putut împărtăși acest moment. Timp de atât de mulți ani, tot ce mi-am dorit a fost să văd un model care să onoreze podiumul pe un scaun cu rotile sau cu un ajutor de mobilitate, iar acum pot spune că eu am fost aceea! Totuși, este important să nu fie doar un moment singular, ci începutul unei realități mai incluzive în modă.", a mai mărturisit ea.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aaron Rose Philip (@aaron___philip)

"Sfatul pe care îl dau tinerelor femei cu dizabilități care visează să urce pe podium este, pur și simplu, să aibă încredere în ele însele. Fiți asertive și perseverente cu privire la obiectivele și aspirațiile voastre și nu vă opriți niciodată pentru nimic, chiar și atunci când vi se pare inutil. Continuă să mergi înainte, pentru că dacă îți ții capul sus destul de mult timp și îți rămâi fidelă ție însăți, oamenii te vor vedea.", a mai adăugat ea, încurajând persoanele care i se asemănă și care își doresc o astfel de carieră.

Și acum că toți ochii sunt ațintiți asupra ei, Philip este pregătită să își ducă visul la un alt nivel și să facă loc și altora pe parcursul evoluției sale.

"Întotdeauna vreau să muncesc din greu pentru a atinge noi obiective în modă, așa că ceea ce urmează pentru mine este doar să continui să fac asta. Vreau să continui să defilez pe podiumuri și să-mi continui relațiile cu revistele și clienții pe care îi admir. Vreau să îmi pot vedea prietenii pe platourile de filmare și să merg la spectacole cu ei. Și vreau ca toată lumea să știe că oamenii cu dizabilități își au locul lor în modă - și că ne putem descurca bine dacă ne oferiți spațiul necesar pentru a face acest lucru.", a concluzionat ea.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aaron Rose Philip (@aaron___philip)

"Am făcut câte un pas și de atunci nu m-am mai oprit din alergat"

Într-un interviu acordat celor de la publicației Vogue, în anul 2020, Aaron Rose Philip a povestit cum a reușit să obțină succesul și a dezvăluit ce a împins-o spre a-și căuta un loc în industria modei. Redăm discursul ei în rândurile de mai jos:

"Sunt capabilă să lucrez și să colaborez cu prietenii și cu cei dragi și să pot exista în continuare în lumea pe care mi-am construit-o. Am venit într-o industrie lipsită de orice fel de reprezentare, așa că mă simt cu adevărat afirmată făcând asta.

Am început să fiu model când aveam în jur de șaisprezece sau șaptesprezece ani, după ce m-am uitat la reviste de modă și nu am văzut niciodată pe cineva care să arate ca mine. Mă uitam la toate prezentările și a fost surprinzător să văd cât de mulți oameni nu cred că și persoanelor cu dizabilități le place să se îmbrace și să se simtă bine. Cum ar putea cineva să creadă asta?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aaron Rose Philip (@aaron___philip)

Atunci m-am hotărât: "O să fac și eu asta pentru că, de ce nu?". Sunt un model talentat care are un handicap și care, de asemenea, este o femeie transsexuală de culoare. Vreau să am același nivel de succes și aceleași oportunități pe care le au colegii mei.

Am trecut de la dorința de a fi model la cea de a deveni model prin faptul că mi-am asumat un adevărat risc și am avut încredere în mine pentru a-mi asuma un risc foarte mare din punct de vedere social, mental, fizic și stilistic în timp ce îmi clădeam o carieră. Ceea ce am făcut a fost să-mi creez un obiectiv cu ceea ce vedeam în mintea mea și cum îmi doream să arate cariera mea de modeling, iar apoi am trasat toți pașii despre care credeam că ar fi necesari pentru a ajunge acolo unde îmi doream să ajung. Așa că am făcut câte un pas și de atunci nu m-am mai oprit din alergat."

Citește și: Totul despre Sebastian "Basti" Țopescu, fiul regretatului Cristian Țopescu

Surse foto: Instagram, Instagram, Instagram

Surse articol: Instyle, Vogue, WWD

Articolul urmator
Mihai Neșu a mărturisit că a trecut de la agonie la lumină și pace interioară: „Paralizia îmi aduce aminte că fără ajutorul lui Dumnezeu nu putem face nimic bun în viață."
Mihai Neșu a mărturisit că a trecut de la agonie la lumină și pace interioară: „Paralizia îmi aduce aminte că fără ajutorul lui Dumnezeu nu putem face nimic bun în viață."
Ce machiaj de primăvară ți se potrivește?
Incepe quiz
Ce machiaj de primăvară ți se potrivește?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.