Adevărul despre relația dintre Gabriel Dorobanțu si Mirabela Dauer. „Ne-a ajutat foarte mult această legătură"

Gabriel Dorobanțu și Mirabela Dauer sunt două nume emblematice ale muzicii ușoare românești, iar legătura dintre ei a fost mereu una specială. De-a lungul anilor, cei doi artiști au împărțit scena și au creat momente memorabile, însă prietenia lor a depășit granițele profesionale. Află ce a declarat artistul.
Într-un interviu acordat revistei VIVA!, Gabriel Dorobanțu a vorbit cu sinceritate despre relația pe care o are cu Mirabela Dauer, care îi este nu doar colegă de scenă, ci și prietenă de-o viață.
„Au fost două cântece în duet cu Mirabela. Mi-ar fi plăcut să fie mai multe, dar atât s-a putut. Am avut succes foarte mare de fiecare dată cu acest duet pe care eu i l-am propus Mirabelei.
Am rămas foarte apropiați și buni colegi și prieteni. Și ne-a ajutat foarte mult în carieră această legătură sau această apropiere muzicală”, a mărturisit artistul.
De-a lungul anilor, cei doi au interpretat împreună două piese memorabile: „Te-am visat ca niciodată” și „O chitară cânta”, care s-au bucurat de un mare succes la public.
Chiar dacă și-ar fi dorit mai multe colaborări, Gabriel Dorobanțu a recunoscut că fiecare dintre ei și-a urmat propriul drum artistic, iar întâlnirile lor pe scenă au fost întotdeauna pline de emoție.
Cum s-au lansat în muzică
Mirabela Dauer și Gabriel Dorobanțu au avut parcursuri impresionante în lumea muzicii.
Mirabela Dauer, în vârstă de 77 de ani, și-a început cariera în anul 1963, alături de formația Roșu și Negru. Din 1967, a urmat cursurile Școlii Populare de Artă, în clasa profesoarei Florica Orăscu, iar în 1970 a avut loc și debutul ei în televiziune, la emisiunea „Tele-Top”.
De-a lungul anilor, a adunat un repertoriu imens, de peste 600 de piese și 40 de albume lansate.
Pe de altă parte, Gabriel Dorobanțu a debutat mai târziu, în 1983, la Festivalul de la Mamaia, pe când avea vârsta de 30 de ani. Cu toate acestea, talentul său a fost recunoscut imediat, iar interpretarea piesei „Ochii tăi” i-a adus o mențiune. Participare la festival a fost o adevărată rampă de lansare, așa cum povestește chiar el:
„Premiul de la Mamaia, respectiv mențiunea primită, a fost doar startul unei curse pe care am câștigat-o. S-a întâmplat să fie așa și a fost bine, pentru că după aceea s-a difuzat la radio cântecul lui Vasile Veselovski și a plăcut mult publicului.
Oamenii de la radio difuzau de foarte multe ori „Ochii tăi” și alte câteva cântece pe care le înregistrasem mai înainte și, în felul acesta, am ajuns la televiziune.
Cei de la televiziune au dorit să-l cheme pe tânărul care cântă un asemenea cântec. Așa am început să filmez și la televiziune”, mărturisea Gabriel Dorobanțu.
Gabriel Dorobanțu și Mirabela Dauer au avut-o ca profesoară pe Florica Orăscu
Atât Mirabela Dauer, cât și Gabriel Dorobanțu au avut parte de o pregătire artistică riguroasă. Ambii s-au format sub îndrumarea profesoarei Florica Orăscu, un nume de referință în lumea muzicii românești.
Gabriel Dorobanțu își amintește cu drag de acea perioadă și de felul în care profesoara vorbea cu admirație despre marii artiști pe care i-a format, precum Angela Similea, Dida Drăgan, Aura Urziceanu sau Olimpia Panciu.
El își amintește cum a văzut-o pentru prima dată pe Mirabela Dauer într-un spectacol la Sala Dalles, pe vremea când aceasta încă era sub atenta supraveghere a doamnei profesoare Orăscu.
„Ele terminaseră pregătirea cu doamna Orăscu. Cântau la radio și erau cunoscute de public. Băteau la porțile celebrității. Doamna Orăscu, de exemplu, îmi punea să ascult unul dintre discurile Aurei Urziceanu, pe care ea îl înregistrase, cu muzică de jazz în limba engleză.
Se mândrea foarte mult cu tehnica și cu originalitatea glasului Aurei Urziceanu și îmi explica de ce este ea atât de mare. La fel de frumos vorbea despre Dida Drăgan și nu mai spun ce plăcere îi făcea să amintească de succesele Angelei Similea sau cât de mult o iubea pe Olimpia Panciu.
Pe Mirabela am văzut-o într-un spectacol la Sala Dalles când încă mai era sub atenta observație a doamnei profesoare.
Cânta cu o dezinvoltură extraordinară și cu un glas special și muzică românească, dar am apreciat-o cântând și o romanță țigănească, „Jelem, jelem”, care atunci era un cântec ce însoțea toată acțiunea filmului „Am întâlnit țigani fericiți”.
Acest cântec o făcuse cunoscută pe Tereza Kesovija, iar la noi l-a cântat Mirabela Dauer foarte frumos”, a mai spus artistul.
Legătura dintre Gabriel Dorobanțu și Mirabela Dauer este o dovadă clară că prieteniile adevărate din lumea muzicii pot rezista timpului și pot deveni adevărați piloni de susținere în cariera unui artist!



Surse foto: facebook, facebook, facebook
Surse articol: viva, viva, libertatea