Alexandra Velniciuc afirmă că nu-și dorește copii și se felicită pentru decizie. "N-aș ști ce valori să-i induc"

Alexandra Velniciuc afirmă că nu-și dorește copii și se felicită pentru decizie. "N-aș ști ce valori să-i induc"

Ramona Jurubita

Pe Alexandra Velniciuc (42 de ani) o cunoaște întreaga Românie de pe scena teatrului, acolo unde a interpretat nenumărate roluri alături de alți actori consacrați ai vremii. Dar nu mulți știu prin ce dramă a trecut când era mică și cum și-a pus aceasta amprenta asupra vieții ei de adult. Să-i fi influențat oare trauma din copilărie decizia de a nu avea copii?

Actrița are o relație lungă și frumoasă cu profesorul de actorie Puiu Șerban, pe care l-a cunoscut în perioada studenției. Deși sunt împreună de peste două decenii, cei doi nu s-au căsătorit și nici nu au copii. Aceste aspecte nu le influențează conexiunea în niciun fel, căci se înțeleg foarte bine și acum, deși au trecut atât de mulți ani de la primii fluturi în stomac. Într-un interviu mai vechi, actrița a vorbit despre legătura pe care o are cu partenerul și despre cum decurg lucrurile între ei, având în vedere că sunt împreună atât acasă, cât și la serviciu.

„Îl tratez ca pe oricare dintre regizorii cu care am lucrat. Iar acasă, noi niciodată nu vorbim despre rol, despre teatru. Niciodată! E o igienă pe care ne-am descoperit-o în cuplul acesta de 20 de ani. Când vin la teatru, îi pun toate întrebările pe care am să i le pun, pe care i le-aș pune și altui regizor, dar niciodată acasă.

Nu suntem căsătoriți, dar am învățat, în general, să nu pun pe umerii oamenilor problemele mele. Dacă am avut o zi grea, în clipa în care intru în casă o las la intrare și nu împovărez pe nimeni, așa cum nici el nu face asta și cred că acesta este unul dintre secretele relației noastre. Noi la teatru suntem împreună, ne vedem, ne întâlnim, nu mai ducem lumea de aici acasă. Acasă, gata, se pune punct și ne continuăm puținele ore care ne-au mai rămas până a doua zi.”, a mărturisit Alexandra Velniciuc, potrivit Libertatea.

Iar timpul prea puțin pe care îl petrec în calitate de cuplu nu este singurul factor ce i-a împiedicat să devină părinți până acum. Vedeta a dat cărțile pe față într-un interviu acordat pentru Unica în februarie 2022. A mărturisit că nu își dorește să fie mamă și a explicat pe înțelesul tuturor motivele din spatele acestei alegeri.

„În epoca în care trăim, în perioada asta, da, mă felicit! Toți prietenii noștri au copii, doamne, n-aș ști să-l cresc, n-aș ști ce să-i spun, n-aș ști ce valori să-i induc, n-aș ști, pentru că tu îl crești frumos într-un creuzet al familiei tale și după aia sărăcuțul se izbește de ce e afară. Și ce face el?! Fie neagă ce a învățat în familie, fie se luptă să înțeleagă ce i se întâmplă dincolo.

Eu nu știu dacă eu aș mai fi fost așa și vorbesc foarte sincer, nu știu dacă eu aș mai fi fost ceea ce sunt acum, dacă m-aș fi născut în '95 și ar fi trebuit acum să intru în viață, nu știu! Nu e o perioadă în care să îmi pară rău că n-am copii, deloc!”, a spus pentru sursa menționată anterior.

Iar aceasta nu a fost singura dată în care și-a susținut cu vehemență părerea. Și în podcastul lui Cătălin Măruță a spus același lucru, dar sub o altă formă:

„Nu sufăr, mai ales în lumea în care trăim. A fost o opțiune de viață până la urmă. Dacă aș sta să fac o anamneză a mea și a copilăriei mele, motivul pentru care nu am copil acum este pentru că mi-a fost permanent frică să nu crească așa cum am crescut eu, neînsemnând că am avut o copilărie grea. Nu avea cine să îl crească, iar eu bonă nu accept.”

Nu mai este un secret faptul că Alexandra Velniciuc a crescut fără mamă și că această pată a trecutului său a urmărit-o multă vreme. În urmă cu mai mult timp a declarat că despărțirea de femeia care i-a dat viață a marcat-o profund și i-a produs o suferință uriașă. Dar acum se pare că a atins maturitatea necesară pentru a privi în urmă cu detașare. Odată cu trecerea anilor, a învățat să privească partea plină a paharului.

„Eu îi mulțumesc că a plecat! Pentru că dacă aș fi fost un copil crescut cu mamă, tată, amândoi artiști, eu cred că eram mult mai îngâmfată, cred că aș fi considerat că totul mi se cuvine, cred că aș fi muncit mult mai puțin decât am făcut până acum. Și cred că nu m-aș fi întărit pe dinăuntru așa cum am făcut datorită plecării mamei mele. Da, îi mulțumesc!

Eu sunt acum ceea ce sunt și datorită lipsei ei. Da! Spun acum un lucru care poate fi și interpretat, e foarte dur, dar să știi că suferința te face om, te face om! Sigur, ea nu trebuie provocată voit, Doamne ferește, nu zic asta, dar suferința dacă îți este dată, eu sunt un om credincios, dacă îți este dată, îți este dată ca să înveți niște lucruri și trebuie doar să ai demnitatea s-o porți cu tine. Mi-a fost foarte greu, foarte greu, monstruos de greu, dar am învățat lucruri, am învățat să mă cunosc, am învățat să mă descopăr, am învățat ce-mi place, ce nu-mi place, am învățat ce vreau, ce nu vreau, am învățat lucruri și am învățat cel mai important lucru în viață, cred că ăsta este firul meu roșu, nimic pe lumea asta nu mi se cuvine, nimic! Pentru tot trebuie să muncești și trebuie să meriți!”, a mai spus ea pentru Unica.

În ciuda greutăților prin care a trecut, acum este o femeie puternică și se bucură de viață. Este recunoscătoare pentru tot ce are și continuă să trăiască pentru teatru, împărțind bucuriile și tristețile cu partenerul ei.

Vedete din România abandonate de părinți și poveștile lor cutremurătoare

Surse foto: FacebookFacebook

Surse articol: RomaniatvLibertateaBziUnica

Articolul urmator
Spectaculoasa viață a Liei Bugnar. Actrița a trecut printr-un divorț, o despărțire grea și nu-și dorește copii
Spectaculoasa viață a Liei Bugnar. Actrița a trecut printr-un divorț, o despărțire grea și nu-și dorește copii
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.