Are 76 de ani si regreta ca nu a recunoscut mai devreme ca este gay! Descopera actorul!

Eugenia Dinescu, redactor

Sir Ian McKellen, in varsta de 76 de ani, regreta ca nu si-a recunoscut in mod public orientarea sexuala mai devreme.

Actorul nominalizat la Oscar a recunoscut ca este gay abia la varsta de 49 de ani, iar acum le-a marturisit reporterilor publicatiei The Huffington Post ca a folosit actoria ca pe “o deghizare”, spune el, pentru a-si putea ascunde orientarea sexuala, pentru o perioada prea lunga de timp: “Regret si voi regreta intotdeauna ca nu am vazut semnificatia gestului de a recunoaste ca sunt gay mai devreme pentru ca simt ca as fi fost o persoana diferita si mai fericita”, marturiseste legendarul actor britanic.

“Atunci cand am recunoscut, in sfarsit, atunci cand am marturisit intr-un final  in fata mamei mele vitrege si surorii mele si matusii si nepotului meu, nimanui nu i-a pasat”, a continuat el.  Din fericire, aceeasi atitudine justa a fost adoptata si de oficialii industriei de film, care nu l-au discriminat pe Sir Ian McKellen.  Actorul, care in prezent joaca rolul unui Sherlock Holmes ajuns la varsta de 93 de ani in “Mr. Holmes”, spune ca nu a pierdut niciun rol si nu i s-au distribuit roluri stereotipe dupa ce si-a recunoscut public orientarea sexuala: “Nu m-am transformat intr-un actor queer, un lucru la care cred ca foarte multi se asteptau ca trebuie sa-l fac sau ca aceasta ar fi noua mea responsabilitate. Consider heterosexualitatea un fenomen mult prea interesant pentru a-l evita!”, marturiseste Sir Ian.

Iar cariera lui Sir Ian McKellen a cunoscut o ascensiune fulminanta dupa 1988, acesta obtinand roluri precum Gandalf in “Lord of the Rings” sau cel al lui Magneto in “X-Men”, unde a jucat alaturi de Patrick Stewart. Capitanul Picard din “Star Trek” se poate lauda ca a impartit platourile de filmare cu un alt activist important pentru drepturile comunitatii LGBT, George Takei.


“Increderea de sine este cel mai important lucru pe care cineva il poate avea. Nu poti pretinde ca ai acest lucru daca o parte din tine se rusineaza sau ascunzi ceva”, crede inteleptul Sir Ian. Reflectiile sale asupra dificultatilor cu care persoanele homosexuale sunt nevoite sa se confrunte din cauza presiunii sociale vin cu doua saptamani inainte de Trevor Project, un eveniment care isi propune sa stopeze fenomenul suicidului in randul tinerilor LGBT. Pe 15 iunie, Sir Ian McKellen urmeaza sa primeasca o distinctie in cadrul Trevor Project pentru eforturile sale in calitate de activist pentru drepturile LGBT.

La inceputul anului 2014, Sir Ian McKellen si-a unit fortele cu 27 de laureati ai premiului Nobel pentru a-i trimite o scrisoare deschisa presedintelui Rusiei.  Semnatarii scrisorii, printre care se numara si autoarea de origine romana Herta Müller, isi doreau ca  Vladimir Putin sa renunte la promulgarea unei legislatii homofobe care interzicea orice manifestare publica a minoritatilor sexuale, argumentand ca efectul este unul devastator pentru psihicul tinerilor si reflecta o atitudine antidemocratica.

Tu ce parere ai despre atitudinea lui Sir Ian McKellen?

Articolul urmator Vedete care s-au stins din viață mult prea devreme

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.