Aurelian Temișan dă din casă și este mai sincer ca niciodată! „Cel mai greu este să lucrezi cu omul tău de acasă”

Aurelian Temișan dă din casă și este mai sincer ca niciodată! „Cel mai greu este să lucrezi cu omul tău de acasă”

Ramona Jurubita

Aurelian Temișan (51 de ani) este unul dintre jurații show-ului „Te cunosc de undeva” difuzat pe Antena 1, dar mulți l-au cunoscut înainte de această etapă a vieții sale. A fost mai întâi cântăreț, apoi actor, iar acum îmbină toate aceste pasiuni și pune suflet în fiecare dintre ele. Persoana care i-a stat alături de la bun început a fost Monica Davidescu (51 de ani), femeia care îi este soție de două decenii și parteneră de aproape trei. Ea este singura care îl cunoaște în totalitate și care a fost martoră la toate transformările din viața lui.

UPDATE 16 ianuarie 2024: Pe 13 ianuarie 2024, cei doi parteneri au împlinit 29 de ani de când sunt împreună. Au ales atunci să își împartă viața, cu bune și cu rele, iar acum sărbătoresc în fiecare an această reușită. Nimic nu i-a dat înapoi, nimic nu i-a făcut să renunțe. 

„Azi e în 13 ianuarie. Pe 13 ianuarie 1995, adică acum 29 de ani, eu și Monica ne-am cunoscut. Nu mă întrebați când s-au dus toți anii ăștia. Simt că s-au dus, dar nu degeaba. Mă simt împlinit și totuși destul de la început de drum.

Îi mulțumesc vieții că a fost constantă până acum și destinului că mi-a ghidat pașii și nu m-a făcut să greșesc drumul.Monica, îți mulțumesc pentru decența ta, pentru calitățile de mamă, de soție și de partener de scenă.Să tot adunăm anii așa.”, a fost mesajul transmis de Aurelian Temișan în mediul online, cu ocazia împlinirii celor 29 de ani de relație.

Artistul a dezvăluit secretul longevității cuplului său într-un interviu acordat publicației Click. Se pare că timpul petrecut împreună îi ajută să rămână la fel de apropiați ca în prima zi. Iată ce a declarat pentru sursa menționată:

„Trăim într-o lume foarte agitată și materialistă, unde oportunitățile iau locul priorităților morale. Având în vedere că vedem ce este în jurul nostru și că din ce în ce mai multe cunoștințe comune, prieteni chiar, au probleme, individuale sau de familie, mulțumim Divinității, Bunului Dumnezeu, că ne ține întregi la minte, că putem să ne exercităm profesia de bază, statul pe scenă, partea artistică, că suntem împreună în marea parte a timpului și asta nu face decât să închege și mai mult relația, contrar a ceea ce ar spune unii și alții, că dacă stăm prea mult împreună, intervine plictiseala și să ne dea Dumnezeu măcar încă 29 de ani! Omul speră, omul gândește, Domnul cârmește! Ce va fi, nu știm! Ne bucurăm de ceea ce avem, de ceea ce suntem și de ceea ce putem crea, ca oameni, ca artiști, ca prieteni!”

Monica Davidescu a confirmat spusele soțului și a avut și ea numai cuvinte frumoase la adresa iubirii lor, care dăinuie de aproape trei decenii. 

„Trăim într-o lume agitată și am ales ca acasă să păstrăm liniștea, să nu aducem problemele din afară, să păstrăm tăcerea atunci când avem nevoie de ea, să nu desfacem subiectele importante mai mult decât e cazul, să nu interpretăm nimic în exces. Să nu dăm lucrurilor o importanță mai mare decât o au.

Ca în orice familie există lucruri mărunte de care te lovești și nu îți sunt pe plac, dar cum acestea nu au importanța vitală atunci... nu facem din țânțar, armăsar. Și e important că ne completăm. Acolo unde nu poate unul singur vine celălalt cu o mână de ajutor sau cu o idee bună sau cu o critică constructivă. Și în scenă și în viață!”, a mărturisit și actrița pentru aceeași sursă.

------------------

Știrea inițială

Vrei să descoperi și tu sensibilitatea din spatele unui artist de seamă? Ei bine, acum ai ocazia să vezi ce se află în sufletul lui Temișan, căci a făcut câteva mărturisiri interesante în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”. Oamenii care îl admiră pentru talentul său impresionant știu deja că nu are diplomă în actorie, dar el a ținut să sublinieze acest lucru în timpul interviului. De asemenea, a povestit cum soția l-a sprijinit dintotdeauna și l-a ajutat să intre în pielea fiecărui personaj pe care l-a avut de interpretat.

Actorul a recunoscut că Monica Davidescu l-a învățat tot ce știe despre actorie și că mare parte din succesul său i se datorează ei. Au lucrat ani întregi ca o echipă și continuă să o facă, pentru că pasiunea pentru artă îi leagă și îi apropie în fiecare zi tot mai mult.

„Ca muncă, i se datorează 100%, ca succes, un profesor nu poate garanta succesul tău dacă tu nu ai ceva de spus pe scenă. Jos pălăria pentru felul în care a reușit să gestioneze momentele pe care nu le înțelegeam sau pe care mă încăpățânam să le înțeleg din ce îmi explica ea. Cel mai greu este să lucrezi cu omul tău de acasă, dar cu răbdare m-a făcut să înțeleg ce înseamnă fiecare replică în parte, fiecare rol pe care l-am avut de-a lungul timpului.

Jucăm împreună în toate spectacolele în care joc eu, ea joacă fiind și angajată la Teatrul Național din București, joacă în multe producții, dar așa fără diplomă, ne-am făcut compania noastră de teatru, în ultimii ani și jucăm împreună în producțiile pe care le-am pus până acum, respectiv în „Eu te cred, da' tu mă minți!”, „Divorțul anului” și cea mai recentă dintre producții, „O noapte furtunoasă”.

Îi datorez Monicăi și regizorului cu care am lucrat, dar în special Monicăi pentru că pe Monica am chinuit-o cel mai mult la „Chicago”, spre exemplu. Regizorul, Ricard Reguant, a pus „Chicago” cu un an înainte și a plecat în Spania pentru că mai avea și altceva de pus. După un an, când am fost sunat să intru eu în acest rol, eu nu am mai avut regizor, regizorul meu a fost Monica Davidescu. Și fiecare replică, cu intonație și cu credința în replica respectivă, le-am făcut cu ea acasă toată vara. A fost o vară faultată din punctul ăsta de vedere, dar un succes din toamnă în colo, doi ani de zile am jucat „Chicago”. Deci da, îi datorez totul, ca muncă și ca parte din succes.”, a explicat Aurelian Temișan la Kanal D.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aurelian Temișan (@temishan)

Solistul de muzică ușoară are numai cuvinte de laudă la adresa partenerei sale și mama fiicei lui pe nume Dora Maria (12 ani). Cei doi s-au cunoscut în 1995, dar s-au căsătorit abia în 2006, după 11 ani de relație, căci au vrut să fie siguri că lucrurile între ei funcționează. Totuși, începutul nu a fost unul ușor, mai ales că, fiind atât de tineri, nu aveau o situație financiară bună. Când s-au cunoscut, Aurelian Temișan era deja vedetă și făcea furori pe scene, dar Monica Davidescu era în anul I de facultate. Au locuit împreună în chirie, până când au primit un apartament cadou de la Viorel Lis, care era primarul capitalei de la acea vreme.

„Dacă eram căsătoriți, primeam o cameră în plus. Mie mi l-a dat. Vorbim de un om cu un suflet incredibil. Nu vreau să intru în discuții despre partea lui politică (…), dar Viorel Lis rămâne un om cu suflet mare. Nu numai pe mine m-a ajutat în acel moment, ci pe foarte mulți dintre colegii mei. Am primit un apartament care, de fapt, a fost prima noastră casă, prima noastră oază de liniște și de libertate, fără altcineva în jur. A fost momentul în care ne-am dat seama că de la nimic, așa cum și părinții mei au plecat, se poate construi. Aveam o pătură verde pe care o puneam pe saltea, pe ea mâncam, spunând că suntem la iarbă verde, la picnic și pe saltea mâncam. Sunt foarte frumoase aceste momente dacă dăm timpul în urmă și vorbim de 1998, atunci se întâmpla acest lucru. Sunt lucruri pe care nu că le-aș repeta, dar dacă ar fi să iau viața de la capăt, aș călca pe aceleași urme. Nu aș vrea să schimb nimic din ce am făcut.”, a mai povestit.

Aurelian Temișan și Monica Davidescu alături de fiica lor, în timp ce admirau artificiile în noaptea dintre ani
Aurelian Temișan și Monica Davidescu alături de fiica lor Dora

Deși au trecut împreună peste obstacole și au dovedit că nu există impediment care să îi poată separa, Aurelian Temișan a realizat că putea face diferit anumite lucruri. Îi pare rău că uneori nu i-a acordat mai multă atenție soției sale. Iată confesiunea pe care a făcut-o:

„Sunt multe amănunte care mi-au scăpat la vremea respectivă că îți scapă… Și îți dai seama peste ani că puteai să fii mai atent la lucruri mărunte pe care atunci când le trăiești nu le vezi. Sunt gesturi pe care le primești din partea partenerului, pe care nu le vezi și ar însemna mult mai mult dacă ai fi mai atent la ele, ar consolida relația, te-ar face să o înțelegi mai repede.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aurelian Temișan (@temishan)

Și pentru că a fi artist nu este întotdeauna ușor, juratul de la „Te cunosc de undeva” a experimentat de toate în cele trei decenii de carieră. În cadrul aceluiași interviu de la Kanal D, a vorbit despre tentațiile care i-au ieșit în cale, dar de care a știut cum să se ferească. Dragostea pentru partenera sa l-a ținut departe de orice ispită care a încercat să se apropie de el.

„De nenumărate ori. Este în firea umană și să ispitească și în același timp este în firea umană, a celui care este ispitit, să accepte sau să îi explice ispitei că nu este cazul. Face parte din natura meseriei, din latura noastră de artiști să întâlnești oameni, care unii doar din dorința de a se da interesanți încep să flirteze, alții o fac dintr-un sentiment pe care îl au pentru acel om pe care și l-au zugrăvit în minte ca pe o icoană.
Sunt totuși 34 de ani de scenă, sunt mii de spectacole în care după spectacole, aproape de fiecare dată am stat de vorbă cu oameni pe care nu îi văzusem niciodată și aproape la fiecare spectacol a existat câte cineva, minunat așa cum ești tu, care să vină și să vrea ceva de la mine.”, a mai zis.

Căsnicia actorilor este una dintre cele mai longevive din showbiz-ul românesc și poate fi dată ca exemplu în multe situații. Totuși, cei doi au ales să încalce anumite convenții încă din ziua în care s-au căsătorit. Nu mai este un secret faptul că Aurelian Temișan și Monica Davidescu nu au dorit să poarte același nume. Asta înseamnă că fiica lor a preluat numele de familie de la ambii părinți și că se numește Dora Maria Davidescu Temişan. Acest detaliu nu și-a pus deloc amprenta asupra relației lor, căci se iubesc la fel ca în prima zi.

Denisa Tănase dă din casă: totul despre relația perfectă pe care o are cu soțul ei

Surse foto: Facebook, Instagram

Surse articol: KanaldVivaYoutubeClick

Articolul urmator
Irinel Columbeanu, mai sincer ca niciodată. A vorbit fără perdea despre regretele vieții lui și greșelile care l-au dus la faliment
Irinel Columbeanu, mai sincer ca niciodată. A vorbit fără perdea despre regretele vieții lui și greșelile care l-au dus la faliment
Cel mai greu test de cultura generală
Incepe quiz
Cel mai greu test de cultura generală

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.