Bianca Brad, confesiuni sfâșietoare și detaliate despre pierderea fetiței ei

Bianca Brad, confesiuni sfâșietoare și detaliate despre pierderea fetiței ei

Ramona Jurubita

Bianca Brad (55 de ani) este o adevărată învingătoare, fiindcă a trecut, luptând din toate puterile, peste o traumă din care multe femei nu își mai revin niciodată - a pierdut, la data de 27 aprilie 2007, o sarcină în stadiu avansat. Pentru că actrița știe cât de mare este durerea unei asemenea experiențe, s-a angajat să ajute, printr-un ONG, alte femei trecute prin aceeași situație să depășească, pe cât de bine posibil, sfâșietorul moment.

UPDATE 10 iulie 2023: Au trecut 16 ani de la cel mai greu moment din viața Biancăi Brad, dar asta nu înseamnă că a reușit să uite durerea simțită atunci. Încă își amintește cu tristețe de pierderea suferită în 2007, dar încearcă în fiecare zi să facă bine și să ajute alți părinți, în memoria fetiței sale care a devenit înger. Într-un interviu acordat revistei Viva, actrița a făcut o dezvăluire neașteptată despre acea perioadă neagră a vieții sale. Se pare că, ajunsă la capătul puterilor, a vrut să recurgă la un gest necugetat.

„Au trecut foarte repede acești 16 ani, despre care, uitându-mă în urmă, pot spune că au fost extrem de grei, de mă mir că mai sunt pe aici, pentru că nu doar o dată m-am gândit să îmi închei socotelile cu viața. Numele asociației sună precum numele fetiței mele, dar, de fapt, este abrevierea de la E(ternul) M(iracol) M(aterna) A(linare), pentru că mi s-a părut prea mult să pun numele ei. Deși am înființat asociația în memoria și datorită fetiței mele, am vrut să aibă o denumire care să conțină un mesaj reprezentativ pentru misiunea sa – aceea de a aduce alinare părinților îndoliați… acea alinare pe care o poate oferi doar o mamă care te înțelege mai bine decât oricine altcineva. Și, într-adevăr, asta a făcut și face E.M.M.A.”, a declarat pentru sursa mai sus menționată.

Bianca Brad nu a ezitat niciodată să vorbească despre drama prin care a trecut și nu este prima oară când a recunoscut că a vrut să se sinucidă. Totuși, fiind o femeie puternică, a reușit să treacă peste episoadele grele, în care mintea îi era întunecată de acea suferință cumplită. S-a ridicat din cenușă ca pasărea Phoenix și a luptat pentru fiul ei care împlinește 18 ani pe 12 iulie 2023. Luca avea doar doi anișori când surioara lui a plecat în ceruri cu puțin timp înainte de a se naște.

-----------

Știrea inițială

Pe 8 octombrie 2022, a intrat, prin apel telefonic, în direct la Antena 3 CNN și a vorbit despre experiența marcantă. În momentul în care a trăit clipele îngrozitoare se afla în afara țării, așa că a descris cum a fost tratată de medicii de acolo, făcând o comparație între sistemul medical din România și cel din Germania.

„În Germania, din clipa în care mi s-a spus, cu foarte multă delicatețe, faptul că inima fetiței mele nu mai bate, am fost pusă într-un salon separat, pe altă aripă, nu cu mămicile însărcinate care urmau să nască sau cele care născuseră deja. Lucru care la noi se întâmpla foarte des, și cred că încă se mai întâmplă în unele spitale, ceea ce este foarte traumatizant pentru o mămică care așteaptă să nască un copil fără viață, sau deja a trecut prin această traumă. Este inimaginabilă durerea și nu pot să înțeleg cum nu se gândesc la impactul pe care îl au asupra mamelor.”, a spus vedeta.

Bianca Brad, zâmbitoare și cu bucle lejere

Pentru că sarcina era destul de avansată, a fost nevoie de o cezariană ca să îi poată fi scos fătul din pântece. Durerea pierderii fetiței - pe care urma să o cheme Emma Nicole - a fost îngrozitoare, dar Bianca Brad poate acum, la 15 ani distanță, să vorbească ceva mai ușor despre acest subiect. A povestit mai multe despre acea zi neagră din viața ei, oferind detalii amănunțite.

„Din clipa în care am fost dusă acolo, pe tot parcursul zilei, până seara, când am intrat în operația de cezariană, au venit, pe rând, în salon unde eram singură, ba asistenta, ba moașa, ba psihologul, ba medicul de gardă, să vadă cum sunt, să vorbească cu mine, să mă liniștească. Mi-au dat un calmant. Și, cu foarte mult tact și delicatețe, eram întrebată dacă doresc să îmi vad fetița după ce va fi scoasă. Reacția mea pe moment a fost că nu vreau, de groază că nu voi rezistă și nu voi suporta.”, a mărturisit în cadrul aceluiași interviu.

Comportamentul cadrelor medicale de acolo a făcut-o să realizeze cât de important este sprijinul emoțional în astfel de momente și așa a ajuns să înființeze un ONG prin intermediul căruia încearcă să le ajute pe mămicile din România care își pierd copiii.

„Ei au înțeles, nu s-au supărat, nu m-au acuzat, nu m-au judecat. Și au revenit, spunând, cu același tact, că este unica ocazie să îmi iau la revedere și, din experiența lor, este mult mai bine decât să rămâi cu sentimentul de regret că nu ai făcut-o.
Voi fi recunoscătoare toată viața că au avut răbdare cu mine și m-au încurajat să îmi țin fetița în brațe.”, a mai spus Bianca Brad.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bianca Brad (@bianca.brad)

Actrița nu s-a ferit să vorbească despre diferențele vizibile dintre România și alte țări, explicând de ce vrea să fie chiar ea un sprijin pentru celelalte femei.

„La noi în țară, în schimb, mi-aduc aminte foarte bine într-o emisiune televizată în care o doctoriță neonatolog a spus că româncelor nu le pasă, ele refuză din start să vadă copilul. Și m-a indignat foarte tare acest lucru. Asta arăta o pregătire foarte slabă din punct de vedere psihologic. Mamele nu refuză pentru că nu le pasă, ci refuză pentru că sunt în stare de șoc. Eu însămi am fost într-o asemenea situație. Și atunci mi-am luat inima în dinți și am zis ce o fi, o fi. Chiar dacă îmi crapă inima, trebuie să o fac și am făcut-o. Și Dumnezeu m-a întărit. Morbid, macabru, a fost extraordinar acel moment în care eu mi-am ținut fetița în brațe.”, a mai povestit.

Bianca Brad a trăit aceste momente într-un loc cu oameni care au știut să îi fie alături așa cum se cuvine, atât din punct de vedere profesional cît și psihic. Dorința ei de a ajuta alte femei ilovite de aceeași tragedie s-a născut din recunoștința profundă pentru cadrele medicale din Germania. Organizația "E.M.M.A.- Eternul Miracol Materna Alinare" înființată de ea are și un site oficial unde se regăsesc poveștile mamelor care au trecut prin experiențe dureroase.

Pierderea sarcinii, din păcate, nu a fost singurul moment greu prin care a trecut vedeta. În 2015 a aflat că are cancer la sân și a luptat cu toate forțele pentru a se face bine. Aici găsești mai multe detalii despre acest episod din viața ei.

Iată și alte celebrități care s-au luptat cu cancerul și au reușit să învingă cumplita maladie

Surse foto: InstagramFacebook

Surse articol: FanatikAntena3WowbizCancanViva

Articolul urmator
Viața incredibilă a lui Brad Pitt. Cum a ajuns de la un simplu șofer la unul din cei mai buni actori ai tuturor timpurilor
Viața incredibilă a lui Brad Pitt. Cum a ajuns de la un simplu șofer la unul din cei mai buni actori ai tuturor timpurilor
Ce cadou vei primi de Craciun?
Incepe quiz
Ce cadou vei primi de Craciun?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.