Cătălin Botezatu, confesiuni dureroase despre lupta împotriva cancerului

Cătălin Botezatu, confesiuni dureroase despre lupta împotriva cancerului

Ramona Jurubita

Toți îl știm pe Cătălin Botezatu ca fiind un om energic și extravagant, care uimește publicul cu fiecare apariție a sa. Este apreciat pentru creațiile sale și pentru prezentările de modă inedite pe care le organizează în toată lumea și numele lui a ținut vreme bună titlurile tabloidelor de la noi. Fie că a fost vorba despre aventurile amoroase, proiectele spectaculoase de televiziune, sau detalii despre viața de familie, Cătălin Botezatu a fost întotdeauna asumat și dornic să elucideze orice mister.

Totuși, acesta a ascuns până de curând o poveste tulburătoare legată de starea lui de sănătate și a mărturisit în exclusivitate cum se simte după ce a depășit o perioadă grea din viață.

Cătălin Botezatu și Eva Pavel

Sursa foto: Facebook

În emisiunea Evei Pavel (consilier medical), designerul vestimentar a povestit cum a aflat că are cancer. El îi încurajează acum pe oameni să meargă regulat la controale de rutină pentru a nu ajunge în situația lui.

Conform spuselor sale, a mers la medic doar după ce a simțit dureri și după ce starea lui s-a agravat. Ar fi putut să nu se afle la un pas de moarte dacă ar fi ales să își facă investigații din timp. De asemenea, acesta a recunoscut că a fost vina lui pentru ce s-a întâmplat fiindcă și-a neglijat sănătatea și a trăit mulți ani într-un mediu care nu îi făcea bine. Stilul de viață dezordonat l-a făcut să ajungă la limita dintre viață și moarte.

„Din păcate, o viață tumultoasă, poate uneori neglijentă din partea mea, te poate duce în halul acesta. Și uite, am ajuns la un cancer, o tumoră. Am venit aici la un control și am acuzat niște mici înțepături, aproape insesizabile, în urma cărora medicul, unul dintre cei mai buni medici, mi-a zis: ”Uite, am un ecograf perfomant adus acum din Statele Unite”, și m-a băgat la acel aparat și a descoperit un apendice mai special. Au hotărât să mă opereze, dar nu am făcut operația în Turcia, așa cum trebuia, am mers în țară pentru că aveam multe prezentări de modă. Am făcut operația într-un spital din România și când au scos apendicele, în spatele lui se ascundea o tumoră.
Ulterior, s-a luat hotărârea să fiu operat în Turcia, operație de tip HIPEC. Este foarte puțin cunoscută în România. A fost destul de delicat pentru că intervenea anestezia, a fost sunat medicul care se ocupă de inima mea, i s-a spus că inima nu rezistă decât câteva ore, operația a durat mai multe ore.”, a povestit vedeta.

Acele clipe îi puteau fi fatale lui Cătălin Botezatu, dar inima lui a fost puternică și a rezistat intervenției chirurgicale la care a fost supus pentru a i se extirpa tumora. Desigur, reușita operației se datorează și performanței medicale de care a beneficiat designerul. Dacă nu ajungea în Turcia, unde a beneficiat de tehnologia necesară, acesta ar fi putut pierde lupta cu cancerul și cu viața.

Celebrul creator de modă este recunoscător pentru faptul că o are în viața lui pe Eva Pavel, cea care l-a ajutat de fiecare dată când a avut probleme de sănătate.

„Dacă nu te tratezi atunci când trebuie, dacă nu-ți faci un control, te poți trezi cu cine știe ce boală și e prea târziu. Dacă faci asta, așa cum am făcut eu și am ajuns pe mâinile tale, ai șansa să te simți ca acasă într-un spital.”, i-a spus el Evei Pavel.

Consilierul medical a fost una dintre persoanele care i-a fost alături lui Cătălin Botezatu în perioada grea și acesta a vrut să sublinieze ce emoții îl cuprind când se gândește cât a fost de ajutat, atât în timpul spitalizării, cât și după.

„Erai singura persoană pe care o vedeam după operație. E foarte important în momentul în care te trezești dintr-o anestezie singur, să vezi o persoană dragă, care-ți zâmbește și-ți dă încredere în tine. Că nu ești singur. Și atunci parcă se deschid din nou porțile, nu Raiului, porțile vieții, pentru că porțile Raiului se pot deschide oricui într-un spital. Se deschid înapoi porțile vieții și, uite, sunt emoționat, eu te văd tot timpul pe tine și asta înseamnă mult.”, a spus el emoționat.

Cătălin Botezatu, internat

Sursa foto: Facebook

Cătălin Botezatu este fericit acum că a trecut peste tot ce a fost greu și că are o nouă șansă pentru a se bucura de viață. Diagnosticul dur i-a întărit credința în Dumnezeu și l-a făcut să își dea seama că a trăit greșit înainte de a primi această lecție. Acum vedeta își acordă mai mult timp și nu se mai implică în mai multe proiecte profesionale în același timp.

„Eram ca un zombi, dar nu a contat pentru că am simțit că acolo Sus e cineva care mă iubește și mi-a mai dat o șansă și că cineva e lângă mine tot timpul”, a adăugat creatorul de moodă.

Cătălin Botezatu a fost supus mai multor intervenții la inimă de-a lungul timpului, fapt care l-a făcut să se obișnuiască cu vizitele la medic. În cadrul podcastului realizat de Cătălin Măruță, el a recunoscut că nu îi este ușor în meseria pe care o practică și că stresul este cel care i-a șubrezit sănătatea în toți aceși ani.

„Am cinci stenturi la inimă. Ultimul l-am pus acum cinci ani și primul acum șapte ani. Stilul de viață este trepidant, ceea ce văd oamenii este frumos din toate punctele de vedere, dar în spatele acestui job se ascunde o muncă formidabilă de nervi, stres, nopți nedormite, călătorii interminabile.. e foarte greu!”, i-a spus el lui Cătălin Măruță.

Creatorul de modă s-a născut pe 3 decembrie 1966 în Alexandria. El a fost model înainte de a-și crea o strălucită carieră în lumea designului vestimentar. 

Citește și: Veste șoc în televiziune! Cătălin Botezatu părăsește „Bravo ai stil! Celebrities”. Motivele sunt clare

Surse articol:CiaoRomaniatvTVmania

Sursa foto principala: Instagram

Articolul urmator
Oana Radu s-a despărțit de bărbatul căruia îi jurase iubire veșnică în urmă cu trei ani: „Eu și Cătălin nu mai suntem împreună!”
Oana Radu s-a despărțit de bărbatul căruia îi jurase iubire veșnică în urmă cu trei ani: „Eu și Cătălin nu mai suntem împreună!”
Cine te va trada in viata?
Incepe quiz
Cine te va trada in viata?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.