Ce mai face Claudiu Bleonț după ce a cochetat o vreme cu politica: ”Nu a fost să fie”

Ce mai face Claudiu Bleonț după ce a cochetat o vreme cu politica: ”Nu a fost să fie”

Ramona Jurubita

Anul 2020 a adus în fața publicului un alt Claudiu Bleonț, căci actorul hotărâse să o lase mai ușor cu teatrul și să se îndrepte spre politică. A candidat pentru funcția de primar într-o localitate din Cluj, dar eșecul l-a făcut încă o dată să se reorienteze. Oare cum i s-a schimbat viața după acel an decisiv în parcursul său profesional?

În prezent, Claudiu Bleonț s-a întors la actorie, marea sa dragoste, după ce o perioadă a cochetat cu politica și chiar a ocupat o funcție importantă într-un partid. Totul a început în septembrie 2020, când și-a încercat norocul la Primăria Comunei Beliș, din județul Cluj. A candidat pentru postul de primar, dar nu a reușit să obțină voturi suficiente pentru a putea fi învestit în funcție.

Destinul a avut alte planuri cu el și, deși a vrut să devină primar, a reușit să obțină doar un post de consilier local în PNL. După ce viza de flotant în comuna Beliș a expirat, Claudiu Bleonț a trebuit să se gândească dacă are sau nu motive să o prelungească, mai ales că și postul de consilier a fost, în cele din urmă, obținut de altcineva.

Într-un interviu acordat pentru publicația Impact, actorul a vorbit pe larg despre această etapă a vieții sale și despre modul în care a încheiat, cel puțin pentru moment, socotelile cu politica.

„În primul rând, mi-a încetat mutația acolo. M-am gândit foarte serios dacă să o mai prelungesc sau nu. Eu am cochetat cu ideea de a deveni acolo, în comuna clujeană Beliș, primar. Sau viceprimar. Nu a fost să fie însă! Cu ocazia alegerilor locale din toamna anului 2020, am fost ales consilier local din partea PNL. Cred că am făcut tot ce a depins de mine și la acest capitol.
O vreme, cinci luni sau mai bine, mi-am plătit singur cazarea, masa, transportul. Nu aveam casă acolo, în Beliș. În cele din urmă însă am decis să mă întorc la teatru. Recunosc că atunci când am cochetat cu ideea de a candida, pandemia închisese orice teatru. Nu mai existau spectacole și nici măcar repetiții. Ca atare, mi-am putut dedica timpul doar acestei activități. Mi-au plăcut mult și locurile, și oamenii. Lucrurile s-au schimbat însă, așa că am renunțat. Locul meu de consilier a fost luat de un alt tânăr.”, a povestit pentru sursa menționată anterior.

Acum trece printr-o perioadă de tranziție, căci a lăsat în urmă aspirațiile pe care le avea în domeniul politic și se concentrează pe actorie, profesia care l-a consacrat. Momentan nu a luat o decizie în legătură cu viitorul său profesional și nu poate spune dacă va mai încerca sau nu să își facă loc printre oamenii cu funcții publice.

„Nu știu dacă voi mai face politică. În fond, am făcut politică încă din grădiniță, de când am început să recit. Și teatrul are politica lui, dacă mă înțelegeți. Cochetezi cu politica, aș zice, de când te naști și până mori! Nu cred că scapă nimeni! Pandemia ne-a schimbat multora dintre noi viața și modul de a o privi. Mie mi-a adus ceva în plus. Așa-mi place să cred. În fond s-a încheiat, acum ceva vreme, o frântură din viața mea care, cine știe, poate va continua într-un fel sau altul!”, a subliniat el în cadrul aceluiași interviu.

La jumătate de an după ce a candidat la postul de primar în Beliș, viața lui a luat o cu totul altă întorsătură, așa că a trebuit să se mute înapoi în București. A fost numit director general interimar la Teatrul Dramaturgilor Români, una dintre cele mai tinere instituții teatrale de la noi. Bineînțeles, a acceptat cu mândrie responsabilitatea care vine la pachet cu un astfel de titlu, chiar dacă este vorba momentan doar de un mandat interimar.

„Am ales să slujesc frumoasei moșteniri primite de la colegul Marius Bodochi. Mandatul meu interimar se întinde pe durata a 120 de zile. Abia am început pe 7 martie. Dacă va fi cazul și se va scoate postul la concurs, poate voi da și examen. Nu știu încă.”, spunea el în martie 2023.

Pentru vara lui 2023, Claudiu Bleonț are o mulțime de planuri, iar poate cel mai important dintre ele este participarea la cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Ariel Vâlcea Fest. Acesta va avea loc între 27 și 30 iulie 2023 la Râmnicu Vâlcea, unde actorul va putea fi admirat în piese de teatru în care joacă alături de alte nume mari precum: Maia Morgenstern, Marius Bodochi sau Anca Sigartău.
Claudiu Bleonț va juca în spectacolul „Paracliserul” de Marin Sorescu, unde a primit un rol de care este foarte încântat.

„Paracliserul face parte din trilogia „Setea muntelui de sare” a lui Marin Sorescu, care cuprinde 3 piese (Iona, Matca și Paracliserul). Eu cred că am o întâlnire specială cu acest text, deoarece consider că nu mi-a fost dat să îl montez sau să-l joc, ci să îl slujesc. Este un text de o mare valoare poetică și spirituală, pe care îl voi sluji în 3 regiuni românești, Muntenia, Transilvania și Moldova (la Teatrul Dramaturgilor din București, la Teatrul Național din Cluj și la Ateneu Național Iași). Prezența la Festivalului Internațional de Teatru Ariel Vâlcea Fest este cu ultima montare, cea de la Ateneul Național din Iași.”, mărturisea Claudiu Bleonț.

Claudiu Bleonț în timp ce își acoperă jumătate de față cu o carte în care se regăsește pisa „Paracliserul” în care joacă și el.

Într-un interviu acordat pentru Psychologies, actorul a dezvăluit care sunt proiectele pe care le are în lucru la momentul actual:

„Filmez în momentul de față la un serial pentru Antena, „Lasă-mă, îmi place! Camera 609”, care va fi difuzat începând cu luna august, iar începând cu septembrie voi fi la Teatrul Național București în drama „Gertrude”, în regia lui Silviu Purcărete, pe textul lui Radu F. Alexandru.”

Dacă ți-e dor să îl revezi, poți arunca o privire pe conturile sale de pe rețelele sociale, acolo unde își ține fanii la curent cu schimbările din viața sa.

Ce mai face Tuncay Ozturk, fostul soț al Andreei Marin, de când a ieșit din lumina reflectoarelor

Surse foto: Facebook, FacebookFacebook

Surse articol: ImpactLibertateaPsychologies

Articolul urmator
Selly rămâne fără permis după ce a fost prins conducând cu 236 km/h. Cum a reacționat vloggerul imediat după incident
Selly rămâne fără permis după ce a fost prins conducând cu 236 km/h. Cum a reacționat vloggerul imediat după incident
Ce te face pe tine cu adevarat fericita?
Incepe quiz
Ce te face pe tine cu adevarat fericita?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.