Ce pensie are Monica Tatoiu. Majoritatea românilor doar visează la aceste sume

Ce pensie are Monica Tatoiu. Majoritatea românilor doar visează la aceste sume

Alida Enache

Lucrează de la 16 ani, este una dintre cele mai de succes femei de afaceri din România și doctorand în matematică, iar la momentul actual se poate lăuda cu o pensie la care majoritatea românilor nici nu visează. Monica Tatoiu a muncit din greu pentru a ajunge unde este astăzi, deși s-a născut într-o familie înstărită.

La cei 66 de ani ai săi, Monica Tatoiu se poate declara o femeie împlinită din toate punctele de vedere. Trăiește o superbă poveste de iubire alături de soțul ei, Victor Tatoiu, pe care l-a cunoscut în urmă cu patru decenii, are un fiu adult alături de acesta... și o pensie la care mulți români nici nu visează.

Ea lucrează încă de la 16 ani, deși s-a născut într-o familie înstărită, iar acum este una dintre cele mai de succes femei de afaceri din țară. Asta înseamnă că nu este nevoită să trăiască doar din pensie, cu suma de 12.000 de lei, pe care i-o oferă statul. Nu este puțin, într-adevăr, însă după cum chiar ea declară, a muncit din greu pentru a-și asigura o astfel de sumă.

Să nu uităm, până la urmă, că Monica Tatoiu este fost cadru didactic și doctorand în matematică, dar și că a condus o importantă companie de cosmetice din țară între 1996 și 2008.

„Eu am început cu 600 de dolari și am terminat cu 10.000 de euro pe cartea de muncă. Am o pensie de 12.000 de lei de la statul român și nu din aia specială, pentru că mi-am plătit mereu taxele și impozitele și nu am acceptat să fiu plătită la negru”, a povestit, recent, afacerista.

Monica Tatoiu a mai explicat, de asemenea, cum a ajuns să aibă o astfel de pensie:

„Am o pensie mare, pentru că toate veniturile au fost trecute în cartea de muncă. Am fost obișnuită să muncesc de la 16 ani. Nu am renunțat să muncesc. Doar că acum o fac gratuit. Dau meditații pe skype, am publicat două cărți, scriu două editoriale săptămânal, lucrez la o carte despre modul în care economicul a determinat politicul din ‘45 încoace. Acum, învăț despre sistemele de înarmare. Merg la poligon la trageri.”, a mai spus ea.

Afacerista s-a născut la Bocșa Montană și devenit doctor în matematică în anul 1990, la Universitatea din Iași. A fost căsătorită de trei ori, însă cel de-al treilea soț și ultimul este cel care a schimbat-o cu adevărat. Victor Tatoiu, căruia i-a jurat iubire veșnică în urmă cu 34 de ani, este inginer de calculatoare și câștigă cel puțin la fel de bine precum soția sa.

„Victor m-a ponderat, însă. El e inginer de calculatoare. Noi ne-am completat. Așa am reușit să construim împreuna o familie din care poate să trăiască încă două generații din ce am strâns noi.”, a povestit afacerista cu o altă ocazie.

Citește și: Oana Roman se lasă, din nou, pe mâna medicilor: "Trebuie, sunt obligată să o fac"

Surse foto: Youtube

Surse articol: A1, Spynews, Avantaje

Articolul urmator
Comedie în scris, dramă în realitate? Detalii mai puțin cunoscute românilor din viața ilustrului Ion Luca Caragiale
Comedie în scris, dramă în realitate? Detalii mai puțin cunoscute românilor din viața ilustrului Ion Luca Caragiale
Câtă latină știi? Doar 40% dintre adulți răspund corect la aceste întrebări
Incepe quiz
Câtă latină știi? Doar 40% dintre adulți răspund corect la aceste întrebări

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.