Ce s-a ales de viața Gildei Manolescu, "Fetița bună" din „Maria, Mirabela”

Ce s-a ales de viața Gildei Manolescu, "Fetița bună" din „Maria, Mirabela”

Lorena Pintilie

Mai țineți minte filmul „Maria, Mirabela”? Opera cinematografică realizată de Ion Popescu-Gopo în anul 1981 relatează povestea a două fetițe care pleacă într-o călătorie fantastică în care întâlnesc creaturi mistice, precum zâne și tot soiul de animale care au prins conștiință. Cele două fete trec prin aventuri menite să le păstreze gingășia și imaginația copilăriei intactă. Personajele au fost interpretate de Medeea Marinescu și Gilda Manolescu, care aveau să devină vedete în rândul copiilor ce au urmărit cu interes filmul. Din păcate, actrița Gilda Manolescu, cea care interpreta personajul Mariei, sau "Fetița bună", a dispărut din lumina reflectoarelor într-un mod tragic, lăsându-i pe cinefili cu un gol în suflet.

Gilda Manolescu s-a născut în anul 1974 în România. La vârsta de doar șapte ani a fost aleasă pentru a juca în filmul „Maria, Mirabela”, o capodoperă cinematografică destinată celor mici în care a jucat rolul Mariei, sau "Fata bună", după cum era cunoscută de copii. Pelicula a avut un succes real în România dar și în URSS, fiind un proiect româno-sovietic.

La scurt timp după lansarea filmului, actrița s-a mutat în Germania împreună cu mama și bunica sa, renunțând la cariera ce abia începuse. După mutarea în Germania, aceasta a ales să își continue studiile în domeniul artistic, astfel că, s-a dedicat baletului până la terminarea liceului.

Din păcate, acest vis i-a fost curmat de un accident de circulație în urma căruia a rămas cu sechele pe viață, iar dorința fetei de a performa pe cele mai importante scene ale lumii, ca balerină, a dispărut în neant.

A trăit o adolescență de groază

Potrivit mamei acesteia, Gilda Manolescu începuse o relație cu un băiat care reprezenta o reală influență negativă asupra ei și care i-a năruit orice urmă de speranță fiicei sale. Iubitul tinerei avea probleme cu consumul de substanțe interzise și a influențat-o și pe ea să înceapă să consume. Conform declarațiilor mamei actriței, acest viciu i-a adus sfârșitul bărbatului, accidentul cu pricina fiindu-i fatal.

Nu-l puteam suporta, simțeam că această relație nu se va termina cu bine. Era un narcoman și, din câte îmi amintesc, ambii erau drogați când au urcat în mașină. Se certau, iar el s-a izbit cu o viteză mare într-un zid”, a povestit mama actriței, conform informațiilor din presa rusească.

Gilda Manolescu împreună cu Medeea Marinescu în filmul „Maria, Mirabela”

Totul despre Doina Teodoru, superba femeie care i-a pus inima pe jar lui Cătălin Scărlătescu

Pentru că își dorea foarte mult să schimbe ceva în viața copilei sale, mama Gildei a decis să se mute la Berlin, capitala Germaniei, în speranța că lucrurile se vor schimba în bine. Într-adevăr, situația începuse să se normalizeze, mai ales după ce tânăra a decis să se angajeze la o florărie. Însă, viața i-a venit din nou de hac, iar fata s-a trezit într-un haos al disperării și depresiei. Unele surse spun că actrița ar fi fost violată în repetate rânduri de un pușcăriaș care pusese ochii pe ea în perioada în care muncea ca și florăreasă.

Ea a ieșit afară și s-a pornit spre casă. În preajma ei s-a oprit o mașină, din care a sărit un bărbat și a imobilizat-o cu un spray. Timp de trei zile, acesta a violat-o. A fost oribil. Starea sănătății Gildei s-a înrăutățit”, a mai povestit mama actriței..

S-a stins din viață înainte de vreme

Starea Gildei Manolescu a început să se deterioreze din ce în ce mai tare, până ce inima ei nu a mai rezistat suferinței și a încetat să bată în 2009, când actrița avea doar 34 de ani. Presa susține că aceasta a murit din cauza unor complicații ce au dus la insuficiență renală. Dar publicul, sceptic spune că cel mai probabil cauza decesului este cu totul alta.

Ce a făcut Maurice Munteanu pentru a slăbi peste 20 de kilograme într-un an: „E atât de simplu...”

Medeea Marinescu, colega de platou a Gildei, cea care a interpretat-o pe Mirabela, sau "Fetița rea", a declarat într-un talk-show din Rusia, unde a fost invitată cu ocazia reunirii tuturor vedetelor care au jucat în filme pentru copii, că nu a mai ținut legătura cu Gilda după ce aceasta a plecat din România. Actrița susținea la vremea respectivă că a încercat să o contacteze de nenumărate ori de-a lungul vieții sale, dar aceasta a refuzat să-i vorbească.

Selfie cu Medeea Marinescu

Uneori, pentru a supraviețui, pentru a ne mișca înainte, nu trebuie să dăm nimic uitării. Haideți să o păstrăm în memoria noastră pe Gilda așa cum am cunoscut-o în <Maria, Mirabela>”, a spus actrița română în studioul din Rusia.

Surse foto: Captură video, Facebook - Medeea Marinescu 

Surse articol: Playtech, CineMagia

Articolul urmator
Zsolt, soțul Nicoletei Luciu, a vorbit pentru prima dată despre divorț. „Ne afectează pe noi, dar mai ales pe familiile noastre"
Zsolt, soțul Nicoletei Luciu, a vorbit pentru prima dată despre divorț. „Ne afectează pe noi, dar mai ales pe familiile noastre"
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.