Adevarata Stare de Bine

Cele mai ciudate Prime Doamne din istorie

Luni, 04.12.2017
de Sorina Corneanu

Să fii Prima Doamnă a unei țări, în zilele noastre, nu e deloc ușor! Te-ai pus vreodată în pielea unei astfel de femei? În primul rând, orice apariție trebuie să fie extrem de îngrijită: începând cu hainele și terminând cu atitudinea, totul trebuie să strălucească.

Apoi, foarte importante sunt faptele - și când spunem fapte ne gândim la acte de caritate, strângeri de fonduri și alte evenimente ce au ca scop apropierea de oameni și ascultarea dorințelor și nevoilor lor. Ce să mai, nu e deloc lucru ușor să ai o astfel de poziție, așa că nu ai niciun motiv să fii invidioasă pe viața lor! Mai ales că nici nu o poți numi funcție, pentru că nu este recunoscută de Codul Muncii, ci este mai degrabă o poziție pe care o primești prin prisma… soțului, iar independența, din multe puncte de vedere, se diminuează!

Iată care au fost cele mai ciudate Prime Doamne din istorie!

Julia Tyler – soția celui de-al 10-lea președinte al Americii, John Tyler, a fost un fel de Kim Kardashian a vremurilor sale. La mijlocul anilor 1800, când a devenit Prima Doamnă a Americii, fiind o mare pasionată de modă și bijuterii și o participantă constantă la toate evenimentele de lux, Julia s-a folosit de poziția sa pentru a-și consolida și mai bine poziția de „Invitatul numărul 1” la toate evenimentele vremii. Din postura de mare petrecăreață, ea și-a hrănit constant în acești ani pasiunea pentru bijuterii scumpe și haine unicat. Prin aparițiile sale, ea a reușit să câștige popularitate, ajungând să fie foarte îndrăgită de publicul larg.

Foto: Pinterest @ Momma

Despre Florence Harding, soția celui de-al 29-lea președinte al Americii, se știe că era o mare pasionată de ocultism și a rămas în istorie ca o extravagantă și o misterioasă a tuturor vremurilor. La începutul anilor 1900, când și-a dobândit această poziție, Florence încă susținea că nu te poți încrede în nimeni și nimic pe lume și că te poți baza numai și numai pe stele și pe mesajele transmise de ele. Spooky, nu? Mai mult, cu previziunile și pretențiile sale de clarvăzătoare, aceasta a speriat întreaga Casă Regală când a prezis moartea soțului său. Pasionată de homeopatie, Florence și-a găsit singură tratamentul pentru pietrele la rinichi și a investit mare parte din timpul său în studiul plantelor miraculoase!

Florence Harding

Foto: Pinterest @ Chart Conrad

Imaginează-ți un „Party Animal” al anilor 1800! Cu petreceri cu sute de invitați, plătite din banii statului, în care Prima Doamnă este sufletul petrecerii! E vorba, desigur, despre Dolley Madison, soția celui de-al 4-lea președinte american, James Madison, care s-a bucurat de două mandate prezidențiale, între anii 1809-1817. Aceasta era renumită pentru că în fiecare seară de miercuri, fără excepție, invita la sediul prezidențial sute de oameni și organiza petreceri demne de Gatsby! Deși era o perioadă destul de convențională, în care doamnele trebuiau să aibă un anumit gen de comportament, despre Dolley s-au auzit nenumărate zvonuri: fie că a avut numeroase relații intime și aventuri cu foarte mulți bărbați pentru a consolida poziția soțului, fie că a fost chelneriță de meserie înainte de a deveni Prima Doamnă, fie că se îmbrăca mult prea provocator la petrecerile pe care le dădea. Cu toate că un astfel de comportament era condamnat de societate, Dolley i-a făcut multă reclamă soțului său, acesta câștigând cu brio și al doilea mandat prezidențial. 

Dolley Madison

Foto: Pinterest @ Nancy

Iată cât de ușor se confirmă zicala potrivit căreia regulile sunt făcute pentru a fi încălcate. Data viitoare când îți mai pui piedici, amintește-ți că până și Prima Doamnă încalcă regulie și își permite să fie ea însăși! Astfel, chiar dacă societatea impune norme și reguli de conduită ce trebuie respectate, acestea nu vor înfrâna niciodată adevărata natură a sufletului și nu vor șterge trăirile pline de pasiune ale omului, nici dorințele acestuia, fie el om de rând sau Prima Doamnă.

Surse foto: Pinterest

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!