Cine este Ana Ularu și cum a ajuns o actriță cu renume peste hotare

Cine este Ana Ularu și cum a ajuns o actriță cu renume peste hotare

Redactor Andreea Baluteanu

Suntem teribil de mândre atunci când un conațional cucerește faima, iar Ana Ularu se numără cu siguranță printre actorii români care au impresionat și pe plan extern. Frumoasă de pică, cu acel ”je ne sais quoi” de care un interpret are atâta nevoie, cu un talent recognoscibil și o dragoste pătimașă pentru artă, Ana Ularu se numără printre motivele pentru care ne bucurăm că suntem românce.

Azi îți povestim despre renumita actriță, dar și despre omul Ana Ularu, despre trăsăturile ce transpar din interviuri și confesiuni, dincolo de aparițiile sale publice. Vezi cu ce ne-a vrăjit fermecătoarea actriță!

Actrița Ana Ularu

Poate părea un clișeu, dar Ana Ularu provine, precum mulți colegi de breaslă, dintr-o familie de artiști. Familiarizată cu lumea filmului încă din copilărie, Ana Ularu actrița apăruse deja în două pelicule coproducție româno-franceză până la vârsta de 10 ani, „Meuetres par procuration" și „Passion mortelle”.

ana ularu imbracata in rochie neagra surprinsa la o premiera cinematografica

Adevărata „faimă” o cunoaște însă, cum altfel, printr-un rol controversat, cel al suavei și seducătoarei Lolita, pe care o juca la abia 17 ani. Alături de Ștefan Iordache, frumoasa actriță cucerea publicul în regia Cătălinei Buzoianu.

Rolul din „Italiencele” cimentează un statut de „vedetă” care este mai departe solidificat și de prezența pe micile ecrane în serialul pentru tineri „Cu un pas înainte”, unde Ana Ularu o interpreta pe Alexa Iacob.

Dar faima internațională este câștigată atunci când joci în titluri cu priză la public și la critici, iar Ana Ularu are cu ce se lăuda. A jucat alături de nume mari ale cinematografiei precum Jeremy Irons (serialul The Borgias), Vincent D'Onofrio (Emerald City), Jennifer Lawrence și Bradley Cooper („Serena”), Tom Hanks („Inferno”), și, mai ales, febleţea Hollywood-ului cu picioarele pe pământ, Keanu Reeves („Siberia”).

Omul Ana Ularu

E greu poate să îți păstrezi personalitatea neștirbită atunci când îți câștigi existența pretinzând că ești altcineva, dar Ana Ularu și-a conturat pe merit o reputație de fată fermecătoare, cu chef de viață, sociabilă și, mai important, apreciată de toți cei cu care a lucrat.

Consideră că principala sa calitate este empatia și că nu se poate adapta la cerințele lumii adulte, lucru pentru care noi, sincer, o apreciem. În interviul acordat jurnalistului Anamaria Onisei, talentata actriță spunea că dragostea este motorul care o ghidează în viață, afirmație care te ajută să îți faci o idee despre personalitatea sa.

selfie pe Instagram cu Ana Ularu tunsa bob la soare

Sursa foto: Instagram Ana Ularu

Mult timp și-a dorit să fie balerină, iar în adolescență era „punkeriță”, muzică pe care o mai ascultă și acum. Îi place să mănânce și face prăjituri bune, după cum se confesa în interviul către Viitorul României.

Ce mai știm despre Ana Ularu? Conform Cinemagia, actrița e pasionată de desen și de jazz și a apărut în 2002 pe coperta celebrului album OCS, „Mâinile sus”.

Cine este iubitul Anei Ularu?

Dacă sintagma „Ana Ularu are iubit” nu îți dă pace, află că nu îți putem oferi un răspuns concludent. Protectoare cu viața ei privată, Anei Ularu nu îi place să discute despre povestea de dragoste pe care o trăiește, deși a recunoscut că există un „El” în viața sa. Alături de partenerul său, actrița a scris și un scenariu, profitând de timpul liber oferit de carantină, așa cum declara către News.ro.

Știm că în 2018 se iubea cu Ștefan Eremia, solistul Greetings Sugar. Ana Ularu și iubitul ei au fost surprinși atunci de publicația Click în ipostaze romantice la gala UCIN organizată de TNB.

Filmele Anei Ularu

Suntem la unul dintre capitolele noastre preferate, Ana Ularu: filme.

Conform Ana Ularu imdb, actrița a jucat în nu mai puțin de 48 de titluri, dintre care cele mai cunoscute sunt serialul „Emerald City”, un prequel la „Vrăjitorul din OZ”, mai recentul Alex Rider, dar și filmele Periferic și Inferno.

Cu „Periferic” câștiga și aprecierea criticii de specialitate. În 2010, în regia lui Bogdan George Apetri, Ana Ularu se remarca în calitate de una dintre cele mai talentate tinere actrițe și câștiga trofeul Boccalino la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno. Omagiile continuau cu premiul pentru cea mai bună actriță la festivalurile de la Salonic și Novi Sad, dar și cu o menţiune specială la Festivalul Internaţional de Film de la Varşovia. Tot „Periferic” îi aducea și premiul Gopo pentru cea mai bună actriță, dar și selecția în programul Shooting Stars de la Berlinale, care aduna laolaltă cei mai talentați tineri actori europeni.

După rolul în „Italiencele”, Ana Ularu bifează prezențe în filme românești apreciate, precum „Hârtia va fi albastră” (regia Radu Muntean), „Sunt o babă comunistă” sau „La drum cu tata”. Strălucește însă mai ales pe plan internațional, unde joacă în „Serena”, „Inferno” sau serialul The Borgias. De remarcat este și prezența sa în Youth without Youth, de Francis Ford Coppola, după o scriere a lui Mircea Eliade, unde i-a avut colegi pe Tim Roth și Alexandra Maria Lara.

Dar unul dintre „punctele fierbinți” din cariera actriței este partitura din Siberia, unde juca alături de Keanu Reeves. Talentul actor din Matrix interpreta un comerciant de diamante atras în Siberia de dispariția partenerului său, care se îndrăgostește de Katya, căreia i-a dat viață chiar românca noastră. Ca să îți dai seama ce bine se potrivesc, îți lăsăm mai jos un filmuleț cu Ana Ularu și Keanu Reeves.

Citește aici și alte informații despre tânăra actriță care l-a cucerit pe Keanu!

Cei doi se întreceau în cuvinte calde unul la adresa celuilalt. Într-un interviu acordat către Formula As, Ana Ularu aprecia inteligența lui Reeves, „unul dintre cei mai deștepți oameni”, iar actorul american o lăuda pe româncă pentru „curajul, inima și spiritul ei”.

Mai recent, chiar la finalul anului 2020, Ana Ularu juca în serialul Alex Rider, difuzat și la noi de AXN, bazat pe seria de romane de spionaj a scriitorului englez Anthony Horowitz. Un adolescent pregătit toată viața să fie spion e recrutat împotriva voinței sale de MI6 și ajunge să investigheze un internat izolat din munți unde suspectează că au loc experimente terifiante. Ana Ularu joacă rolul Evei Stellenbosch, Decanul internatului Point Blanc. Nu se știe încă dacă și când va avea loc premiera celui de-al doilea sezon al serialului, dar este puțin probabil ca actrița noastră să mai bifeze prezența.

În 2021, Ana Ularu vine și mai aproape, apărând în serialul marca Netflix, Tribes of Europa, despre trei frați ce pot schimba soarta lumii după o catastrofă globală.

Câți ani are Ana Ularu?

Născută pe pe 26 iunie 1985, la București, Ana Ularu a împlinit frumoasa vârstă de 35 de ani, dar ceea ce putem afirma cu siguranță este că nu îi arată.

Cu o carieră prolifică, actrița care a debutat înaintea vârstei de 10 ani are în față numeroase roluri cu care de abia așteptăm să ne delectăm.

Ana Ularu imbracata intr-o rochie cu buline in social media

Sursa foto: Instagram Ana Ularu

Ce fac părinții Anei Ularu?

Așa cum ți-am spus, Ana Ularu provine dintr-o familie de artiști, de unde i-a fost insuflată și dragostea pentru cinematografie și pentru film.

Părinții Anei Ularu sunt, conform Cinemagia, Mihaela și Nicolae Ularu, de profesie scenografi. Actrița consideră că mama sa îi este și cel mai temut critic, dar și cel mai mare fan, dat fiind faptul că i-a stat alături nu numai în sală, la premierele filmelor în care a jucat, dar și în culise, atunci când nu mai găsea loc pentru a-și admira altfel talentata fiică.

Află mai multe despre una dintre actrița noastră preferată de pe pagina de Instagram Ana Ularu.

Până atunci, delectează-te cu filmele sale și descoperă de ce suntem atât de mândre să o avem drept conațională. Tu te numeri printre fanele Ana Ularu?

Surse articol: Anamaria Onisei, Viitorul României, Cinemagia, News.ro, Click.ro, IMDb, Formula As, Unica, Instagram, FilmNow

Surse foto: Getty/Guliver, Instagram

Articolul urmator
Chef Sorin Bontea este un familist convins. Cine este femeia care-i stă alături de peste 30 de ani
Chef Sorin Bontea este un familist convins. Cine este femeia care-i stă alături de peste 30 de ani
Cum va arata viata ta peste 5 ani?
Incepe quiz
Cum va arata viata ta peste 5 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.