Keanu Reeves, o viață marcată de tragedii în lanț: i-au murit fiica, iubirea vieții si cel mai bun prieten

Keanu Reeves, o viață marcată de tragedii în lanț: i-au murit fiica, iubirea vieții si cel mai bun prieten

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Un zâmbet răvășitor ce ar topi până și cea mai de gheață inimă, un palmares impresionant de premii, zeci de apariții pe micile ecrane și un talent incontestabil. Keanu Reeves, în vârstă de 56 de ani, este, fără doar și poate, unul dintre cei mai apreciați actori de la Hollywood și, în aparență, cu o viață la care mulți ar putea îndrăzni doar să viseze.

În realitate, viața nu a fost deloc ușoară pentru Keanu Reeves. A primit "lovituri" una după alta, iar prima dintre acestea a fost când prietenul său apropiat, actorul River Phoenix, s-a stins din viață la doar 23 de ani, în urma unei supradoze de droguri. Pe atunci, probabil el nu putea decât să spere că acela va fi cel mai tragic eveniment din acel deceniu. Însă Keanu Reeves a fost doborât și mai tare. Însă prin puterea propriului exemplu, Keanu Reeves este capabil să le arate tuturor că, oricât de grea ar fi viața, avem întotdeauna motive să mergem mai departe. 

 

Sursa foto: Pinterest

În 1995, actorul avea doar 31 de ani, era în plină ascensiune a carierei sale și profita la maximum de beneficiile pe care le avea, prin prisma meseriei. Îi plăcea burlăcia, dar a mărturisit la un moment dat că își va dori, într-un final, o familie. Această dorință l-a ajuns din urmă pe Keanu și trei ani mai târziu, a întâlnit-o pe actrița Jennifer Syme, despre care atunci spunea la acel moment că este dragostea vieții sale. Erau foarte îndrăgostiți și se pregăteau să devină părinți, după ce Jennifer Syme a rămas însărcinată la doar un an de relație. Din păcate, viața avea alte planuri pentru ei.

Sursa foto: Pinterest

Jennifer Syme a născut pe data 24 decembrie 1999 o fetiță pe care actrița și Keanu Reeves deciseseră să o numească Ava Archer. Din păcate, bebelușul s-a născut mort. Iubita lui Keanu Reeves a avut atunci depresie postpartum, în timp ce actorul s-a adâncit în muncă și proiecte, pentru a-și lua mintea de la tragedie. Însă, la doar doi ani după ce le-a murit copilul, Jennifer Syme a fost implicată într-un accident de mașină fatal. Din acel moment, viața nu a mai fost niciodată la fel pentru Keanu Reeves. Jennifer Syme este înmormântată lângă fiica ei, în cimitirul Westwood Village Memorial Park din Los Angeles.

Keanu Reeves, care este de obicei destul de discret în privința vieții sale personale, a oferit amănunte despre ce a însemnat pentru el pierderea iubitei și a fetiței sale, într-un interviu din 2006. "Când oamenii pe care îi iubești pleacă, rămâi singur. Mi-e dor să fiu parte din viața lor și să fie parte a mea. Mă întreb cum ar fi prezentul dacă ar fi aici, ce am fi putut face împreună. Mi-e dor de toate lucrurile grozave care nu vor fi niciodată. O mare parte din aprecierea mea față de viață a venit prin pierderi. Viața este prețioasă. Merită.", a declarat actorul, conform BrightSide.

Sursa foto: Pinterest

Vindecarea a durat mult. Keanu Reeves nu părea interesat din punct de vedere romantic de nimeni, întrucât viața sa personală părea că s-a oprit. Și totuși, nu-și pierduse credința. În același interviu sincer, din anul 2006, actorul a recunoscut: "Încerc să nu fiu singur atât de mult. Și, aceasta este adevărata luptă. Vreau să mă căsătoresc. Vreau să am copii. Este una dintre cele mai mari dorințe ale mele. Dă-mi ceva timp."

În acea perioadă, circula online o imagine ce îl înfățișa pe actor trist, chiar în ziua de Crăciun, mâncând singur pe o bancă. În plus, un jurnalist de la publicația Time l-a numit pe Keanu Reeves "introvertitul suprem". Dar după ploaie există întotdeauna un curcubeu. Iar asta a demonstrat cu vehemență Keanu Reeves.

Femeia care i-a adus lumină în viață

În 2009, Keanu Reeves a cunoscut-o pe Alexandra Grant la un eveniment. Cei doi au păstrat în legătura, deoarece au colaborat în privința cărților lansate de actor în 2011 și apoi din nou în 2016.

Sursa foto: YouTube

Citește și Când te îndrăgostești de OM, nu de APARENȚE. Keanu Reeves și-a așteptat mult dragostea: ”Zâmbetul ei este...”

Relația lor nu a fost niciodată promovată și a fost prezentată ca o prietenie de-a lungul timpului. În cele din urmă, în 2019, Keanu și Alexandra s-au afișat pentru prima dată în calitate de cuplu. Keanu Reeves a trecut prin Iad și înapoi, dar a ieșit un om mai bun și mai puternic de cealaltă parte. 

Surse articol: Brigt Side / The Sun.co.uk / Cheat Sheet

Surse foto: Pinterest, Getty

Articolul urmator
Viața lui Mihai Găinușă, o poveste marcată de sacrificii: „Am pus munca înaintea familiei”
Viața lui Mihai Găinușă, o poveste marcată de sacrificii: „Am pus munca înaintea familiei”
Cine e cel mai bun prieten al tau?
Incepe quiz
Cine e cel mai bun prieten al tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (19)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.