Cine este Cristina Bâtlan? Tot ce nu s-a spus până acum despre femeia de afaceri

Cine este Cristina Bâtlan? Tot ce nu s-a spus până acum despre femeia de afaceri

Alida Enache

Pe Cristina Bâtlan am cunoscut-o cu toții de pe micile ecrane, de pe postul de televiziune PRO TV. Are 48 de ani, este antreprenoare, jurată și investitoare în cadrul emisiunii "Imperiul Leilor" și se poate declara o femeie de succes.

 

UPDATE 24 februarie. Este o femeie extrem de puternică și a reușit să-și facă un renume prin propriile forțe, dar soarta nu a fost deloc blândă cu ea. Cristina Bâtlan a vorbit recent despre cel mai greu moment din viața ei, când copilul ei a venit pe lume înainte de termen, cântărind doar 815 grame. Băiețelul nu a primit nicio șansă de supraviețuire din partea medicilor, ba chiar au refuzat să-l mai bage la incubator.

"Roberto (nr. fostul soţ al Cristinei), în momentul în care Adi s-a născut, a spus că acest copil dacă are gena mea şi a ta nu are cum să moară, el trăieşte. Medicii au spus că nu are nicio şansă. Au vrut să-l arunce la gunoi, nu voiau să-l bage în incubator, pe externarea din spital scria avort. Şi Roberto i-a rugat să bage copilul în incubator. 

Copilul a fost declarat viu după trei zile, pentru că şansa lui era infimă, nu exista. Eu nu l-am văzut în primele trei zile, l-am văzut abia după trei zile. Am văzut un copil care râdea. I-am cerut surorii mele să-mi facă haine pentru Adi, i-am spus să se ducă să ia un costum şi să îl taie la jumate. Era foarte, foarte mic. Mi se părea superb. Adi nu se poate uita la pozele cu el şi nu înţelege cum îl vedeam superb", a declarat femeia de afaceri. 

Acum, după 19 ani de la episodul care le-a umbrit existența, Adrian este perfect sănătos, semn că lupta părinților nu a fost în zadar. S-a dezvoltat normal, cu toate că e trecut printr-o intervenție la ochi la scurt timp după naștere. În prezent, tânărul pare că o ia pe urmele mamei, gustând deja din viața de antreprenor prin propria lui afacere. 

----

Ne putem da seama cu ușurință că este o prezență inteligentă, puternică și cu bun-gust, luând în calcul aparițiile sale televizate, însă ne-am dori să știm mult mai multe despre ea. Află și tu cine este adevărata Cristina Bâtlan din rândurile de mai jos!

De la avocată la antreprenoare de succes

Cristina Bâtlan se pregătea să devină avocat, însă, ulterior, și-a dat seama că ar mai vrea să profeseze în domeniul respectiv. Ce a făcut apoi? Și-a luat inima în dinți și a intrat, curajoasă, în universul afacerilor. Avea doar 19 ani pe atunci și multe vise, pe care, probabil, a și reușit să le împlinească între timp, având în vedere succesele sale de până acum.

Inițial, în 1995, ea și fostul ei soț, Roberto, au pus bazele unui business cu genți. Mai apoi, la începutul anilor 2000, având o pasiune pentru pantofi, ea a înființat brandul românesc de încălțăminte Musette, care a și propulsat-o pe culmile succesului.

La vremea aceea, și-a deschis două magazine în Capitală, unul în București Mall și altul în Unirea, pe care le aproviziona cu marfă din Italia și Spania. Ulterior, pentru că nu era deloc încântată de termenele de livrare, de calitatea mărfii și de prețurile piperate pe care era nevoită să le plătească, a hotărât să-și vândă stocul către un alt retailer. Imediat după asta, își cumpăra o fabrică în București.

A început să producă pantofi de lux, iar după câteva luni și multe încercări, a reușit să își deschidă 20 de magazine în toată țara, mai precis, în cele mai mari orașe din România. Și așa, cu timpul, brandul Musette a devenit cunoscut de întreaga lume. Cele mai citite reviste de fashion de pe tot globul, printre care Cosmopolitan, Elle, Marie Claire, Harper's Bazaar îl menționează deseori în articolele lor.

 Imagine cu Cristina Bâtlan în timp ce face un selfieSursa foto: Facebook

“Avem o formulă imbatabilă: lucrând în unitățile proprii și făcând totul de la 0, avem un preț corect pentru calitatea pe care o oferim. Nu facem rabat de la calitate, dacă greșim suportăm și nicidecum nu o simte clientul în prețul final.”, explică ea despre afacerea sa.

Însă ce s-a întâmplat cu Cristina Bâtlan în tot acest timp? Ei bine, s-a transformat, bineînțeles, în antreprenoarea de succes care este astăzi. Și-a asumat rolul de director de creație și a început să coordoneze o întreagă echipă de designeri, care mai de care mai creativi, atât francezi, cât și italieni. În anul 2021, aceasta avea o cifră de afaceri de peste 16 de milioane de euro, o echipă de peste 500 de membri, două fabrici și 28 de magazine în țară și în alte capitale ale lumii.

"Avem liste de așteptare de o lună. Concurența adevărată e în străinătate: magazinele noastre de acolo au nevoie de produse cât mai repede. Dacă in România clienții înțeleg că Musette este un brand pronto modă, în afara granițelor nu avem aceeași notorietate și nici aceiași clienți ca în țară. Ei ne cer să venim cu toată marfa într-o zi, ceea ce e imposibil în structura noastră, în condițiile în care actualizăm și producem constant. Ar fi posibil dacă am cumpăra marfă din altă parte, dar nu ar mai fi Musette, ar fi ceva obișnuit.", povestește ea despre brandul său.

Cristina Bâtlan, înșelată de soțul și partenerul ei de afaceri 

Dacă din punct de vedere profesional se poate lăuda cu multe reușite, pe plan amoros lucrurile stau total altfel. Faimoasa “leoaică“ de la PRO TV a avut parte de multe dezamăgiri pe parcursul mariajului său cu Roberto Bâtlan, deoarece bărbatul i-a fost infidel timp de cinci ani.

„Eu nici nu am aflat. Eram ultima persoană care s-ar fi gândit vreodată că Roberto mă minte sau mă înșală. Deci nu aș fi crezut. Și ce e asta? Un ego foarte mare al meu.

Am aflat după cinci ani sau patru ani. Nu o cunoșteam, n-am cunoscut-o. Ori de câte ori spunea o minciună, venea cu o minciună d-asta imbatabilă. Eu nu puteam să concep că mă minte. Eu îl credeam.Când cineva mi-a deschis ochii, că uite ce se întâmplă. Atunci am zis că nu se poate, eu nu pot să am o viață dublă. Am țipat, nu am vorbit. Asta nu e o chestie pe care o vorbești. Până la urmă, asta era realitatea. Tot ceea ce proiectasem eu, atunci mi-am dat seama că sunt praf. După povestea asta m-am dus în India, ca să înțeleg cine sunt”, a povestit ea, în trecut, în podcast-ul lui Cătălin Măruță.

Chiar dacă a fost înșelată, femeia de afaceri și-a găsit puterea de a-și ierta fostul soț. Cei doi au divorțat în urmă cu patru ani, însă au rămas prieteni. În plus de asta, Cristina Bâtlan a și participat la nunta lui.

„Am avut o căsnicie foarte lungă, am un parteneriat foarte bun cu Roberto, dar ne-am despărțit acum 6 ani de zile. Am divorțat acum patru ani. Sunt o femeie singură. La un moment dat, dezvoltarea oamenilor se modifică. Mi s-a părut că viața mea de business e una foarte importantă pentru noi, suntem o echipă. Să stai 26 de ani în fiecare zi cu un om, problemele de acasă le ai și la birou. Roberto spunea că 'Puneam mâna pe umărul tău, era ca și cum puneam mâna pe umărul meu'.

În acel moment n-am înțeles, am simțit că e cea mai mare trădare. Ideea e că, într-adevăr, Roberto și-a găsit o parteneră. Divorțul ni l-a semnat o fostă colegă de facultate, căreia nu îi venea să creadă. A durat vreo doi ani până ne-am hotărât să divorțăm. Roberto stătea cu soția lui actuală, s-a și căsătorit între timp, am fost și la nuntă”, a mai mărturisit în podcast-ul menționat anterior.

Imagine cu Cristina Bâtlan în timp ce ține un buchet de flori în mânăViata este un roman cu multe capitole, o poezie infinita! Fiecare capitol este o experienta! Sa fii frumos inseamna sa fii tu insuti! Prietenii sunt oglindirea ta! Va multumesc pentru dragostea voastra neconditionata! 

Sursa foto: Facebook

Fiul Cristinei Bâtlan s-a născut prematur

Un detaliu pe care foarte puțini îl știu despre Cristina Bâtlan este faptul că ea este, înainte de toate, o mămică mândră. Chiar ea declară acest lucru de fiecare dată când are ocazia. În urmă cu doar trei luni, fiul său, Adrian, a împlint 18 ani, iar aceasta i-a făcut o urare înduioșătoare prin intermediul paginii persoanale de Facebook:

„Viata este o misiune ! Ai ajuns la majorat, insa varsta este doar un numar!! Iti doresc sa traiesti frumos, dragul meu! Sunt cea mai mandra mama!", este mesajul care însoțește o fotografie cu cei doi.

Antreprenoarea l-a adus pe lume pe Adrian Bâtlan alături de fostul ei soț, Roberto. Tânărul s-a născut prematur, la cinci luni și jumătate și cântărea doar 815 grame în prima sa zi pe pământ. Deși, la vremea aceea, medicii nu i-au dat nicio șansă, acesta a reușit să trăiască cu ajutorul unui pediatru foarte bun.

„Roberto , în momentul în care Adi s-a născut, a spus că acest copil dacă are gena mea și a ta, nu are cum să moară, el trăiește. Medicii au spus că nu are nicio șansă. Au vrut să-l arunce la gunoi, nu voiau să-l bage în incubator, m-au declarat că am avortat, pe externarea din spital scria avort. Și Roberto i-a rugat să bage copilul în incubator. Copilul a fost declarat viu după trei zile, pentru că șansa lui era infimă, nu exista.", a mai declarat ea.

Acum, Adrian nu mai seamănă deloc cu acel copil firav de altă dată. La fel ca părinții săi, și el se pregătește să intre în lumea afacerilor la o vârstă fragedă și are deja în minte o idee de business:„Merg pe urmele lor, dar într-un alt domeniu. Este un gol în piață pe zona de încălțăminte foarte exclusivistă”.

 Imagine Cu cristina Bâtlan în timp ce face un selfie alături de fiul său și prietenii luiLa multi ani, Adi! Cele mai frumoase momente sunt acelea in care ai prietenii aproape! Fiecare aniversare e un nou inceput! Esti minunat, te iubesc si sunt mandra de tine!

Sursa foto: Facebook

În prezent, Cristina Bâtlan este singură și se concentrează pe afacerea sa și pe proiectul televizat în care este implicată.

„Aș vrea să investesc într-o companie sau afacere în care nu ar trebui să mă preocup neapărat de bunul mers, ci să vin ca business angel, să întâlnesc oameni care știu cum se face lucrul acesta și să-l facă bine. Mă reinventez permanent, așadar, am nevoie de inspirație în business-ul meu actual, dar și în viața mea de zi cu zi”, spunea ea despre participarea în emisiunea "Imperiul Leilor".

Despre business-urile în care și-ar dori să investească în viitor, ea mai susține că: “Mă preocupă cel mai mult zona sustenabilităţii. Caut idei inovatoare, caut parteneri, oameni capabili să-și ducă ideile la bun sfârșit. Ideea valorează 10%, punerea în practică 90%.”

Citește și: Cu ce rămâne Valentina Pelinel din căsnicia cu Cristi Borcea, în caz că vor ajunge la divorț

Surse articol: Impact, Wall-street, Cancan

Surse foto: Facebook

Articolul urmator
Chef Sorin Bontea este un familist convins. Cine este femeia care-i stă alături de peste 30 de ani
Chef Sorin Bontea este un familist convins. Cine este femeia care-i stă alături de peste 30 de ani
Ți-ai întâlnit iubirea vieții până acum?
Incepe quiz
Ți-ai întâlnit iubirea vieții până acum?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.