Cine este Dan Chișu? Persoană publică sau actor?

Cine este Dan Chișu? Persoană publică sau actor?

Redactor Andreea Baluteanu

Cu o carieră polivalentă, Dan Chișu este actor, regizor și producător, scriitor și bucătar, dar cochetează și cu poker-ul și și-a câștigat existența și din turism sau organizând turnee de tenis. Atunci când amintim și că vedeta e celebră grație vieții amoroase tumultuoase, ceea ce rezultă e un portret incredibil de fascinant.

Află din rândurile de mai jos cine e Dan Chișu, atât persoana publică cu opinii adesea controversate, dar și artistul care ne-a dăruit filme și cărți devorate pe nerăsuflate de fani. Descoperă una dintre cele mai captivante celebrități de la noi!

Dan Chișu: ce trebuie să știi despre vedetă

Atunci când poți să te lauzi că ești actor, regizor, producător, bucătar, dar și jucător de poker, e clar că viața ta merită povestită. Conform biografiei lui Dan Chișu, actorul și regizorul de succes s-a născut la 21 iulie 1955, la Brăila, tatăl său fiind comandantul penitenciarului din localitate, ceea ce îl ținea ocupat și oferea fiilor săi posibilitatea de a se dezvolta multilateral. Nu numai vedeta despre care discutăm azi s-a bucurat de realizări în viață, dar și fratele său, critic literar și redactor „Literatorul”, a avut o profesie în care a fructificat imaginația și creativitatea.

Dan chisu portret alb negru imbracat in costum si cu parul grizonat

Sursa foto: Facebook

După liceu se împrietenește cu membrii trupei Pheonix, alături de care a pornit în turnee prin țară și a deprins gustul scenei, evitând astfel „la mustață” posibilitatea unei cariere în medicină, favorizată de părinții săi. De fapt, conform Mișcarea de rezistență, sunt 3 oameni care au influențat masiv viitoarea carieră a lui Chișu: Nicu Covaci de la Phoenix, Alexandru Tocilescu și Ion Țiriac.

Astfel se clădea, cărămidă cu cărămidă, omul care urma să cocheteze cu atâtea domenii, bărbatul cu lipici la femei, dar și personalitatea spumos de sinceră cu opinii adesea controversate.

Ce altceva mai trebuie să știi despre vedetă? Noi am fost impresionate de casa lui Dan Chișu, surprinsă într-o ședință foto Viva din 2010, pictată în nuanțe reci, cu finisaje armonioase și o cadă-monument în dormitor!

Viața amoroasă a lui Dan Chișu

La fel de spectaculoasă precum cariera sa și uneori chiar mai savuroasă, viața amoroasă a lui Dan Chișu a luat de multe ori „fața” proiectelor sale profesionale. Nici nu e de mirare, dat fiind faptul că a întreținut relații de dragoste cu femei celebre.

Prima sa iubită „faimoasă” a fost Manuela Hărăbor, frumoasa protagonistă din „Pădureanca”. De legătura cu superba actriță se leagă și probabil cel mai vehement scandal din viața vedetei. Astfel, conform Manuelei Hărăbor, ea și Dan Chișu au un băiat pe nume Andrei, pe care însă bărbatul s-a ferit să îl recunoască. Diagnosticat cu autism, Andrei a fost crescut de către Manuela Hărăbor fără sprijinul lui Chișu, care a fost însă obligat de instanță să plătească pensie alimentară în 2016, conform Click.ro.

Citește mai multe: Dan Chișu, despre copilul rezultat din idila cu Manuela Hărăbo

Dar cea mai renumită iubită a lui Dan Chișu rămâne Mihaela Rădulescu, regizorul fiind și azi recunoscut, în anumite medii, drept „primul iubit celebru” al brunetei. Cei doi s-au iubit în anii 90, dar nu au oficializat relația. Conform revistei Eva, Dan Chișu a mai avut legături sentimentale cu stilista Innei, Maria Andrei, cu modelul Rosana Oprea și cu Roxana de la Trident.

Vârsta lui Dan Chișu (65 de ani) nu reprezintă un impediment pentru iubire. Azi formează un cuplu discret cu Alina Chivulescu de care îl leagă o poveste romantică de dragoste.

Cariera lui Dan Chișu

Nu mai enumerăm încă o dată lista aproape interminabilă a ocupațiilor lui Dan Chișu și ne vom rezuma doar la profesiile care l-au făcut celebru. Ca om de film, nu putem decât să îi fim recunoscătoare pentru că a creat Festivalul DAKINO. Tot el este și inițiatorul Nopții Devoratorilor de Publicitate și ni i-a adus în țară pe Kusturica și Bregovic.

A fost de asemenea ghid turistic, a organizat turnee de tenis și a călătorit în toată lumea. E renumit și grație activității literare, fermecându-ne cu titluri „condimentate”. Caută sintagma „Dan Chișu carte” și vei fi răsplătit cu titluri precum „Garsoniera din pădurea de macarale”, „Rețete pe muchie de tigaie povestite de Dan Chișu” sau „Singur sub duș”.

Însă, în ultimii ani, Dan Chișu este recunoscut mai ales grație succeselor înregistrate la poker. A fost, la un moment dat, numărul 1 mondial, așa că nu îți recomandăm să subestimezi în vreun fel acest hobby drept „moft” sau „capriciu de artist”.

Dan Chișu filme: ce titluri să urmărești

Actorul Dan Chișu a impresionat cu titluri precum „Senatorul melcilor” (1995), „Faimosul paparazzo” (1999), Asfalt Tango (1995) și mai recentul “#Selfie, unde îl juca pe tatăl lui Yasmine.

Mai prolifică, activitatea de regizor pare să i se potrivească însă mănușă. În 2010 a debutat ca regizor, scenarist și producător cu WebSiteStory, iar în 2011 lansa „Ursul”. A colaborat cu Oreste Teodorescu pentru realizarea „Și caii sunt verzi pe pereți” (2012), iar în 2013 ne dăruia „Love Building” și „București NonStop”.

Dan chisu in ipostaza de regizor pe un camp acoperit cu iarba inalta si cu sapca in cap

Sursa foto: Facebook

De notorietate s-a bucurat și filmul realizat în pandemie de Dan Chișu, „9 poveşti de dragoste şi ură”, scris în trei zile, filmat în șase și editat în încă șase. Pelicula era vândută apoi către HBO, după cum declara vedeta către Agerpres.

În calitate de producător, semna și „O lume nouă”. „Aniversarea” de Dan Chișu se bucura de asemenea de succes, avându-i drept protagoniști pe Mircea Albulescu și Răzvan Vasilescu.

Cu cine se iubește în prezent Dan Chișu?

Puțini ar fi crezut că eternul burlac Dan Chișu își va pune vreodată pirostriile, dar a făcut-o în toamna lui 2018, atunci când și-a unit destinele cu actrița Alina Chivulescu (Bella din „La bloc”) în cadrul unei ceremonii private la care au participat doar prietenii apropiați. De atunci, Dan Chișu și Alina Chivulescu preferă să își petreacă viața departe de lumina reflectoarelor, trăindu-și frumoasa poveste într-o discreție rar întâlnită.

Puțini fani știu că Dan Chișu și soția sa reluau de fapt un amor vechi de 20 de ani, reîntâlnindu-se pe platourile de filmare de la #Selfie, din 2014.

Averea lui Dan Chișu

Știm că este un subiect delicat, dar suntem gata să îți satisfacem curiozitatea. Dacă te întrebi care este averea lui Dan Chișu, află că actorul și regizorul mărturisea că a câștigat peste 190000 de euro la masa de poker în numai doi ani, conform wowbiz.ro.

Până la acel moment, vedeta se mândrea cu faptul că este capabilă să facă filme pe banii proprii și povestea jurnaliștilor de la Libertatea că ar fi putut fi un om bogat dacă alegea să nu investească în pasiunile sale.

În ceea ce privește afacerile lui Dan Chișu, acestea includ câteva imobile și casa de producție Dakino Production, conform KanalD.

Dan Chișu bolnav: de ce afecțiune a suferit?

Diagnosticat cu cancer de piele, Dan Chișu a trecut prin mai multe intervenții chirurgicale, ultima dintre ele având loc în 2019. Vedeta povestea pentru click.ro că afecțiunea i-a fost depistată din întâmplare, de către o prietenă bună de profesie medic, la o petrecere.

Din fericire, intervențiile au fost de succes și acum boala lui Dan Chișu este ținută sub control.

Citește mai multe: Dan Chișu, lovit de tragedie: a făcut cancer pentru a treia oară!

selfie Dan Chisu si Alina Chivulescu in casa proprie, alaturide o canapea verde, aniversare cuplu dan chisu si alina chivulescu

Sursa foto: Instagram

Ce spune Dan Chișu despre vaccin

Un subiect care a făcut vâlvă în mediul online a fost legat de reacția lui Dan Chișu față de vaccinul contra noului Coronavirus. Nu te speria, nu e vorba despre simptome fizice, ci de un spirit de glumă cu tente sexuale care a făcut deliciul urmăritorilor vedetei într-o postare de pe Facebook.

Regizorul a stârnit reacții ironice și din partea bunului său prieten Mihai Bobonete. Te poți delecta cu schimbul de replici pe pagina de Facebook a vedetei.

Dan Chișu este o personalitate charismatică, cu o carieră prolifică și o viață amoroasă la fel de savuroasă. Tu te numeri printre fanele sale?

Surse articol: Mișcarea de rezistență, Eva, Click, Cărturești,Viva, Wikipedia, Agerpres, IMDb, WOWbiz, Libertatea, Cancan, KanalD, Facebook

Surse foto: Facebook, Instagram

Articolul urmator
Femeile din viața lui Dan Bittman, eternul burlac al scenei românești: ”M-am îndrăgostit foarte ușor în viață”
Femeile din viața lui Dan Bittman, eternul burlac al scenei românești: ”M-am îndrăgostit foarte ușor în viață”
Cine este sub papuc, tu sau el?
Incepe quiz
Cine este sub papuc, tu sau el?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.