Cum au consolat Kate și William durerea copiilor, declanșată de moartea străbunicii lor, Regina Elisabeta a II-a

Cum au consolat Kate și William durerea copiilor, declanșată de moartea străbunicii lor, Regina Elisabeta a II-a

Alida Enache

Odată cu moartea reginei Elisabeta a II-a, Prințul și Prințesa de Wales, William și Kate, au fost nevoiți să le explice copiilor lor, cu blândețe, trecerea în neființă a monarhului. Din păcate, este a doua oară când familia se confruntă cu o astfel de situație într-un timp destul de scurt, având în vedere că decesul Prințului Filip, Duce de Edinburgh, a avut loc anul trecut.

Reacția prințului Louis a topit inima mamei sale, care a transmis declarația lui celor îndoliați în fața Castelului Windsor.

Ziua de 8 septembrie 2022 va rămâne pentru totdeauna profund înrădăcinată în memoria colectivă. Atunci, Palatul Buckingham a anunțat moartea Reginei Elisabeta a II-a la vârsta de 96 de ani, iar la scurt timp după aceea au început procedurile deja stabilite pentru acest eveniment tragic.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

"Regina a murit, în liniște, la Balmoral în această după-amiază", a declarat Palatul Buckingham în acea zi, adăugând faptul că fiul ei, Regele Charles al III-lea, și nora sa, Camilla, Regina Consort, vor rămâne la Balmoral și vor pleca la Londra a doua zi.

Moartea reginei Elisabeta a II-a a venit, pe neașteptate, pentru lumea întreagă, dar în mod special pentru membrii familiei regale. Deșii sute de mii de persoane i-au adus, până acum, un omagiu regretatului monarh, cei care au cunoscut, cu adevărat, durerea sunt copiii, nepoții și strănepoții acesteia.

 Imagine cu Kate Middleton și Harry alături de cei trei copii ai lor în fața palatului

Potrivit Mirror, după ce au primit vestea că Regina Elisabeta nu se simte bine, Prințul de Wales (40 ani) a hotărât să meargă la căpătâiul bunicii sale, iar soția sa a decis să rămână acasă, cu copiii lor. Kate (40 ani) a fost surprinsă conducând în Windsor pentru a-și lua cei trei copii, Prințul George (9 ani), Prințesa Charlotte (7 ani) și Prințul Louis (4 ani), de la școală. Totul s-a petrecut chiar în prima zi de școală a micuților.

"Ducesa de Cambridge a rămas în Windsor, deoarece Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis se află în prima lor zi completă la noua lor școală", a publicat, ulterior, Palatul Kensington explicând de ce Middleton nu a fost alături de ceilalți membri regali în vizită la Majestatea Sa.

Din păcate, la scurt timp după aceea, a venit și tragica veste. Regina se stinsese din viață, iar Prințesa de Wales a fost nevoită să găsească o cale de a le explica asta copiilor ei.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

"Ea le-a spus cu blândețe lui George, Charlotte și Louis despre decesul Elisabetei la Windsor, înainte de anunțul oficial. A vrut ca ei să audă vestea tragică direct de la ea pentru a ușura lovitura", a relatat Closer Weekly.

O persoană din interior a adăugat că Prințesa de Wales și-a ales cu grijă cuvintele atunci când le-a dat vestea celor din familia ei: "Kate a spus că Elisabeta este în rai alături de prințul Philip. Au fost multe lacrimi și îmbrățișări, firește. Copiii sunt supărați".

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

Atunci când Kate Middleton și soțul ei, prințul William, au făcut o plimbare în fața castelului Windsor pentru a vedea florile primite de la cei îndoliați alături de soții Sussex, prințul Harry și Meghan Markle, Prințesa de Wales a povestit ceva extrem de emoționant. Fiul ei cel mic, prințul Louis, i-a topit inima cu reacția lui de după aflarea veștii.

"Cel puțin străbunica este cu străbunicul acum", a zis micuțul.

Soția prințului William a fost auzită, mai apoi, povestindu-le altor copii despre cuvintele micuțul Louis, iar ea a lăcrimat pe tot parcursul conversațiilor. Prințul a fost și el, de asemenea, sincer în legătură cu durerea pe care o resimte atunci când a discutat cu persoanele îndoliate din afara palatului.

Conform People, Elaine Gee, o profesoară din Wokingham, a vorbit cu Prințul de Wales despre dificultatea pe care întâmpinat-o atunci când a fost nevoită să le explice elevilor de școală primară moartea monarhului.

Gee a declarat pentru publicație că i-a spus regelui că a fost un an ciudat. Nu a trecut mult de când Regina își sărbătorise Jubileul de Platină, iar acum o lume întreagă îi deplânge moartea.

"A vorbit despre George, Charlotte și Louis, spunând că încearcă să păstreze un anumit sentiment de continuitate pentru ei la școală și să păstreze lucrurile cât mai normale posibil".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

Din păcate, familia regală se confruntă cu o astfel de situație tristă a doua oară într-un timp foarte scurt. Prințul Philip a trecut la cele sfinte anul trecut, în ziua de 9 aprilie 2021. Atunci, Prințul și Prințesa de Wales au fost nevoiți să le dea vestea copiilor lor și să îi ajute să facă față pierderii. Ei au folosit cuvinte blânde și exacte pentru a le explica ceea ce s-a întâmplat.

"William le-a spus lui George, Charlotte și Louis că Prințul Philip "a plecat în rai" și "este un înger acum". Sunt încă atât de tineri, așa că el și Kate au vrut să-i anunțe cu blândețe", a declarat, la vremea aceea, o sursă din interiorul palatului pentru Us Weekly.

Aceeași sursă a mai spus că moartea Prințului Philip i-a afectat puternic pe strănepoții săi, în special pe Prințul George și pe Prințesa Charlotte. Prințul Louis, din păcate, nu l-a văzut pe străbunicul său de prea multe ori. Pentru a-și aminti de el, copiii l-au ajutat pe tatăl lor să aleagă o fotografie a Ducelui pentru a o "atârna în casa lor în memoria lui".

William a mărturisit, în trecut, că el și soția sa și-au învățat copiii despre importanța de a vorbi despre sentimentele lor. Cei doi soți își doresc ca micuții lor să crească știind că-și pot exprima trăirile interioare liber.

Citește și: Totul despre scrisoarea secretă a Reginei Elisabeta din 1986 care va putea fi deschisă abia în 2085

Surse foto: Getty

Surse articol: Amomama, Indianwomensworld, Fatherly

Articolul urmator
Regele Charles al III-lea, dispus să acorde copiilor prințului Harry și ai lui Meghan Markle titluri regale
Regele Charles al III-lea, dispus să acorde copiilor prințului Harry și ai lui Meghan Markle titluri regale
Ce regină din istorie ești?
Incepe quiz
Ce regină din istorie ești?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.