Dan Bittman, acuzații dure la adresa Andreei Esca: "...și-a înscenat boala? Da, cred că da!"

Dan Bittman, acuzații dure la adresa Andreei Esca: "...și-a înscenat boala? Da, cred că da!"

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Dan Bittman continuă seria acuzațiilor controversate. Artistul a provocat valuri de intrigi în urmă cu ceva timp în mediul online după ce s-a opus purtării măștii pe stradă, contrar regulilor impuse de autorități, iar acum în colimatorul său a intrat chiar buna sa prietenă, Andreea Esca.

În urmă cu mai puțin de o lună, Dan Bittman declara că este împotriva "legilor date pe genunchi" și că este "șomer de lux de nouă luni", făcând referire la faptul că în timpul pandemiei au fost interzise concertele și evenimentele, principala sa sursă de venit.

Cu un ton acid, Dan Bittman s-a declarat împotriva purtării măștilor pe stradă acuzând că legile sunt create în defavoarea românilor și că nu este de acord cu indolența politicienilor.

Sursa foto: Instagram

"M-au supărat foarte tare mesajele care ne avertizau (n.r. pentru putarea măștii pe stradă), tragedii inventate. Eu nu pot să subscriu la chestia asta. Oamenii au început și încep să gândească cu capul lor, iar acesta este un lucru bun. Eu cred în existența unui virus care a fost așa din buzunar de către niște băieți deștepți. N-am mai văzut o modalitate prin care să manipulezi și să controlezi populații întregi cu virusul acesta. Eu sunt șomer de lux de nouă luni de zile, nu de-o zi, nu de o săptămână. Asta pentru că niște dobitoci ne conduc, este părerea mea și gata. Legile din România nu mai au nici o legătură cu cetățenii.", a declarat Dan Bittman, în luna octombrie a acestui an, pentru Gândul Live.

Mai mult decât atât, Dan Bittman a imflamat și mai mult spiritele când a dat de înțeles, în mod ironic, că mai degrabă și-a dori să își piardă viața în urma infectării cu virusul periculos, decât să trăiască în condiții umilitoare, așa cum le numește artistul.

"Eu nu contest că sunt cazuri dramatice. Atâta vreme cât nu am voie să fac autopsie pentru a stabili de ce a murit o persoană, nu pot să spun că au murit 5.000 de oameni de Covid-19 în România. Nu ai voie să spui, ca medic, că un om a murit de o boală, dacă nu îi faci autopsie. E vorba și de sălile de spectacol, dacă atât de tare ne protejează masca, de ce nu îi lași să vină cu mască la concerte? Am gura spurcată și îmi permit să spun orice. Să mor și eu de Covid, să dea Dumnezeu. Chiar nu vreau să mai trăiesc în condiții degradante. Nu se poate așa ceva, este prea mult.", a mai declarat Dan Bittman, conform sursei citate.

Dan Negru: "Rockul a avut mereu opinii, bune, proaste"

Declarațiile lui Dan Bittman referitoare la modul în care autoritățile gestionează lupta împotriva Covid-19 în țara noastră nu i-au lăsat indiferenți pe colegii săi de breaslă. Artistul a fost aproape linșat mediatic pe de-o parte, dar pe de altă parte au existat și voci care l-au susținut.

Sursa foto: Facebook

Dan Negru a avut o reacție pe Facebook cu privire la afirmațiile lui Dan Bittman și a susținut că vedetele rock au avut mereu păreri controversate de-a lungul timpului.

"Rockul a avut mereu opinii!! Bune, proaste, nu contează... pentru că a fost o opinie. Nu mi-aș imagina U2, Bob Dylan, Rolling Stones, Beatelșii, fără opinii. Despre asta e rockul! (...) Showbizul românesc e fără opinii. E despre Sala Palatului și 'mânuțele în aer'. Pro sau contra. Pentru că showbizul românesc este despre: 'Hai, mânuțele în aer! Postarea asta nu e pro sau contra Bittman. E despre 'mânuțele în aer...'", a scris Dan Negru pe pagina sa de Facebook, a scris Dan Negru, pe Facebook.

În schimb, Nicu Alifantis s-a numărat printre persoanele publice care l-au susținut pe Dan Bittman. "Iată că tradiționala solidaritate a breslei nu se dezminte. Nu-i așa, Dane? Și ce dacă rockul a fost dintotdeauna protestatar? Chiar nu mai contează. Se pare că e mai bine să nu mai ai păreri în țara asta!", a scris Alifantis pe o rețea de socializare.

Și Mugurel Vrabete, colegul de trupă al lui Dan Bittman l-a susținut vehement pe artist: "E momentul să spun ceva. Dan Bittman este prietenul și colegul meu de peste 33 de ani. O vârstă biblică despre cine are cunoștințe în domeniu. Aveți dreptul la părerile dumneavoastră, dar nu înțeleg de ce orice are alte păreri decât varianta oficială este automat incriminat. Cu riscul infatuării, vă spun că am un IQ peste medie, am absolvit facultăți și mastere. Mie îmi pute ceva și cred că multora la fel. (...) Așadar, cei care îl atacă pe Dan vor fi eliminați din lista mea"

Miță de la Bere Gratis: "E o personalitate a muzicii românești"

Un alt susținător al lui Dan Bittman este Miță de la Bere Gratis, care a declarat că artistul are dreptul să aibă opinii publice și că cei care îl blamează sunt lipsiți de respect.

Sursa foto: Instagram

"În ultimele zile am avut multe interviuri cu D. Bittman. Îl cunosc, este prietenul meu de 20 de ani. Bun/rău, prost/deștept, talentat/netalentat, e totuși o personalitate a muzicii românești. Eu am ascultat o părere, o supărare, o frustrare, o nevoie. Alții au auzit o blasfemie, o lipsă de respect, un act de inconștiență. Dar mă simt revoltat și jignit. Oare nu e posibil să avem și unii, și alții,niște sentimente pe care să le transformăm într-o liberă gândire și exprimare sau e nevoie de permisie să deschidem gura despre ce, unde, cum și când?", a scris Miță de la Bere Gratis, pe Facebook. 

Atac la adresa Andreei Esca

Recent, cu ocazia participării la emisiunea online moderată de Mădălin Ionescu, Dan Bittman a mai aruncat un cartof fierbinte în spațiul public. Solistul a declarat că nu crede că Andreea Esca a avut coronavirus și face legătură cu teoriile conspirației care circulă în mediul online de luni bune, potrivit cărora mai multe persoane publice din România au fost plătite pentru a afirma că s-au îmbolnăvit de Covid-19.

Prezentatoarea TV a anunțat în luna iulie a acestui an că a fost infectată cu virusul periculos, atât ea, cât și soțul și fiul său, Aris. 

Andreea Esca, în lacrimi în timpul videoclipului din iulie 2020 când anunța că a avut Covid-19. Sursă video: Captură YouTube

"S-au căutat atâtea și atâtea exemple, au vrut să găsească și în lumea sportului, au vrut să găsească și în lumea televiziunii, cum a fost Andreea Esca. Au vrut să găsească la un moment dat chiar și în lumea asta, a noastră, a artiștilor, a cântăreților... Dacă cred că Andreea Esca și-a înscenat boala? Da, cred că da! Cred că nu e nimic adevărat acolo. E părerea mea! E prietenă cu mine, dar... părerea mea e că nu e nimic adevărat. Am văzut oameni care au trecut prin chestia asta, nu așa se trece și nu așa se revine la știri, veselă și ferice! Eu cred că acolo e un trust care ne sperie zi de zi. Eu nu vreau să mă lupt acum cu PRO TV-ul... Dar în fiecare zi ne toarnă cu picătura dezastre peste dezastre și motive să fim cuminți și să tăcem.", a mărturisit Dan Bittman, în emisiunea lui Mădălin Ionescu. 

Pentru moment, nici Andreea Esca, dar nici reprezentanții trustului Pro TV nu au transmis nici o declarație publică referitoare la acuzațiile lansate de Dan Bittman. Artistul este în continuare foarte activ pe rețele sociale și publică adesea fotografii din timpul concertelor, spunându-le fanilor că este nerăbdător să se întoarcă pe scenă.

Surse articol: Adevărul / Click.ro / Gândul.ro

Sursa foto principală: Captură YouTube / Captură Video

Surse foto: Captura YouTube

Articolul urmator
Micuța Smaranda, fetița lui Codin Maticiuc, suferă de o boală rară! „E genul de boală care se întâmplă 1 la un milion de cazuri și nu poate fi tratată""
Micuța Smaranda, fetița lui Codin Maticiuc, suferă de o boală rară! „E genul de boală care se întâmplă 1 la un milion de cazuri și nu poate fi tratată""
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (21)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.