David Popovici a devenit cel mai rapid înotător din lume

David Popovici a devenit cel mai rapid înotător din lume

Alida Enache

David Popovici este, în mod oficial, cel mai rapid înotător de pe planetă! El a stabilit un nou record mondial al probei de 100 de metri liber, obținând astfel medalia de aur la Campionatul European de natație pentru seniori de la Roma, sâmbătă, 13 august.

UPDATE 19 iulie 2023: Astrograma natală este o reprezentare grafică, folosită în astrologie pentru a analiza poziția planetelor în momentul nașterii unei persoane. Crezi că David Popovici a fost influențat de așezarea astrelor în ziua în care a venit pe lume? Astrologii sunt de părere că acest aspect este foarte important, așa că vom analiza și noi explicațiile astrologului Daniela Simulescu. Aceasta i-a făcut astrograma înotătorului înainte ca el să obțină medalia de aur la Campionatele Mondiale de Natație în proba de 200 metri liber (în 2022). Iată ce a subliniat specialista pe baza informațiilor cunoscute deja despre data, luna și anul nașterii lui David Popovici:

„David Popovici s-a născut pe 15 septembrie 2004, la București. Ne dăm seama din start că este un nativ Fecioară. Zodia perfectă pentru cei perfecționiști. Orice persoană născută în această zodie muncește mult, optimizează, este meticuloasă, permanent nemulțumită, dornică să nu greșească deloc.”

Dacă ne uităm la întreg parcursul său profesional, vom vedea că toate calitățile de mai sus se reflectă perfect în personalitatea sa, mai ales că l-au ajutat să nu renunțe și să ajungă departe în cariera de sportiv. Acum trebuie să vedem ce rol a avut fiecare planetă poziționată strategic în data de 15 septembrie 2004!

„Soarele face o conjuncție la grad cu Marte. Acest aspect îl face curajos, neînfricat, de neîntrecut, competitiv, bătăios, bun organizator și pe alocuri fioros sau nerăbdător. Îi place să câștige. (...) Din fericire, lângă această conjucție se alătură și Jupiter, tot în Fecioară. Cu cât face lucrurile mai corect, cu atât va avea mai mult succes. Cu cât se va menține de rutina și disciplina Fecioarei, cu atât Jupiter îi va amplifica șansele. Și pe lângă toate cele de mai sus, Mercur unde credeți că se afla în momentul nașterii sale? Dacă vă uitați la interviurile lui și veți observa logica, simțul practic, discursul foarte bun, sigur vă veți da seama. Da, Mercur se afla tot în Fecioară. Atenție, focus, simț al detaliului extraordinar. Să recapitulăm puțin: Soare, Mercur, Marte, Jupiter, toate în Fecioară. Cu asemenea poziții în harta natală, orice om poate atinge perfecțiunea în orice domeniu ar alege.”, a explicat astroloaga pe site-ul Astrosens, într-un articol despre marele înotător.

Pare că totul se leagă, nu-i așa? Este foarte interesant modul în care energiile mișcărilor planetare poate influența viața unui om, încă din clipa în care acesta s-a născut.

UPDATE 5 septembrie: Noi victorii pentru David Popovici! Steaua natației mondiale a câștigat aurul la Campionatul Mondial de înot pentru juniori, obținând un timp de 47.13 secunde. Acesta este al 4-lea cel mai bun timp al probei din anul 2022.

Pe locul s-a clasat Jere Hribar (Croația) cu 49.37 secunde, iar pe locul trei Nikolas Antoniou (Cipru) – 49.91 secunde. Competiția a avut loc în Peru, la Lima, iar românul a obținut cel mai bun timp din faza semifinalelor, mai exact, 48.17 secunde. David Popovici deține acum nouă dintre cei mai buni timpi ai anului la 100 de metri liber. 

De asemenea, alți români fac cinste țării noastre! Patrick Sebastian Dinu s-a calificat și el în finala de 100 de metri liber, obținând un timp de 50.22 secunde. Bianca Costea, în vârstă de 17 ani, a cucerit medalia de aur în proba de 50 de metri liber, finalizând în 25,23 secunde. Vlad Stancu a obținut și el bronz la 1.500 de metri liber.

„CAMPIONATUL MONDIAL DE JUNIORI LIMA 2022
David Popovici și Patrick Sebastian Dinu s-au calificat în finala de la 100 m liber!
Prima veste bună de la Peru din această noapte ne-o dau David Popovici și Patrick Sebastian Dinu, care s-au calificat împreună în finala probei de 100 m liber. După o semifinală fără emoții, David a ajuns în finală cu cel mai bun timp din semifinale: 48.17 s. În aceeași probă, și tot fără mari emoții, Patrick Sebastian Dinu a trecut de semifinale. Timp său din semifinale a fost de 50.22 secunde.
Finala probei de 100 m liber masculin va avea loc la noapte, de la ora 2:02, ora României”, a transmis Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, ieri, 4 august.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Muzeul Sportului (@muzeulsportuluioficial)

---------------------------

UPDATE 19 august: Fondul total de premii pentru sportivi de la Campionatul European de natație de la Roma a fost de jumătate de milion de euro. Potrivit celor de la gsp.ro, pentru locul întâi, Liga Europeană de Natație a dat 2.000 de euro pentru primul loc, 1.500 pentru al doilea, și 1.000 pentru al treilea. Premiul pentru record mondial a fost estimat la 10.000 de euro, iar pentru doborârea celui european de 5.000. 

Astfel, pentru cele două medalii de aur David a fost premiat cu 4.000 de euro, la care se mai adaugă încă 10.000 pentru faptul că a doborât recordul mondial la proba de 100 de metri liber. A terminat finala cu timpul 46,86, devenind cel mai bun înotător al tuturor timpurilor la această probă.

UPDATE 17 august: David Popovici s-a retras din finala de la 400 de metri, deși a câștigat, cu ușurință, seria. Sportivul a obținut al patrulea timp - 3:47,99 - din calificări, iar finala era programată pentru seara aceasta. Motivele pentru care a hotărât să facă acest lucru au fost dezvăluite într-o postare pe Facebook.

”David Popovici nu va înota în finala de la 400m liber!

Antrenorul Adrian Rădulescu, împreună cu staff-ul tehnic, au decis să îl retragă pe David Popovici din finala de 400 m liber la Campionatul European de natație seniori de la Roma. Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare pe care l-ar fi avut în finală și dorința de a pregăti cât mai bine participarea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) – o competiție foarte puternică – sunt motivele care stau la baza acestei decizii.

David Popovici vă mulțumește pentru sprijinul necondiționat de care a avut parte pe toată durata competiției de la Roma și vă așteaptă mesajele de încurajare și la următoarele întreceri”, se arată într-un comunicat al FRNPM.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FRNPM Oficial (@frnpmoficial)

-----------

Știrea inițială

Are doar 17 ani și este un adevărat fenomen! Despre David Popovici vorbim acum, care a doborât un record mondial stabilit în anul 2009 de către brazilianul Cesar Cielo Filho. Tânărul a participat sâmbătă, 13 august, la Campionatul European de natație pentru seniori de la Roma și a obținut medalia de aur, după ce a parcurs cei 100 de metri în doar 46 de secunde și 86 de sutimi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FRNPM Oficial (@frnpmoficial)

Sportivul a devenit al doilea român care obține un titlu european într-o probă masculină. În 2021, Robert Glință a luat aurul pentru 100 m spate, la Budapesta. Această nouă reușită i-a adus lui David Popovici, la 100 m liber, recordul european de seniori și juniori, recordul mondial de seniori și juniori, precum și recordul competiției.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Club Sportiv NAVI (@cs_navi)

David Popovici, campion european și la 200 de metri liber

După marele succes din ziua de 13 august, David Popovici a mai adus un mare motiv de mândrie țării noastre. El a câștigat medalia de aur în proba de 200 de metri de la Europenele de la Roma, două zile mai târziu, 15 august, cu un timp record de 1:42.97.

Noul star al natației mondiale a obținut, astfel, cel mai bun timp al competiției și al treilea cel mai bun timp din istorie la această probă. Recordul mondial a fost stabilit în anul 2009 de către germanul Paul Biedermann, la Mondialele de la Roma, cu un timp de 1:42:00.

Imagine cu David Popovici la Campionatele de la Roma

„Nu prea aveam un timp în minte, singurul sfat pe care mi l-a dat antrenorul meu a fost: Fă o nebunie”. Cred că ceea ce am făcut este destul de nebunesc în acest moment”, a declarat adolescentul, după competiția de la Roma.

„Ultima lungime este specialitatea mea, la 100 m ca la 200 m. Așa că știam că o să-i las puțin în urmă pe ceilalți. Mă așteptam la asta. (...) Am fost extrem de obosit. Am avut curse în care am fost mult mai obosit decât atât, dar asta m-a omorât puțin. Am reușit în sfârșit să înot sub 1 min 43. Timpul obținut este excelent, a fost o cursă grea de înot. Cred că timpul este meritat”, a mai explicat el.

Legat de ceea ce se întâmplă la momentul actual pe rețelele de socializare, David Popovici a mai spus că: „Nu m-am uitat pe rețelele de socializare (…) Nu prea știu ce impact am în România în acest moment sau în lumea înotului, văd doar ce este în jurul meu. Dar la un moment dat, intrând pe net, voi vedea impactul pe care l-am avut și sunt încântat să știu asta.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FINA (@fina1908)

Însă veștile bune nu se vor termina aici! Sportivul român de performanță rămâne în capitala Italiei pentru a începe miercuri serii de 400 de metri.

„Este cea mai ciudată cursă pe care o voi face aici pentru că nu am experiență. Am înotat-o doar de trei ori în viața mea și a fost în concursuri mici. Dar este un loc bun pentru a începe și a vedea dacă sunt bun sau nu”, a mai declarat tânărul.

Ce părere au astrologii despre fenomenul David Popovici

Astrologul Cristina Demetrescu i-a făcut profilul astral lui David Popovici, după ce sportivul a stabilit un nou record mondial într-o zi de 13, după 13 ani de la ultimul eveniment de agest gen.

"Din punct de vedere astral, concluzia mea este că David Popovici n-are zodie, n-are Mercur retrograd, n-are Luna în Berbec sau pe casă proastă, n-are 13 cu ghinion, nici alte numere nefaste.

Doar ce a bătut un record mondial în zi de 13, după 13 ani. Culoarul 4 își redefinește vibrația sub numele său. Ghinionul e doar al colegilor de bazin sau al recordmanilor dinaintea lui. Nu știm de pe ce planetă sau din ce galaxie e, nu se orânduiește după Legea Gravitației, nici după cea a frecării dintre un corp solid și particulele de apă.

Nu are bioritm, pauză, mofturi. Nu așteaptă să îl trezească razele Soarelui. Nu pare să îl îmbete nici succesul. Nu are ego. Nu merge la risc, nu dă emoții negative, nu dezamăgește. Nu vrea la Neversea, Untold sau Saga.

Merge la școală ca toți tinerii, dar anticipez că va fi primul elev din istoria țării care va reuși să lase în urma sa o statuie, sper în fața liceului Coșbuc, un simbol de ambiție pentru toți copiii și tinerii din România.

No sex, no drugs and no rock 'n roll yet.

Nu avem echipă, nici valoare, avem un Geniu cum rar se naște și tot Universul conspiră întru strălucirea acestui miracol de om, pentru această țară."

Citește și: Tot ce trebuie să știi despre fenomenalul David Popovici, noua stea a natației mondiale

Surse foto: Youtube

Surse articol: Digi24, G4media, DigisportAstrosens

Articolul urmator
Liderul spiritual al vedetelor din întreaga lume, indiferent de religie. Sadhguru impresionează cu învățăturile sale despre viață și nu numai
Liderul spiritual al vedetelor din întreaga lume, indiferent de religie. Sadhguru impresionează cu învățăturile sale despre viață și nu numai
La ce e creierul tău cel mai bun?
Incepe quiz
La ce e creierul tău cel mai bun?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.