De ce îşi purta părul scurt Prinţesa Diana

De ce îşi purta părul scurt Prinţesa Diana

Redactor Andreea Baluteanu

Sunt tunsori care au definit ere, au instaurat tendinţe şi au marcat istoria frumuseţii. Mai fascinantă este însă, de multe ori, povestea din spatele coafurii care a devenit legendă: care au fost legile care au guvernat mişcarea foarfecii, astfel încât aceasta să modeleze şuviţele într-un mod inspirator?

Lady Diana Spencer, una dintre cele mai iubite figuri regale ale istoriei, nu ar fi fost la fel fără celebra ei tunsoare pixie! Află din rândurile de mai jos de ce îşi purta Prinţesa Inimilor părul scurt!

Cum a luat naştere una dintre cele mai cunoscute tunsori

Admiratorii ei ar spune că tunsoarea pixie îi reflecta perfect sufletul de zână, dar adevărul este că părul scurt nu intra în planurile iniţiale ale Dianei.

Mărturisirea ne vine direct de la sursă; chiar dacă, din păcate, Prinţesa nu se mai află printre noi pentru a ne povesti ea însăşi cum au stat lucrurile, hairstylistul ei, scoţianul Sam McKnight, a relatat istoria uneia dintre cele mai cunoscute tunsori ale tuturor timpurilor în cartea sa, intitulată simplu „Hair”.

Între hairstylist şi Diana s-a legat o prietenie puternică, ce a dăinuit până la moartea sa. Iar momentul emblemă al relaţiei lor profesionale a avut loc în 1990, atunci când Sam McKnight a fost chemat de fotograful Patrick Demarchelier pentru un scop necunoscut, dar foarte important. McKnight s-a gândit la Margaret Thatcher, dar, de fapt, era solicitat ca să o pregătească pe Diana pentru a apărea pe coperta ediţiei britanice a revistei Vogue.

Ca orice poveste cu potenţial să devină legendă, naşterea tunsorii pixie a Prinţesei a avut nevoie de o sclipire de magie. La început, McKnight i-a aranjat părul Dianei sub tiară, astfel încât acesta părea scurt. Prinţesei i-a plăcut şi, când întrevederea era pe punctul de a se încheia, l-a întrebat pe hairstylist cum i-ar aranja părul, dacă ar avea libertate deplină de decizie. Surprins, McKnight a mărturisit că i l-ar tunde, iar Prinţesa, spre surprinderea lui, a acceptat.

Acesta a fost începutul unei frumoase prietenii. Cei doi au continuat să lucreze împreună, bărbatul povestind că venea dimineaţa la reşedinţa din Londra a Dianei pentru a-i aranja părul şi se întorcea uneori seara, dacă ea avea vreun eveniment la care trebuia să participe. Scenele se desfăşurau într-o serenitate cuceritoare: în timp ce îi stiliza coafura pixie, priveau o telenovelă britanică, Brookside, iar uneori McKnight îi tundea pe William şi Harry.

Tot stilistul a fost cel care a conturat trendul wet hair, după ce i-a aranjat părul Dianei într-o coafură sleek, pe spate, inspirat de cât de bine arăta Prinţesa cu părul proaspăt spălat, atunci când se întorcea de la sală. Lookul a fost mai întâi imortalizat într-un portret şi apoi purtat de Diana la Premiile Council of Fashion Designers Awards în New York. Isteria pe care a cauzat-o acest look de atunci şi până acum este deja legendă.

Noi ne bucurăm că am putut surprinde crâmpeie din intimitatea uneia dintre cele mai iubite personalităţi publice. Tu ce părere ai despre povestea din spatele tunsorii scurte a Prinţesei Diana? Consideri că simplitatea ei se potriveşte personalităţii fermecătoare a regretatei figuri regale?

Surse foto: Pinterest, Hepta

Articolul urmator
Victor Cornea a împlinit 30 de ani. Emoționant cum a ales Andreea Bălan să își sărbătorească iubitul!
Victor Cornea a împlinit 30 de ani. Emoționant cum a ales Andreea Bălan să își sărbătorească iubitul!
Ai stofă de regină, de prințesă sau de cerșetoare?
Incepe quiz
Ai stofă de regină, de prințesă sau de cerșetoare?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (63)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.