Dramă în familia lui Beyoncé. Tatăl ei a fost diagnosticat cu cancer la sân

Dramă în familia lui Beyoncé. Tatăl ei a fost diagnosticat cu cancer la sân

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

De câte ori vorbim despre cancerul la sân, ne gândim la femei. Dar boala poate afecta și bărbații, chiar dacă astfel de cazuri sunt de 100 de ori mai rare decât la persoanele de sex feminin. Destinul a hotărât ca tatăl lui Beyoncé, Mathew Knowles, să fie unul dintre puținii bărbați care dezvoltă cancer la sân. Șocul familiei a fost cu atât mai mare cu cât bărbatul nu dădea niciun semn de boală.

beyonce si tatal sau

Primul semnal de alarmă a fost prezența unor pete de sânge pe haine. „Când am văzut sânge pe tricou, nu mi-a trecut prin cap că este cancer la sân”, a declarat tatăl lui Beyoncé la emisiunea Good Morning America.

„Mă gândeam la tot felul de lucruri, la diferite medicamente pe care le-am luat și care ar fi putut provoca hemoragie. Atunci mi-am dat seama că într-adevăr am fost expus la anumiți factori de risc în trecut și că ar putea fi cancer de sân, așa că am făcut o mamografie.”

Factorii de risc care au determinat apariția cancerului la sân

Domeniul în care Knowles a lucrat anterior a reprezentat un factor de risc major pentru apariția cancerului de sân.

„Am lucrat în divizia medicală de la Xerox timp de opt ani, realizând xeroradiografii care mi-au crescut riscul de cancer de sân”, spune bărbatul. Aceste xeroradiografii sunt un tip special de radiografii, developate prin metode diferite de cele clasice.

În plus, Knowles se află în grupa de vârstă cu cel mai mare risc de cancer de sân la bărbați, respectiv între 60 și 70 de ani. Acesta are 67 de ani, iar bărbații de culoare sunt mai predispuși la acest tip de cancer decât cei din rasa caucaziană.

Rezultatele mamografiei au confirmat că bărbatul suferă de cancer la sân. El a efectuat și un test BRCA, un test genetic care arată dacă o persoană are un risc mai mare de a dezvolta cancer de sân.

Un alt factor de risc a fost istoricul familial: mătușa lui Mathew Knowles și două verișoare au murit din cauza cancerului mamar.

Tatăl lui Beyoncé va suferi o a doua intervenție

După ce a trecut printr-o operație la unul dintre sâni, bărbatul va suferi intervenția la cel de-al doilea, în ianuarie.
„Voi scoate al doilea sân în luna ianuarie, pentru că vreau să fac tot ce pot pentru a reduce riscul”, a declarat el.

beyonce si mathew knowles

Sursa foto: Pinterest

Mathew nu a ascuns nicio secundă boala de care suferea, iar fiicele sale din prima căsătorie, Beyoncé și Solange, și-au făcut deja testul genetic pentru a depista riscul de cancer de sân. „Copiii mei au un risc de 50-70% de a prezenta mutația BRCA pentru cancerul de sân.”

Tatăl vedetei R&B consideră că a avut noroc, pentru că a depistat cancerul foarte devreme și a intervenit rapid.

Cancerul de sân poate afecta și bărbații

Chiar dacă vorbim de 1% dintre cazuri, cancerul de sân poate fi o cauză a mortalității pentru persoanele de sex masculin. „Toată lumea crede că aceasta este doar o problemă a femeilor, dar poate afecta și bărbații”, spune Mathew.

Pentru că este mult mai puțin cunoscut la bărbați, cancerul de sân poate fi depistat prea târziu, de aceea mortalitatea la bărbați este mai mare decât la femei, conform National Breast Cancer Foundation.

Mathew Knowles speră că împărtășirea poveștii sale să atragă atenția bărbaților asupra riscului de cancer la sân și să-i îndemne să meargă regulat la medic dacă prezintă simptome care îi îngrijorează.

Surse foto: Getty, Pinterest

Articolul urmator
Drama prin care a trecut familia lui Bursucu. Momentele cumplite l-au făcut să își ceară partenera în căsătorie
Drama prin care a trecut familia lui Bursucu. Momentele cumplite l-au făcut să își ceară partenera în căsătorie
Ce personalitate a lui Beyonce ți se potrivește?
Incepe quiz
Ce personalitate a lui Beyonce ți se potrivește?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.