El este omul care l-a făcut celebru pe Dan Negru! "Eu îl imitam. Încercam să iau de toate de la el"

El este omul care l-a făcut celebru pe Dan Negru! "Eu îl imitam. Încercam să iau de toate de la el"

Alida Enache

Celebru prezentator de televiziune, îndrăgit om de radio, scenarist și autor, Dan Negru este recunoscut în întreaga țara pentru reușitele incontestabile pe care le-a acumulat pe parcursul carierei sale. Deși puțini știu asta, „Regele Audiențelor”, după cum este supranumit, a început de jos, la fel ca toată lumea, și a ajuns unde este acum mulțumită unui celebru jurnalist român.

Dan Negru, acum în vârstă de 51 de ani, și-a început călătoria în vastul univers al presei de mai bine de 30 ani la Timișoara. Deși este celebru pentru succesul de care s-a bucurat pe parcursul anilor în televiziune, acesta a făcut primii pași în domeniul jurnalismului ca om de radio, ci nu ca prezentator de emisiuni.

Imagine cu Dan Negru în timp ce face un selfie

Cel care l-a ghidat pe acest drum, fără ca măcar să fi știut asta, este cunoscutul jurnalist român Andrei Voiculescu, nepotul poetului Vasile Voiculescu. Vedeta de la "Kanald D", care este discipolul lui Valeriu Lazarov, a făcut cunoscut acest detaliu în cadrul unui interviu pentru Impact.ro și, de asemenea, a mai dezvăluit multe alte secrete despre începutul carierei sale.

„În anii 80 eram pasionat de muzică și ascultam muzică la Radio Europa Liberă. Atunci, ăla era singurul radio liber. Era un om care era DJ la Radio Europa Liberă, pe care îl cheamă Andrei Voiculescu. Andrei este cel mai bun DJ de la Radio Europa Liberă. Eu sunt fanul lui numărul 1. El este nepotul poetului Vasile Voiculescu și culmea, trăiește în România

El a fost idolul meu. Ca să vezi viața cum e. Eu îl imitam. Încercam să iau de toate de la el. La vremea aceea el prezenta muzică, prezenta de toate. După ceva ani am devenit prieten cu el. Îți spun și cum ne-am întâlnit. Îl știam, îl vizualizam și acum câțiva ani mergeam cu mașina și îl văd pe stradă. Am oprit mașina, am lăsat-o pe mijlocul drumului, în spate claxonau toți, m-am dat jos și m-am dus la el.

 Imagine cu Dan Negru și Andrei Voiculescu în timp ce fac un selfieDan Negru și Andrei Voiculescu în 2019

M-am dus la el, l-am întrebat dacă este Andrei Voiculescu și jur, m-am așezat în genunchi în fața lui și i-am zis că fac meseria asta datorită lui. I-am spus că atunci când aveam 12-13 ani îl imitam. Deci eu voiam să fiu un Andrei Voiculescu mare. De atunci am devenit prieteni”, a povestit el.

"Regele Revelioanelor" și-a mai amintit de frumoasa perioadă în care activa ca om de radio la Constanța. În tot acel timp, el a avut șansa de cunoaște numeroase personalități importante din țara noastră, de la care, ulterior, a avut multe lucruri de învățat.

„Am lucrat la Constanța la Radio Vacanța. În anii 90 și îmi amintesc că la un moment dat m-am intersectat pe acolo cu Andrei Gheorghe, dragul de el. El a lucrat la Radio Vacanța la început, după care a plecat la Sky. Acolo am avut onoarea să-i întâlnesc acolo pe Paul Grigoriu, pe Șerban Georgescu-fostul soț al Mădălinei Manole, adică oameni de radio puternici și îmi amintesc că se pierdeau copii și veneau la noi la radio părinți disperați.

Anunțam în boxe că s-a pierdut copilul Petrică Andrei și în 10 minute venea. Părinții, ca să ne răsplătească, veneau cu lăzi de struguri, cu lăzi de ce era pe atunci și seara când plecam de la program, eram ticsiți,”, a mai dezvăluit el.

La vremea aceea, Dan Negru își petrecea întreaga vară pe malul mării, unde încerca să întrețină atmosfera cu ajutorul unor aparate vechi, care nu se aseamănă nici pe departe cu tehnologia utilizată în ziua de astăzi în studiourile de radio.

„Sezonul începea în luna mai, acum mai nou, sezonul e în august și se termină în august. Noi începeam în luna mai și-l terminam la jumătatea lui septembrie. Stăteam toată vara la mare. Am prins radio-ul pe vechi, adică făceam radio-ul ăla cu benzi, fonotecam cu foarfeca și lipeam cu scotch.

Eu la începuturi am prins, Ciclop se numea, o sticlă ce despărțea prezentatorul de tehnic și cei de la tehnic făceau mixajul, nu prezentatorul. Abia după niște ani a putut prezentatorul să poată pune muzică”, a mai povestit vedeta.

Citește și: Adrian Mutu, dezvăluiri surprinzătoare despre controversatul lui trecut amoros

Surse foto: Facebook, Facebook

Surse articol: Playtech, Impact, Facebook

Articolul urmator
Adrian Sînă este acuzat de o mireasă că i-ar fi dat "țeapă" la nuntă. "A mai anulat o nuntă cu același pretext"
Adrian Sînă este acuzat de o mireasă că i-ar fi dat "țeapă" la nuntă. "A mai anulat o nuntă cu același pretext"
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?
Incepe quiz
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.