Ernest, mărturisiri despre momentele grele prin care a trecut din cauza celebrității: „M-am lăsat călcat în picioare...”

Ernest, mărturisiri despre momentele grele prin care a trecut din cauza celebrității: „M-am lăsat călcat în picioare...”

Ramona Jurubita

Te-ai întrebat vreodată cât de mari sunt riscurile în fața cărora se expun persoanele publice? Mulți artiști și multe vedete de televiziune au trecut prin multe provocări, pentru că fanii lor sau publicul telespectator nu au știut să facă diferența dintre personajul de pe scenă sau de la televizor și omul din spatele rolului. Una dintre „victimele celebrității” este și Ernest Takacs, devenit celebru în urma participării în reality-show-ul „Big Brother”.

În prezent, este un om de succes și are în spate o experiență vastă în televiziune. Emisiunile pe care le-a prezentat de-a lungul timpului și care i-au adus notorietate sunt: „Ochii din umbră”, „Fă-ți bagajele”, „Trădați în dragoste”, „Pe banii părinților” și „În căutarea adevărului”.
Ernest a muncit mult pentru a deveni din ce în ce mai bun în meseria lui și a depus eforturi pe cont propriu, în speranța că se va întrece pe sine. Chiar a dezvăluit că a urmat cursuri de detectiv și psihologie, pentru a reuși să înțeleagă mai ușor comportamentele oamenilor care își înșală partenerii.

Eforturile sale au fost răsplătite de soartă, căci a avut norocul să reușească în plan profesional, mândrindu-se acum cu o carieră de peste două decenii. Deși din exterior nu se văd niciodată problemele prin care trec persoanele publice, ele pot ascunde în suflet adevărate experiențe traumatizante.

Celebritatea a venit la pachet cu o parte mai puțin frumoasă și în cazul lui Ernest, care s-a lovit adesea de piedici în drumul său. După ce a început să prezinte emisiuni în care infidelii erau demascați, a început să primească amenințări și să fie jignit de străini. După cum a mărturisit chiar el, anumite persoane chiar nu reușesc să facă o delimitare clară între omul de pe sticlă și cel din viața reală. Unii oameni l-au perceput ca pe un inamic sau, altfel spus, ca pe un „spărgător de case”.

„Da, să mă înjure, să mă scuipe, să vrea să mă bușească cu mașina, să se dea jos din mașină și să vrea să mă ia la bătaie, telefoane de amenințare. Sunt oameni cu care n-am avut nicio legătură, nu au avut de suferit de pe urma emisiunii mele, dar nu te poți înțelege cu ei.”, spunea el într-un interviu din 2010.

Invitat în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, a vorbit mai mult despre acest subiect delicat al vieții sale și a povestit în detaliu câteva episoade de acest gen prin care a trecut de-a lungul timpului. Deși a fost pus în situații grele de multe ori, a reușit de fiecare dată să nu se piardă cu firea și să iasă neatins din probleme.

„Era vorba despre o antipatie care venea din cauza formatului. Oamenii o luau personal. Eu am avut probleme cu oameni pe care nu îi cunoșteam. Pentru mine nu a fost frustrant. Era deranjant în momentul în care eram cu iubita mea și oamenii nu știau să facă diferența între persoana pe care o văd pe sticlă și persoana din viața de zi cu zi. Veneau cu bocancii peste mine și ziceau „Ce zici, mă, dacă te iau la bătaie aici de față cu gagica ta? Mai ești șmecher? Unde îți sunt bodyguarzii?”. N-ai ce să vorbești cu oameni de genul acesta. Am evitat de fiecare dată să răspund provocărilor pentru că nu aș fi avut de dovedit, de demonstrat nimănui nimic. Cu oamenii de genul acesta, cel mai bine este să aplici un procedeu pe care-l găsești și în artele marțiale, mai ales în Aikido. Să-i lași să-și verse nervii, fără să răspunzi cu aceeași monedă, pentru că nu obții nicio satisfacție și nu o să-l convingi vreodată să-și schimbe părerea.”

Ernest în timpul podcastului Aproximativ Discutii cu Gojira, stând în fața microfonului

A fost o victimă a bullying-ului când era copil, dar a ajuns prima Miss Anglia roșcată

Cel mai dramatic moment, de departe, a fost cel în care, sub amenințarea cuțitului, a fost nevoit să se urce în portbagajul mașinii unui bărbat.

„Nu m-a salvat nimeni (din portbagaj). În momentul respectiv, mi-am dat seama că dacă el chiar avea intenția să-mi facă un buzunar la gât, ca să mă exprim la nivelul străzii, o făcea. Este ca și câinele acela care latră, dar nu mușcă. Am cântărit un pic situația, am analizat un pic riscul. Situația putea să degenereze, dar m-am gândit că dacă el avea intenții serioase și oarecum, a contat foarte mult și instructajul pe care ni l-au făcut profesorii de filaj, la școala de detectivi. Am zis: ok. până la urmă, ce se poate întâmpla în situația data? Adică să mă ducă undeva pe un câmp și ce? Nu cred că s-ar fi ajuns atât de departe. Mi-a fost frică, dar recunosc că am intrat în joc pentru că mi-am dat seama că nu se va întâmpla nimic. Respectivul voia să se dea el mare. Ceea ce a și făcut până la urmă... Și nimic. A dat o tură cu mine, s-a oprit câteva sute de metri mai încolo și m-a dat jos. La poliție nu am sunat niciodată, nu aveam de ce. Nu cunoșteam detalii legate de cum îi cheamă și nu aș fi făcut altceva decât să-mi atrag și mai multe antipatii. Bănuiesc că pentru genul acesta de oameni e cu atât mai frustrant, cu cât nu le răspunzi cu aceeași monedă. Ei nu se așteaptă să fii calm, să le vorbești frumos, ei se așteaptă la un răspuns de forță, care să-i provoace și mai mult. Iar eu am evitat mereu să fac asta. M-am lăsat călcat în picioare, nu m-a interesat, nu am un orgoliu atât de mare. Nu am zis: cum poți tu să-mi spui așa ceva? Nu, frate! Zi ce vrei! Nu mă interesează.”

Și nu a fost pus în poziții delicate doar de bărbați agresivi, ci și de fane înfocate, care voiau să fie cu el, mai ales după apariția sa în reality show-ul „Big Brother”.

La un moment dat, a fost abordat de o doamnă care era și căsătorită și care l-a sechestrat o noapte în căminul conjugal, în timp ce soțul ei a asistat la întreaga scenă. Pare de necrezut, așa-i? Dar este cât se poate de real, iar Ernest a povestit totul în emisiunea lui Denise Rifai.

„Am început să învăț din greșeli, așa ar trebui să facă oricare dintre noi, și să nu mă mai urc în mașina oricui sau să ma duc cu oricine, oriunde îmi propune. Au fost câteva momente de genul acesta, pentru că, până la urmă, despre asta îți vorbeam și mai devreme, nebunia aceea, pe care orice tânăr la vârsta aceea nu cred că ar spune „Nu, domnule, eu mă duc acasă, să citesc o carte”. Ca tânăr îți dorești să ai parte de cât mai multă nebunie, bănuiesc că e ceva normal la vârsta respectivă. Au fost câteva momente, marea majoritate s-au terminat cu bine, dar au fost și câteva episoade ciudățele, cum a fost cu respectiva, care nu m-a lăsat să plec din casă, țin minte că m-am culcat pe jos, prin sufragerie, mă rog, și am plecat a doua zi dimineață, chiar adormisem, plecaseră și ei de acolo. (n.r Și soțul?) Un ciudățel și omul acela, îți dai seama ce viață avea și el dacă prefera să facă treaba asta, să stea și să se uite la soția lui cum era cu alții.”

De când a început să prezinte chiar el reality-show-uri, Ernest a dat întotdeauna dovadă de obiectivitate în toate emisiunile sale și nu s-a implicat niciodată mai mult decât era normal în cazurile respective de infidelitate. A ținut întotdeauna cu dreptatea, arătând că este un om cerebral și imparțial. Cu toate acestea, a fost acuzat adesea că distruge căsnicii și că se bagă în casele oamenilor.

„Habar nu am, dar mereu am vorba asta: dacă aș fi primit un leu, nu un dolar, de fiecare dată când mi s-a pus această întrebare - „Câte căsnicii am distrus”, eram milionar. Nu am ținut niciodată o socoteală, pentru mine nu e un palmares, nu e o chestiune prin care eu obțin o satisfacție ”mamă, ce le-am făcut eu acestor oameni”. S-a nimerit ca la momentul respectiv eu să fiu persoana care a fost abordată, datorită acestui capital de imagine care a venit la pachet cu „Big Brother”, pentru a prezenta „Trădați în dragoste”... Știam că formatul va prinde, pentru că oamenii sunt curioși să se uite prin gaura cheii, vor să vadă ce se întâmplă și prin alte dormitoare, prin alte paturi. Repet, pentru mine nu a fost niciodată o chestiune de palmares, eu am încercat pe cât posibil să fiu cât mai empatic cu persoana care trece prin această situație, nicidecum să fiu eu un justițiar sau să bat obrazul cuiva, sau să judec eu pe cineva, pentru că suntem oameni, cu toții greșim.”, a mai spus el în emisiunea de la Kanal D.

În ciuda tuturor momentelor complicate pe care le-a îndurat de dragul carierei sale, este mulțumit de tot ce trăiește și a învățat că are nevoie și de greutăți pentru a evolua. Iată cât de frumos a vorbit despre suferință, eșec și încercări, în cadrul aceluiași interviu:

„Din viață trebuie să înveți, în permanență să înveți, și din reușite dar și din eșecuri, și ceea ce nu te ucide te face mai puternic, nu e ca și când devii mai puțin sensibil, dar eu consider că în viață trebuie să treci și prin lucruri mai urâte pentru că, până la urmă, ești suma tuturor deciziilor pe care le iei și tuturor reacțiilor acestea emoționale. Nu ai cum să apreciezi ceva bun dacă nu ai parte și de înfrângere, și de pierdere, și de gustul ăla amar al trădării. Când ai parte numai de lucruri bune, te crezi invincibil, și asta nu e o idee bună.”

Iar ca Ernest sunt multe alte vedete, care poate nu au avut niciodată curajul de a vorbi despre forme de tortură pe care le-au îndurat după ce au devenit cunoscute.

Drama Danei Rogoz: victimă a abuzurilor în adolescență. Artista și-a făcut curaj și a povestit totul

Surse foto: YoutubeYoutube

Surse articol: AdevarulYoutubeKanald

Articolul urmator
Mult îndrăgita Maria Buză a fost la un pas de moarte! Prin ce încercări grele a trecut de-a lungul vieții
Mult îndrăgita Maria Buză a fost la un pas de moarte! Prin ce încercări grele a trecut de-a lungul vieții
Trăiești în trecut, în prezent sau în viitor?
Incepe quiz
Trăiești în trecut, în prezent sau în viitor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.