Fiul Ancăi Parghel face mărturisiri dureroase la 13 ani de la moartea mamei sale

Ramona Jurubita

Anca Parghel s-a stins din viață acum 13 ani, dar durerea încă persistă în inimile celor apropiați. Golul lăsat în sufletul fiului este încă destul de adânc și nu trece zi fără ca Ciprian Parghel să nu își amintească de mama lui. Celebra cântăreață și profesoară de jazz a murit în anul 2008, la vârsta de 51 de ani, după ce a fost diagnosticată cu cancer.

Anca Parghel zâmbitoare

Sursă foto: Facebook

Ciprian este artist la rândul său, este instrumentist, iar în trecut a colaborat cu Anca pentru multe concerte și spectacole. După decesul mamei, instrumentistul a revenit cu greu pe scenă pentru că nu putea accepta lipsa ei.
Puterea de a reveni pe scenă a venit din iubirea față de mama sa și a mărturisit într-un interviu pentru Playtech.ro că o poartă mereu în gând, mai ales când urcă pe scenă și face ceea ce îi plăcea și ei cel mai mult.

„Am stat mulți ani, într-un fel de pauză, am comemorat-o pe mama. Acum cânt cu ea în gând, iar la orice eveniment muzical, când pronunț numele Parghel, simt că ea este acolo, undeva, în Cer, și că se bucură că sunt pe scenă, că fac exact ce ar fi vrut să fac”, a declarat artistul în interviul acordat sursei menționate.

De asemenea, Ciprian găsește puterea de a merge mai departe în viață tot cu ajutorul amintirii mamei lui. Dacă întâmpină dificultăți sau trece prin clipe grele, se gândește la tot ce l-a învățat ea în copilărie și la pozitivismul pe care îl emana și în viața de zi cu zi, nu doar pe scenă.

„Când mă apucă depresia sau gândurile grele, simt că mama îmi dă putere. O simt lângă mine, că mă susține. Mama nu a vrut să stau departe scenă, așa că m-am reapucat de treabă, colaborez cu mai multe formații, acum sunt pe picioarele mele. Ea îmi spunea mereu că singurul lucru care te salvează în viață este meseria. Ține-te de meserie, că te poate salva!”, a declarat Ciprian Parghel pentru Playtech.ro.

Sursă foto: Facebook

Anca Parghel a făcut parte dintr-o familie de artiști, soțul ei fiind chiar celebrul pictor Virgiliu Parghel. De asemenea, Tudor Parghel, fratele lui Ciprian este și el instrumentist. Acum, Ciprian duce tradiția mai departe pentru că s-a căsătorit cu Irina Parghel, și ea cântăreață de jazz. Ana, fiica celor doi, o moștenește pe bunica ei și face zilnic lecții de pian și solfegii pentru a călca pe urmele bunicii.

„Ana Parghel, fiica mea și a Irinei, este foarte talentată. Mai mult de atât nu se poate, la această vârstă. Irina, mama ei, se ocupă de Ana, zilnic fac lecții de pian și solfegii. Ana are un auz absolut, a moștenit de la toți ce este mai bun, și de la mama ei, și de la mine, și de la Anca Parghel, bunica ei. Are o moștenire genetică de muzician, din poate punctele de vedere”, a mai adăugat Ciprian Parghel în interviul acordat sursei menționate. 

Anca Parghel a fost extrem de iubită de public, vestea decesului ei fiind ca un trăsnet atât pentru lumea mondenă, cât și pentru fanii săi. A primit numeroase elogii după moarte, dar nici în timpul vieții nu a fost lipsită de aprecierea publicului, fiind prezentă la toate festivalurile de jazz. Acum, familia vrea să organizeze Festivalul de jazz „Anca Parghel”, dar pandemia împiedică orice demers. Când va trece perioada critică a pandemiei, ne vom putea bucura de acest festival.

Citește și: Mesajul lui Cristi Brancu, după moartea mamei sale

 Surse articol: Playtech.roHotnews.roClick.ro

Surse foto: Facebook

Articolul urmator Nuntă ca în povești în familia Ancăi Țurcașiu. Fiul ei s-a cununat religios

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.