Fiul lui Christian Sabbagh a fost diagnosticat cu autism. Ce mărturisire a făcut soția acestuia

Fiul lui Christian Sabbagh a fost diagnosticat cu autism. Ce mărturisire a făcut soția acestuia

Ramona Jurubita

Jurnalistul de investigații Christian Sabbagh (50 de ani) poate fi urmărit la principalul jurnal de știri de la Kanal D (de luni până vineri de la ora 19:00). Acolo, telespectatorii îl văd mereu sobru și serios, în timp ce abordează probleme de actualitate din țară și din afară. Viața lui personală este un domeniu privat și foarte rar vorbește despre familia lui, dar recent, a ieșit la iveală drama pe care o trăiește.

UPDATE 29 iunie 2023: Familia lui Christian Sabbagh a fost greu încercată în momentul în care au descoperit că băiețelul lor în vârstă de patru ani a fost diagnosticat cu autism. Au simțit că ceea ce trăiesc este doar un vis urât, din care sperau să se trezească, dar Iulia și Christian Sabbagh au fost nevoiți să dea piept cu realitatea și să facă tot posibilul să-și ajute fiul. 

"Cred că am aplicat toate terapiile existente pentru tulburările din spectrul autist. Dar copiii sunt diferiți și o terapie care dă rezultate într-un caz poate fi ineficientă în altul. Acum avem o nouă echipă de terapeuți și se pare că suntem pe drumul cel bun. Dar terapia necesită timp, răbdare și foarte mulți bani, iar evoluția o vezi în timp." a mărturisit omul de televiziune într-un interviu acordat publicației Unica.ro.

Au decis să facă tot ce le stă în putință pentru ca Christian Jr. să aibă parte de un parcurs în viață cât mai lin, dar costurile terapiilor sunt uriaș. "Extrem de costisitoare. Un proces terapeutic în aceste cazuri depășește câteva mii de lei lunar, depinde de câte ședințe are nevoie copilul. Ajutorul oferit de stat este mic comparativ cu nevoile unei familii care se confruntă cu o asemenea încercare", a a mai completat vedeta. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iulia Sabbagh (@iulia_sabbagh_officialpage)

--------

UPDATE 3 martie 2023: Iulia și Christian Sabbagh sunt căsătoriți din 2017 și în toți acești ani au avut parte de multe provocări. Problema de sănătate a fiului nu a fost singura care i-a pus la grea încercare. Partenera prezentatorului a vorbit deschis despre relația lor și despre realitatea de care s-au lovit de când au ales să formeze un cuplu și până în prezent. Se pare că între ei nu a fost și nu este totul roz, așa cum am fi tentați să credem.

„În relația cu soțul meu nu a fost totul minunat de la început și nu am avut o poveste de dragoste ca în filme. Am avut parte de multe răutăți în jurul nostru, de oameni care nu ne-au vrut împreună, care au încercat sub orice formă să ne despartă, să ne facă rău, dar pe noi nu ne-a afectat acest lucru, drept dovadă, astăzi avem doi copii minunați, o familie frumoasă.

Dacă m-ai întreba care ar fi singurul motiv pentru care stau cu Christian Sabbagh, nu aș avea ce să-ți zic, pentru că e o chestie ce ține de sentimente, asta simt. Din punctul meu de vedere, iubirea nu este despre cuceriri, cadouri, atenții, ci despre ceea ce simți.
Chiar dacă a fost o relație cu multe provocări, nici măcar oamenilor care s-au opus nu le-am vrut răul și i-am lăsat în voia Domnului. Doar Dumnezeu ne poate judeca și tot El este cel care poate să facă dreptate.”, a declarat Iulia Sabbagh pentru Spectacola.

Christian Sabbagh și soția sa Iulia, într-un selfie făcut în seara de Anul Nou pe care au petrecut-o acasă.
Christian Sabbagh și soția sa Iulia

Viața lor s-a schimbat radical după ce au devenit părinți și, mai ales, după ce micuțul Christian Jr. a fost diagnosticat cu TSA (Tulburare de Spectru Autist). Cu timpul, momentele în doi au început să se împuțineze, fiindcă atenția lor este îndreptată acum spre copii.

„După ce au apărut copii, nu mai pot spune că este romantismul în floare, pentru că, după o zi de terapii, după programul Anaisei, grădiniță, meditații, pian, nu mai ai timp de romantism.
Nu sunt o persoana foarte romantică, dar eu trec peste orice problemă, pentru că îl iubesc pe soțul meu, iar el mă iubește la fel de mult. Când iubești, treci peste orice obstacol.”, a mai spus Iulia Sabbagh pentru sursa mai sus menționată.

Soții Sabbagh au ținut piept tuturor problemelor și s-au susținut reciproc de fiecare dată când au avut nevoie. Povestea lor este la fel de intensă, mai ales că este completată în prezent de copiii care le oferă în fiecare zi motive pentru a zâmbi.

-------

Are patru copii cu trei femei diferite, fiindcă a divorțat de două ori și acum se află la a treia căsătorie. Din primul mariaj are un băiat de 21 de ani, pe Eduard, care este student la Drept, iar din cel de-al doilea mariaj are o fiică, pe Jasmine Anne Marie (14 ani). Iulia Sabbagh, cea de-a treia soție, i-a dăruit alți doi copii, pe Christian Jr. (4 ani) și pe Anais (5 ani).

Diagnosticul primit de fiul lui cel mic

Prezentatorul TV a fost invitat în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai, unde a făcut o dezvăluire sfâșietoare. I-a spus colegei că fiul său cel mic suferă de autism.

Christian Sabbagh alături de fiul lui, Christian Jr.
Christian Sabbagh alături de fiul lui, Christian Jr.

Soția lui a fost mai afectată de această veste primită de la medici și a avut nevoie de timp pentru a se acomoda cu situația.

„Anul trecut, în această perioadă, aveam să primesc, probabil, cea mai dureroasă veste. Copilul meu avea să fie diagnosticat cu tulburare de spectru autist. Este adevărat că am trecut printr-o depresie destul de urâtă.
Nu voiam să vorbesc cu nimeni, nu voiam să aud pe nimeni. Îmi doream să se termine viața mea, pentru că nu știam foarte multe lucruri despre acest diagnostic. La vremea respectivă, în capul meu erau numai gânduri negre.
Recunosc că am avut nevoie de consiliere psihologică să înțeleg că lucrul cel mai important este ca eu să fiu bine ca să-l fac bine și pe fiul meu. Am căutat ajutor pentru a mă vindeca mintal, pentru a avea puterea de a fi sprijinul copiilor mei, indiferent de situațiile grele cu care am fost încercați.”, a declarat Iulia Sabbagh pentru Spectacola, potrivit Viva.

Ambii părinți luptă pentru a le oferi copiilor tot ce este mai bun, mai ales că sunt conștienți că diagnosticul nu este unul grav și că fiul lor nu are probleme de sănătate care îl pot pune în pericol.

„După mai multe investigații am aflat că forma lui este una ușoară și că sunt șanse mari cu terapie să se recupereze.
Este o luptă grea, este nevoie de multă răbdare și de foarte mulți bani, deoarece terapiile sunt costisitoare. Orice părinte care are copilul diagnosticat cu această problemă înțelege ceea ce spun. Din păcate, statul român nu face nimic pentru acești copii.”, a mai spus soția prezentatorului de știri.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Christian Sabbagh (@christiansabbaghoficial)

Fiindcă familia are doi copii mici, amândoi primesc atenția de care au nevoie și Iulia Sabbagh se ocupă de educația lor cât de bine poate. Are și sprijinul soțului, dar din pricina profesiei sale, acesta lipsește uneori mai mult de acasă.

„Este un subiect foarte delicat pentru mine, tocmai de aceea am preferat să țin departe de presă lucrul acesta. Facem terapii de un an de zile, mă ocup intens de el. Dimineața merge la grădiniță, iar după amiază merge la terapie, care durează șase ore.
Nici pe Anais nu o dau la o parte, mă ocup de ea, după cum ați văzut, mergem la meditații pentru pian, pe lângă școală facem și activități extrașcolare. Fiica mea a înțeles că frățiorul ei are o problemă și că nu este foarte vorbăreț și uneori este agitat, dar se joacă împreună și mă susține.”, a mai spus Iulia Sabbagh.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Christian Sabbagh (@christiansabbaghoficial)

Vezi și: Ce familie frumoasă are Bogdan Ionescu, fostul soț al Elenei Băsescu. Cine este femeia care i-a dăruit al treilea copil

După ce toată presa a început să scrie despre diagnosticul fiului său, partenera lui Christian Sabbagh a făcut o postare în mediul online, prin intermediul căreia a dorit să clarifice anumite aspecte.

„Pentru că după mediatizarea diagnosticului fiului meu am tot primit mesaje, unele de compătimire, să nu spun răutate, precizez următoarele:

  • Autismul nu este o boală sau o epidemie. Este, de fapt foarte subdiagnosticat. De asemenea, nu este neapărat un lucru rău.
  • Autistii duc lupte ca noi toți ceilalți, dar multe dintre ele provin de la oameni intoleranți sau locuri care nu sunt proiectate pentru ei.
  • Majoritatea persoanelor cu autism nu vor un „leac” pentru că le place ceea ce sunt, chiar dacă lumea este puțin mai greu de navigat.
  • Persoanele cu autism sunt la fel de unice ca și neurotipii!

Autiștii sunt peste tot. … Multe personalități istorice celebre erau, probabil, autiste, cum ar fi Mozart, Einstein, președintele Lincoln și Emily Dickinson. Câteva exemple actuale sunt Sir Anthony Hopkins, Dan Akyroyd și Elon Musk. Persoanele cu autism fac lucruri grozave în fiecare zi! Doar pentru că unii dintre ei nu vorbesc nu înseamnă că nu au lucruri de spus.
Există o concepție greșită că, pentru că cineva nu vorbește, nu este inteligent și nu este capabil să trăiască o viață împlinită. Oferă cuiva instrumentele potrivite și vei descoperi că au multe de spus și o perspectivă valoroasă asupra lumii.”, a subliniat Iulia Sabbagh pe rețelele de socializare.

Cei doi soți fac o echipă minunată și se completează perfect în lupta pe care o duc pentru a-și proteja copiii de lumea în care trăim. Sunt căsătoriți din 2017 și iubirea lor crește pe zi ce trece.

„În meseria asta, e greu să stea cineva cu tine. Nu e o meserie ușoară pentru că veșnic ești plecat. Să știi că eu o admir enorm pe Iulia, nu știu dacă alta în locul ei ar fi acceptat să fie și mamă și tată pentru copii câtă vreme soțul e plecat în diferite zone de conflict (...) Și a fost și dragoste la prima vedere, iar iubirea noastră e la fel de intensă ca în prima zi.”, a mărturisit Christian Sabbagh la Kanal D.

Este conștient că are alături o femeie puternică și a realizat cât de mult a putut ea să îi schimbe viața în bine.

„Prin faptul că am întâlnit-o pe ea sunt norocos. După două căsnicii eșuate, ratate, mi-a apărut cineva în viața mea care m-a schimbat total. Știi, sunt altfel astăzi. Parcă zâmbesc din nou, casa nu mai arată atât de…înainte, după divorț, totul era urât în casă, ponosit, zidurile alea reci, impersonale. Odată ce a apărut Iulia, parcă totul a înflorit în viața mea.”, a declarat el.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Christian Sabbagh (@christiansabbaghoficial)

Uneori, oamenii de televiziune sunt percepuți ca niște ființe ce nu au probleme sau viață personală. Dar ei sunt la fel ca toți ceilalți, au probleme, au emoții, își iubesc familia și își adoră copiii. Prezentatorul de la Kanal D încearcă, de fiecare dată când are ocazia, să le arate celor din jur latura lui umană și sensibilă.

„Sunt ca dumnevoastră. Am familie, am copii. Ma tem și eu pentru viața lor. Asta nu înseamnă că e bine să tac, să prezint Meteo pe site-ul christiansabbagh.ro sau pe pagina mea oficială de Facebook. Nu uitați, am crescut în război, știu ce înseamnă! Vreau să le arăt oamenilor că au dreptul la o viață normală, lipsită de temeri!”, scria jurnalistul pe contul lui de Instagram în data de 20 iunie 2020.

Deși prioritatea lui numărul 1 este familia, a recunoscut în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai” că uneori și-a neglijat proprii copii pentru a salva viețile altor copii.

„Am multe să-mi reproșez. În meseria asta nu poți să fii și un bun jurnalist, și un bun părinte, și un bun tată. Nu ai cum să le împaci pe toate, deși eu încerc, dar nu merge, oricât aș încerca.”, a mai spus.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Christian Sabbagh (@christiansabbaghoficial)

Orice ar face, se gândește la cei patru copii, cărora le este alături în orice moment important al vieții lor. Deși Eduard și Jasmine sunt mari acum, el îi susține la fel ca pe ceilalți doi mai mici.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Christian Sabbagh (@christiansabbaghoficial)

Ce părere ai despre felul în care Christian Sabbagh și soția lui fac față provocărilor? Familia lor unită este un exemplu pentru multe cupluri, iar curajul de care dau dovadă este o lecție pentru mulți părinți care au copii cu probleme.

Citește și: "Am fost acuzată că am născut copii defecți". Mărturisirile cutremurătoare ale Cristinei Bălan

Surse foto: Facebook, FacebookInstagramFacebook

Surse articol: YoutubeAvantajeVivaFanatikSpectacola

Articolul urmator
Ozzy Osbourne a fost diagnosticat cu cancer!
Ozzy Osbourne a fost diagnosticat cu cancer!
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?
Incepe quiz
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.