Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Florin Călinescu laudă deicizia lui Dragoș Bucur de a-și ține fiica acasă să învețe. Vezi ce are de spus despre acest lucru

Otilia Geavlete

Învățământul la domiciliu devine din ce în ce mai popular și în România, chiar dacă puțini aleg acest tip de educație pentru copiii lor. Circa 500 de copii fac homeschooling la noi, printre care și unele odrasle de vedete.

Fiica actorului Dragoș Bucur și a Danei Nălbaru învață acasă, deoarece cele două vedete consideră că acest tip de învățământ este mult mai adecvat pentru copilul lor.

Actorul și prezentatorul Florin Călinescu susține din toată inima decizia colegului său, mai ales că este convins că învățământul de stat, în România, dar și în alte țări, este constrângător și nu ține cont de dorințele și abilitățile copilului.

florin calinescu

Sursa foto: Pinterest

Sistemul de învățământ este imbecil

Aceasta este concluzia la care a ajuns Florin Călinescu, legat de învățământul din România.

"Da, asta este o imbecilitate a sistemului de învăţământ care în general e imbecil, nu numai în România, ci peste tot.

Este criminal ce se întâmplă! Peste orice parcă poţi să treci cu vederea, dar în această ţară să nu ai grijă de învăţământ, de sănătate, de câteva autostrăzi şi de turism, mi se pare…

Da, genul acesta de învăţătura mi se pare o crimă. Pe plan mondial nu creează decât slugile unor sisteme care vor profit.

Niciun copil nu este încurajat să aibă iniţiativa! Este împins cu forţa într-o bancă, să înveţe ceea ce au nevoie naţionalele, transnaţionalele şi aşa mai departe. Şi toată lumea urlă la aceşti copii să facă una şi alta ca nişte corporaţii să scoată profit", a spus actorul pentru life.ro

Pe lângă constrângerile din școală, homeschooling-ul permite copilului mai multă libertate de mișcare, îl ajută să-și descopere și să-și dezvolte talentele.

Florin Călinescu este de acord cu decizia lui Dragoș Bucur

Actorul arată că este normal ca un copil să fie încurajat să facă ceea ce-i place, în loc să fie obligat să învețe după canoane învechite și reguli stupide.

”Când sistemul se va apleca asupra copilului, atunci mai vorbim. Din cauza asta sunt de acord cu ce-au făcut Dragoş Bucur şi cu nevastă-sa!

Copilul are toate instrumentele să depisteze la 6-7 ani ce vrea să se facă şi ce-i place. Şi chiar şi un adult de vârsta mea acceptă cu greu să mănânce ce nu-i face plăcere sau să facă ce nu-i place. Ei bine, această fiinţă mică este atât de curată în mintea ei, încât este atentă numai la ceea ce i-ar plăcea!

Un copil care-i cere lui Moş Crăciun o bicicletă, nu-i cere un vapor sau o rachetă de pe cer! Cere exact ceea ce ştie el că ar putea să stăpânească. Copiii ştiu mai multe decât noi!

E nevoie de acel sistem care să depisteze precoce ceea ce poate să facă un individ. Dacă nu e savant, e ok, dacă nu e geniu, e ok, dacă nu e pictor nu ştiu de care, e ok. Ştiţi cum râdem atunci când mergem în vizită la prieteni şi copiii lor spun că vor să se facă miliţieni, pompieri? Ei percep lucrurile în mod fermecător", declară actorul.

dragos bucur si familia

Dragos Bucur, Dana Nălbaru și copiii lor (Sursa foto: Pinterest)

Florin Călinescu critică și tendința învățământului românesc de a scoate studenți pe bandă rulantă, fără ca locurile de muncă în domeniul pe care aceștia și l-au ales să fie suficiente și adecvate.

"Imbecilitatea sistemului nostru este incomensurabilă. La fiecare nou ministru, la schimbarea de putere, se mai schimbă ceva şi în învăţământ!... Ce s-a întâmplat? Când am dat eu la teatru erau 8 locuri de băieţi şi atâţia terminam! Astăzi, fiecare universitate din ţară, inclusiv alea făcute pe genunchi, la ţară, au făcut şi nişte secţii (unde dracu’ s-au acreditat şi de ce?) ca să producă mii de actori pe an, fără să aibă responsabilitatea viitorului lor"

Surse foto: Pinterest

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!