Îți mai aduci aminte de "nea Popa" din serialul "La Bloc"? Cum arată și ce face acum, la 69 de ani

Îți mai aduci aminte de "nea Popa" din serialul "La Bloc"? Cum arată și ce face acum, la 69 de ani

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Cunoscut și îndrăgit de publicul român mai ales datorită rolului savuros "nea Popa" făcut în serialul "La Bloc", Tudorel Filimon pe numele lui din cartea de identitate a împlinit frumoasa vârstă de 69 de ani la data de 26 iulie 2022.

Ocazie cu care colegii de la Playtech i-au luat un scurt interviu simpaticului actor. Cum îl găsește această zi aniversară?
Ei bine, la fel de simpatic cum îl țineam cu toții minte. Deși au trecut mai bine de 15 ani de la sitcom-ul care l-au consacrat și i-a găsit un loc pe viață în inimile românilor de toate vârstele, artistul a făcut o mărturisire cel puțin amuzantă. Dar... complet de înțeles.

„Nu mă mai scoate nimeni din nea Popa! Ba chiar am ajuns ca cei mai mici să-mi spună bunicul Popa. Nu mă supără nimic din astea, nici nu se pune problema, fiindcă îmi arată ce influență a putut avea primul sitcom românesc”, a ținut să sublinieze Tudor Filimon. „În ultima vreme am decis să mă prezint ținând cont de acest serial. Așa că le spun celor din jur atunci când sunt întrebat despre identitatea mea că sunt nea Popa sau Tudorel Filimon pe numele de fată! Și găselnița mea prinde foarte bine, amuză pe toată lumea”.

Citește și Portretul frumuseții perfecte: Povestea tumultoasă de viață a regretatei Marilyn Monroe

 Nu pot spune că acest rol a venit mai devreme sau mai târziu decât trebuia. Eu cred că a venit la fix. Și trebuie să le mulțumesc pentru asta și scenariștilor, care s-au dovedit a fi foarte inspirați”, a completat savurosul "nea Popa".

Probleme serioase financiare

În anul 2015, deoarece nu a achitat un credit, actorul a fost executat silit și a început un proces în urma căruia a pierdut locuința pe care o avea în cartierul bucureştean Andronache. Deși s-a luptat cu legea, contestând decizia, tribunalul București a decis în favoarea societății de la care "nea Popa" împrumutase banii, nici mai mult nici mai puțin de 165.000 de lei. 

Nea Popa a pierdut în luna decembrie a lui 2019 procesul cu societatea care acordă credite. Deși Filimon a avut speranță că lucrurile se vor îndrepta, decizia judecătoriei Cornetu a fost definitivă. Din nefericire, la suma enormă datorată s-au adăugat și cheltuieli legate de executarea silită. „Eu am împrumutat de la o bancă, iar cămătarii au preluat. Am 40 de ani de carieră, de acum începe viața, nu-i așa? Am renunțat de curând la țigări, poate încep și o dietă. De multe ori mi-au trecut banii printre mâini, nu ma strîns niciodată banii”, a mărturisit actorul la acea vreme.

Din păcate, din cauza dobânzilor, suma de 165.000 a ajuns la 235.961 de lei, iar mai apoi la 471.911 de lei. Vila cu care girase Tudorel Filimon a fost scoasă la licitație pentru 411.499 de lei, după ce nu a putut da înapoi banii, rămânând ca el să mai achite diferența de 62.073 de lei. 

Ce a făcut "nea Popa" după și executarea silită

“Am proiecte în continuare, joc în mai multe piese de teatru, iar cei care vor să mă vadă pot veni la «Teatrul Dramaturgilor Români», plus că pe lângă asta am mai jucat şi în mai multe filme. Cu banii acum sunt bine. Mă descurc şi nu îmi place să mă plâng. Mi-am cumpărat un apartament cu două camere, însă nu vreau să vorbesc mai mult”, a mărturisit Tudorel Filimon pentru cei de la Click, în 2018.

Selfie cu distributia sitcom-ului romanesc
Selfie cu distribuția sitcom-ului românesc "La Bloc"

Cine este Tudorel Filimon, simpaticul "nea Popa" din "La bloc"

Potrivit celor de la Cinemagia, Tudorel Filimon, absolvent al IATC (actualul UNATC - Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale", București) și-a cucerit popularitatea atât cu rolurile realizate pe scenă (a jucat și la Cluj în anii 1980) cât mai ales cu cele din filme, cum sunt: "Saltimbancii", "Întoarcerea din iad", "Mitică Popescu", "Moara lui Călifar", "Pas în doi", "Secretul armei secrete", "Un bulgăre de humă", "Flori de gheață", "Cei care plătesc cu viața", "La Bloc", desigur, "Fete de măritat", "Nuntă mută", "Poker", "Ultimul corupt din România", "Funeralii fericite".

în anul de grație 1980, Tudorel Filimon a câștigat Premiul de popularitate de la Festivalul de teatru scurt desfășurat în Arrezo, Italia. Cinci ani mai târziu, în 1985, a primit Marele premiu la Gala tânărului actor organizată la Costinești.

Filmările de la „La Bloc”, primul sitcom românesc, au durat șase ani, între 2001 și 2007. La 1 aprilie 2002 a fost difuzat primul episod, iar la începutul lui 2007, ultimele. „Când am început filmările, în 2001, ideea era să încercăm să facem ceva în stilul consacrat de cei de la Familia Bundy. Curând aveam să realizăm că umorul american nu are prea multe în comun cu cel românesc, așa că l-am lăsat pe cel străin să curgă pe Dâmbovița. Și bine am făcut, fiindcă ne-am găsit propriul drum!”, își amintește Tudorel Filimon, cu nostalgie.

Surse foto: Facebook, captura Youtube

Surse articol: Playtech, ImpactCinemagiaAcasa

Articolul urmator
Îți mai aduci aminte de Cheeky Girls? Ce mai fac astăzi gemenele vedetă după ce au renunțat la faimă și aparițiile publice
Îți mai aduci aminte de Cheeky Girls? Ce mai fac astăzi gemenele vedetă după ce au renunțat la faimă și aparițiile publice
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.