Nu Skin

Mare sărbătoare la Casa Regală a Marii Britanii: Regina aniversează Jubileul de Safir

Redactor Alexa Galgau

Nu există nicio îndoială că Regina Elizabeta este una dintre cele mai proeminente figuri ale istoriei moderne, iar pe 6 februarie 2017 ea va aniversa Jubileul de Safir, adică 65 de ani de când este regină. Ea este primul monarh al Marii Britanii care a ajuns la această aniversare, însă pentru Regină acest eveniment nu este neapărat un motiv de mare bucurie.

Citește mai multe despre această sărbătoare mare a Casei Regale a Marii Britanii!

Casa Regală a Marii Britanii face din nou istorie

Anul 2016 a fost unul tumultuos pentru Marea Britanie și, deși lucrurile nu par să fi luat o direcție mult mai bună, toată lumea va uita pentru scurt timp de situația politică și își va îndrepta atenția către Casa Regală a Marii Britanii, care în februarie 2017 va face din nou istorie: Regina Elizabeta este primul monarh britanic care ajunge să aniverseze Jubileul de Safir, care marchează o domnie de 65 de ani.

Cu toate acestea, oamenii din Marea Britanie nu se pregătesc pentru a sărbători în mod festiv această ocazie specială. Este bine cunoscută discreția membrilor Case Regale a Marii Britanii, care preferă să marcheze astfel de momente cu cât mai puțin fast, dând un exemplu demn de urmat de modestie lumii întregi.

De obicei, Regina petrece această zi în casa ei de la țară, din Norfolk, iar în acest moment nu sunt anunțate festivități legate de acest eveniment. În Londra însă, vor avea loc prezentarea armelor și salutul tradițional al gărzilor.

Referitor la acest eveniment, Regina Elizabeta a comentat: „Acest record nu este unul la care am aspirat. O viață lungă cuprinde multe astfel de evenimente-cheie, iar viața mea nu face excepție de la regulă”. Așadar, cu modestia pe care deja o cunoaștem și o apreciem la ea, Regina nu dorește să transforme evenimentul într-o sărbătoare de amploare.

De fapt, Jubileul de Safir nu reprezintă pentru Regină un motiv real de bucurie, deoarece marchează în realitate moartea prematură a tatălui ei, la doar 56 de ani, acesta fiind și motivul pentru care ea a ajuns monarh la momentul respectiv. De aceea, Regina a declarat anul trecut că va petrece întreaga zi la Sandringham, într-o tăcere contemplativă. Deși mulți mulți britanici vor marca într-un fel sau altul ceea ce s-a dovedit a fi cea mai lungă domnie a Marii Britanii, Regina însăși va avea, probabil, parte de o zi lipsită de orice fast.

Acum cinci ani, Regina Elizabeta a devenit al doilea monarh din istorie, după Regina Victoria, care a celebrat Jubileul de Diamant. În istoria mondială, au existat și monarhi care au ajuns la Jubileul de Platină: de pildă, regele Ludovic al XIV-lea al Franței (72 de ani de domnie) sau regele Bhumipol al Thailandei (70 de ani de domnie).

Casa Regală a Marii Britanii are motive de bucurie, dar și de tristețe, în ziua în care Regina aniversează Jubileul de Safir. Cu toate acestea, britanicii și restul oamenilor din lume cu siguranță realizează importanța evenimentului și se bucură pentru lunga domnie a Majestății Sale.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta